Bardzo Przepraszam. Nie Mogłem Się Powstrzymać.Rav5202 pisze:i mozna wiedzieć co to za skroty??
Dostęp do pełnego rozkładu jazdy
Pełna informacja o rozkładzie jazdy to ciąg: przyjazd-odjazd oraz czasy przejazdów. Tego nie jest dużo. Problemy z rozmiarami powstają, gdy zapisuje się rozkłady dla każdego przystanku z osobna. Ale można je każdorazowo generować i zmniejszyć tym samym rozmiary bazy danych.Łukasz pisze:Problem jest pewnie z interfejsem, bo OIDP to te bazy są dość dużymi plikami
jak bym wiedział jak zrobić taki rozkład z brygadami - bym zrobił...
a może by tak napisać do autorów tego programu, aby spróbowali zrobić nam taką wersję próbną??? dali byśmy im odjazdy brygad czy cos poprosili kogos o te brygady czy coś i może by się udało??? Najpierw trzeba napisać do nich czy maja takie informacje z brygadami....
Co wy na to?
a może by tak napisać do autorów tego programu, aby spróbowali zrobić nam taką wersję próbną??? dali byśmy im odjazdy brygad czy cos poprosili kogos o te brygady czy coś i może by się udało??? Najpierw trzeba napisać do nich czy maja takie informacje z brygadami....
Co wy na to?
przstańcie z opcją you w podpisie 
- maciek.dab859
Żeby podzielić rozkład na brygady ja potrzebuję tylko i wyłącznie czasy pracy brygad. Dlatego wg mnie wystarczy na forum zamieścić wykazy brygad (wyazd/zmiana/zjazd) ze wszystkich ZEA + ITS, Mobilis i PKS.
Myślę, że trzeba odwiedzić szefostwo każdego zakładu i poprosić o zgodę na udostępnienie takich danych...
Skoro u nich to się drukuję, więc mają do tego jakiś tam program (mówię o ZEA, bo u ajentów to pewnie Excel jest
) i można by to "wydrukować" jako np. PDF i zamieścić to na forum w formie elektronicznej.
Na Wawkomie jest sporo kierowców ze wszystkich zakładów i trzeba by było zwrócić się do nich z prośbą o aktualizowanie tych plików (odbiór od dyspozytora i przekazanie moderatorowi lub innej osobie, która by się tym zajęła).
Co o tym myślicie
Myślę, że trzeba odwiedzić szefostwo każdego zakładu i poprosić o zgodę na udostępnienie takich danych...
Skoro u nich to się drukuję, więc mają do tego jakiś tam program (mówię o ZEA, bo u ajentów to pewnie Excel jest
Na Wawkomie jest sporo kierowców ze wszystkich zakładów i trzeba by było zwrócić się do nich z prośbą o aktualizowanie tych plików (odbiór od dyspozytora i przekazanie moderatorowi lub innej osobie, która by się tym zajęła).
Co o tym myślicie
tez mysl ale swoją drogą jak będzie sie zmieniał rozkład to będziemy męczący dla kierownictwa...maciek.dab859 pisze:Żeby podzielić rozkład na brygady ja potrzebuję tylko i wyłącznie czasy pracy brygad. Dlatego wg mnie wystarczy na forum zamieścić wykazy brygad (wyazd/zmiana/zjazd) ze wszystkich ZEA + ITS, Mobilis i PKS.
Skoro u nich to się drukuję, więc mają do tego jakiś tam program (mówię o ZEA, bo u ajentów to pewnie Excel jest) i można by to "wydrukować" jako np. PDF i zamieścić to na forum w formie elektronicznej.
Co o tym myślicie
przstańcie z opcją you w podpisie 
- maciek.dab859
-
NR
- (tygrys)
to są jeszcze zabytkowe dosowskie programy (jak całe oprogramowanie RUCH na zakładach MZA (podział/grafik/wyprawka/kartoteka itd)maciek.dab859 pisze:Skoro u nich to się drukuję, więc mają do tego jakiś tam program (mówię o ZEA, bo u ajentów to pewnie Excel jest) i można by to "wydrukować" jako np. PDF i zamieścić to na forum w formie elektronicznej.