Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Awaria była na podmiejskiej. Chyba Dęblin stanął dęba. Pociągi które miały jechać za nim miały początkowo pół godziny opóźnienia np. Warszawa-Mińsk, ale już Warszawa-Siedlce jechał tuż za nim czyli miał niewielkie opóźnienie.
Najgorsze jednak przerzucenie ludzi na Centralny, a potem znów na Śródmieście. Z Centralnego nic nie odjechało.
Najgorsze jednak przerzucenie ludzi na Centralny, a potem znów na Śródmieście. Z Centralnego nic nie odjechało.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W takiej sytuacji nie ściąga się składu w nocy?emzi pisze:Uszkodzenie sprężarki głównej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No dobra, ściągnęli ze szlaku do Legionowa i odstawili. I co się z nią dalej stanie? Będą ją reperować na torze, czy ściągną do którejś kiblowni? Czy to wymaga interwencji ZNTKuirufio198 pisze:Ze szlaku ściąga się jak najszybciej.Glonojad pisze: W takiej sytuacji nie ściąga się składu w nocy?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Pewnie ściągną w nocy do szopy. Sądząc po numerze to Ochocki eztGlonojad pisze:No dobra, ściągnęli ze szlaku do Legionowa i odstawili. I co się z nią dalej stanie? Będą ją reperować na torze, czy ściągną do którejś kiblowni? Czy to wymaga interwencji ZNTKuirufio198 pisze: Ze szlaku ściąga się jak najszybciej.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Ściągną na szopę i wymienią sprężarkę. Wezmą pierwszy lepszy kibel ze sprawną sprężarką, który nabije tego niesprawnego i jakoś doturlają się spokojnie na GrochówGlonojad pisze:No dobra, ściągnęli ze szlaku do Legionowa i odstawili. I co się z nią dalej stanie? Będą ją reperować na torze, czy ściągną do którejś kiblowni? Czy to wymaga interwencji ZNTKui
A że teraz "pierwszy lepszy" to dość ciężka sprawa (ciągle skrócone obiegi są, kible leżakują w krzakach, łącznie z "nowościami" z tego co widzę...).
Akcja Zima - tylko ludzi i taboru ni ma. Nowości to przy -5 już zamarzają.przewoz pisze:Ściągną na szopę i wymienią sprężarkę. Wezmą pierwszy lepszy kibel ze sprawną sprężarką, który nabije tego niesprawnego i jakoś doturlają się spokojnie na Grochów
A że teraz "pierwszy lepszy" to dość ciężka sprawa (ciągle skrócone obiegi są, kible leżakują w krzakach, łącznie z "nowościami" z tego co widzę...).
P.s Popraw cytowanie
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
Z innych rzeczy zamarzających to niestety restauranty WARSu w pociągach PKP IC. Ostatnio coś nie trafiam i jak czytam IC Forum to się okazuje, że to nie są jednostkowe przypadki. Z resztą pozostałe wagony również często nie takie, jak trzeba.
Odstawione nowości mnie wkurzają, a nieodstawione też się dziwnie zachowują. Pochwaliłem niedawno ogrzewanie nawiewne w "nowościach" ? Dziś bym takiej pochwały nei napisał ,bo trafiło mi się, że działało słabo, a kibel ofkors (KM) stówy nawet złapać nie mógł
Zejdzie z gwarancji i nic z tym nie zrobią.
Z południa nadciąga kolejny front atmosferyczny. Tam już pada. Będzie weselej
Odstawione nowości mnie wkurzają, a nieodstawione też się dziwnie zachowują. Pochwaliłem niedawno ogrzewanie nawiewne w "nowościach" ? Dziś bym takiej pochwały nei napisał ,bo trafiło mi się, że działało słabo, a kibel ofkors (KM) stówy nawet złapać nie mógł
Z południa nadciąga kolejny front atmosferyczny. Tam już pada. Będzie weselej
Dziś rano Mińsk z Rembertowa o 6:31 +30. Do Grodziska z 6:54 +10, Flitr z Siedlec do 7:10 w ogóle się nie pojawił. SKM startujące z Rembertowa o 7:06 +5 potem tylko rosło. Długi postój przed wschodnim, oraz na samym wschodnim. Ogólnie do Ochoty dojechał prawie 20 min. po czasie.
Podobno kompletny paraliż od strony Zachodniej i duże opóźnienia.
Podobno kompletny paraliż od strony Zachodniej i duże opóźnienia.
http://www.zw.com.pl/artykul/1,437232_A ... kolei.html![]()
Awarie i opóźnienia na kolei
Pasażerowie podróżujący dziś koleją muszą się liczyć z opóźnieniami pociągów i odwoływaniem połączeń. Najgorzej jest m.in. w Warszawie, ale utrudnienia mogą wystąpić w całym kraju. Powodem jest oblodzenie szyn i sieci trakcyjnej, powalone drzewa i awarie taboru.
Do trzech awarii na kolei doszło między godz. 7 a 8 rano. W Pomiechówku doszło do uszkodzenia sieci trakcyjnej. Kursowanie pociągów do Warszawy zostało wstrzymane.
Zepsuty skład Szybkiej Kolei Miejskiej na stacji PKP Rembertów spowodował opóźnienia pociągów na trasie do Warszawy od strony wschodniej.
Opóźnione są wszystkie składy Kolei Mazowieckich. - W tunelu średnicowym (na trasie między stacjami Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia) zatrzymał się nasz pociąg, co od razu spowodowało opóźnienia innych składów. On tam nie stał długo, bo zaraz został zepchnięty przez inny pociąg, ale opóźnienia zostały - mówi rzecznik KM Marcjusz Włodarczyk. Wyjaśnił, że przewoźnik ma problemy z psującym się taborem, więc opóźnienia sięgają kilkudziesięciu minut.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
KM21322 na p.o. Świder +22. przed p.o. Michalin (około 200m) w drugiej jednostce zgasło światło i dał się słyszeć syk powietrza - hamowanie nagłe i conajmniej do 7:05 stał. nie wiem jak później, bo przesiadłem się do prywaciarza...