A to jest sens to ciągnąć na Wilanów? Podmiejskie powinny dowozić do metra czy tramwaju, bardziej celowe będzie uporządkowanie po wybudowaniu połaczenia z KabatamiKrzysiek_S pisze:Może to przymiarki to większego uporządkowania tamtej komunikacji, w tym powstania linii 239?
Komunikacja podmiejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Akurat ja linię 117 miałem na myśli. Przecież ważniejsza jest bezpośredniość niż czas przejazdu i częstotliwość.Wolfchen pisze: Linię 117 przemilczę.
PS: 116 jest bardzo dobrą linią, odczep się od niej. Tyle, że nie dla al. Wilanowskiej zachodniej.
[ Dodano: |27 Sty 2010|, 2010 15:23 ]
Przecież zmian "reformatorskich" ma nie być. Ciężko 239 pod objazdy związane z M2 podciągnąć.Krzysiek_S pisze:Może to przymiarki to większego uporządkowania tamtej komunikacji, w tym powstania linii 239?Pod warunkiem że brygady będą.
Bo teraz tam burdel nieziemski.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie mówię, że jest złą, tylko, że nie dowozi do węzłów przesiadkowych typu ZP CENTRUM...Glonojad pisze:PS: 116 jest bardzo dobrą linią, odczep się od niej. Tyle, że nie dla al. Wilanowskiej zachodniej.
Na tej zasadzie funkcjonuje 502...Glonojad pisze:Akurat ja linię 117 miałem na myśli. Przecież ważniejsza jest bezpośredniość niż czas przejazdu i częstotliwość.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Póki nie ma normalnego połączenia Kabaty-Powsin musi dojeżdżać gdzieś, gdzie ludzie będą mieli szansę się po ludzku przesiąść, a kierowca jako takie warunki socjalne.altar pisze:Na Al. Wilanowskiej akurat 725 niewiele dawało, gdyż zawsze jechało w parze ze 139 (odstęp 2-3 minuty), więc wbrew pozorom ta zmiana jest logiczna. Zresztą wogóle 725 to powinno kończyć gdzieś w Powsinie lub na Starych Kabatach...
Przy okazji - co z połączeniem Kępy Okrzeskiej z Kępą Zawadowską ? Miało być coś na rzeczy, gdy pojawią się mikrobusy. UMiG Konstancin-Jeziorna nie jest tym zainteresowany ?
No i co z planami zmian komunikacyjnych na terenie samego miasta Konstancin-Jeziorna, podobno jakieś rozmowy się toczą/miały toczyć ?
- Colony
- Kontakt:
No przecież mowa była o liniach do Góry Kalwarii i Baniochy o ile się nie mylę. A reszta jest chyba Konstancinowi niepotrzebna. Jest silne 710, jest 700 do samego centrum. Jest jako taki nocny. Przydałoby im się w sumie połączenie z Bielawą, bo dotarcie do UG z Kępy czy Ciszycy to raczej nie najprostsza sprawa. Można by ewentualnie podkręcić z czasem 724.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- Bastian
- Sułtan Maroka
Moratorium nie dotyczy uruchomień.Glonojad pisze:Przecież zmian "reformatorskich" ma nie być. Ciężko 239 pod objazdy związane z M2 podciągnąć.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Do Dworca Centralnego też nieWolfchen pisze:Nie mówię, że jest złą, tylko, że nie dowozi do węzłów przesiadkowych typu ZP CENTRUM...Glonojad pisze:PS: 116 jest bardzo dobrą linią, odczep się od niej. Tyle, że nie dla al. Wilanowskiej zachodniej.
A serio - dowozi do DOLNEJ i SPACEROWEJ (choć węzłem powinna być raczej ta druga, teraz jest to rozproszone), do Pl. NA ROZDROŻU, do FOKSAL (Palma), do PLACU ZAMKOWEGO (przesiadka na STARE MIASTO). Brakuje tylko Dw. Gdańskiego, którego ersatzem musi być PL. WILSONA dla przesiadki z północy w metro i PARK TRAUGUTTA dla przesiadki w tramy).
Mało?
Na tej zasadzie funkcjonuje 502...Glonojad pisze:Akurat ja linię 117 miałem na myśli. Przecież ważniejsza jest bezpośredniość niż czas przejazdu i częstotliwość.
I wierchuszce ZTM to pasi, bo jest dobre.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Gmina/mieszkańcy chcieli jakichś korekt na terenie samego miasta K-JColony pisze:No przecież mowa była o liniach do Góry Kalwarii i Baniochy o ile się nie mylę. A reszta jest chyba Konstancinowi niepotrzebna. Jest silne 710, jest 700 do samego centrum. Jest jako taki nocny.
No właśnie o to chodzi - o linie wzorowane na tych z LesznowoliPrzydałoby im się w sumie połączenie z Bielawą, bo dotarcie do UG z Kępy czy Ciszycy to raczej nie najprostsza sprawa. Można by ewentualnie podkręcić z czasem 724.