Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
Pomysł dobry, ale niestety Stegny nie oddadzą tak łatwo autobusu do centrum... Co do Powsina, to jednak zamiast 130 lepsza byłaby linia do Metra Wilanowska
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Santos pisze: A nie lepiej od razu uwalić 501 na Mokotowie i zrobić silne 519, oczywiście skrócone do Wilanowa, z częstotliwością, dajmy na to 7-8/10/10
To raczej poroniony pomysłaltar pisze:Pomysł dobry, ale niestety Stegny nie oddadzą tak łatwo autobusu do centrum... Co do Powsina, to jednak zamiast 130 lepsza byłaby linia do Metra Wilanowska
501 to podstawowa linia dla Stegien - jest to częsty autobus zapewniający bezpośredni dojazd nie tylko do Centrum, ale też na Sobieskiego, na Dolną, na pl. Unii i do metra (Politechnika).
Z jakiej niby przyczyny Stegny mają takie połączenie tracić ? Czyżby na Stegny dociągnięto nagle linię metra, a może zbudowano już tramwaj na Sobieskiego ?
Czym mają dojeżdżać do centrum ludzie mieszkający trochę dalej od Sobieskiego ? Chcecie wszystkich pchać do przesiadek w zespole "św. Bonifacego" ? Zapraszam zatem tam rano na przystanek w stronę Centrum - niedługo chyba trzeba będzie zabrać jeden pas jezdni aby go poszerzyć - taki tłum tam się zbiera. A 501 bynajmnniej nie skręca ze św. Bonifacego na pusto.
Powieszenie całego Sobieskiego (czyli Stegien, 2/3 Wilanowa i pół Sadyby) na jednym 519 to jakaś paranoja. O siódmej rano zamiast 6 kursów/h 519 (co 10 min.) oraz 9 kursów/h 501 (co 6 min.) - razem 15 - tylko przez 8 kursów/h nowego 519 (co 7,5 min.) - zaiste "rewelacja".
Jarku, Stegny do metra mają trochę daleko, ponadto metro obecnie jest i tak zapchane. Bardziej bym się skłaniał nad dowozem Stegien do tramwaju (no, obecnie jakiegoś "metrobusu") jadącego wzdłuż Sobieskiego... Nie popadajmy w paranoję, bo niedługo pojawią się pomysły, żeby Okęcie dowozić do metra...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Ależ Stegny jeżdżą do metra/tramwajów sądzą po drastycznej różnicy w zapełnieniu 501 przed i za zestawem przystanków Metro Politechnika+Pl. Konstytucji. Fakt, że 501 gnije na Towarowej tylko rozwala regularność kursów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
... które w szczególności wygodnie dowozi na pl. Konstytucji i na dw. Centralny. I oczywiście zawsze jest luźneJarek pisze:Do metra!!
501 lub ewentualnie coś zastępczo (251 zeby kontynuować tradycję uzwyklania 501
Tego nikt nie neguje.Elim G. pisze:501 lub ewentualnie coś zastępczo (251 zeby kontynuować tradycję uzwyklania 501) musi jeździć ze Stegien przynajmniej do pl. Konstytucji przynajmniej do wybudowania tramwaju na Sobieskiego.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Dlatego ja uważam, że do czasu uruchomienia tramwaju na Sobieskiego, 501 powinno zostać skrócone do Centrum... Bo przy Politechnice kraniec nie ma sensu z jednego powodu: bezsensowna przesiadka na jedną stację, a dwa: w godzinach szczytu niezabieralność składów.pawcio pisze:Ależ Stegny jeżdżą do metra/tramwajów sądzą po drastycznej różnicy w zapełnieniu 501 przed i za zestawem przystanków Metro Politechnika+Pl. Konstytucji. Fakt, że 501 gnije na Towarowej tylko rozwala regularność kursów.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na Politechnice łatwiej wsiąść, niż na Polu Mokotowskim.Wolfchen pisze:w godzinach szczytu niezabieralność składów
[ Dodano: |5 Lut 2010|, 2010 19:02 ]
A merytorycznie masz coś do powiedzenia?TGM pisze:Weź cwaniaczku najpierw poskracaj z Gocławia lnie do Politechniki a inne do R. Waszyngtona... Albo i po co do Politechniki jak z ZP Saska autobus jest częściej jak raz na minutę.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Człowieku spokojnie, opanuj sięElim G. pisze:Czyżby na Stegny dociągnięto nagle linię metra, a może zbudowano już tramwaj na Sobieskiego ?
-
geograf_OSU
Panowie, cały czas piszę, że 501 zostały już tylko miesiące normalnego kursowania, przecież budowa metra wysadzi tą linię w powietrze.
Dlatego warto już teraz pogodzić się, że Stegny i Sadyba powinny jeśli chodzi o linię na Patelnię wisieć na 519.
Natomiast 501 powinno zostać skrócone - może być to linia Stegny - Pl. Konstytucji, bardzo częsta i silna. I zwykła, co może pozwoliłoby przyspieszyć 519 (na moje to takie przystanki jak Czarnomorska, Truskawiecka, ewentualnie Królowej - choć tu wymiany są duże, mogłyby wylecieć).
Wożenie Stegien do metra Al. Wilanowską było z góry skazane na porażkę i nie ma co do tego wracać.
Co do 519 - obcinanie tego do Wilanowa nie jest dobrym pomysłem - ta linia w wakacje i w weekendy ma bardzo duże obłożenie do Powsina, poza tym puszczanie wszystkiego z d. wsi Powsin na Al. Wilanowską trochę jest bez sensu. Nawet w tygodniu potrafi nią trochę ludzi jechać jak jest ciepło i przyjemnie. Więc moim zdaniem, lepszym pomysłem jest podzielenie w tygodniu na 419 i 519. 519 do Powsina, 419 tylko do Wilanowa. Pętla w Nowym Wilanowie to niestety póki co pieśń przyszłości, z kolei pętla w Wilanowie ma ogólny problem z miejscem, więc tutaj warto by się zastanowić co można wywalić. Jakimś pomysłem mogłoby być wydłużenie 130 albo 422 do Powsinka, zajmują elitarne stanowiska z racji starszeństwa
. Nie wiem tylko jak z obsługą krańców.
Dlatego warto już teraz pogodzić się, że Stegny i Sadyba powinny jeśli chodzi o linię na Patelnię wisieć na 519.
Natomiast 501 powinno zostać skrócone - może być to linia Stegny - Pl. Konstytucji, bardzo częsta i silna. I zwykła, co może pozwoliłoby przyspieszyć 519 (na moje to takie przystanki jak Czarnomorska, Truskawiecka, ewentualnie Królowej - choć tu wymiany są duże, mogłyby wylecieć).
Wożenie Stegien do metra Al. Wilanowską było z góry skazane na porażkę i nie ma co do tego wracać.
Co do 519 - obcinanie tego do Wilanowa nie jest dobrym pomysłem - ta linia w wakacje i w weekendy ma bardzo duże obłożenie do Powsina, poza tym puszczanie wszystkiego z d. wsi Powsin na Al. Wilanowską trochę jest bez sensu. Nawet w tygodniu potrafi nią trochę ludzi jechać jak jest ciepło i przyjemnie. Więc moim zdaniem, lepszym pomysłem jest podzielenie w tygodniu na 419 i 519. 519 do Powsina, 419 tylko do Wilanowa. Pętla w Nowym Wilanowie to niestety póki co pieśń przyszłości, z kolei pętla w Wilanowie ma ogólny problem z miejscem, więc tutaj warto by się zastanowić co można wywalić. Jakimś pomysłem mogłoby być wydłużenie 130 albo 422 do Powsinka, zajmują elitarne stanowiska z racji starszeństwa
A z domu dawno wychodziłeś? Proponuję przejażdżkę po mieście.TGM pisze:Weź cwaniaczku najpierw poskracaj z Gocławia lnie do Politechniki a inne do R. Waszyngtona... Albo i po co do Politechniki jak z ZP Saska autobus jest częściej jak raz na minutę.
Kolega na upomnienie pracuje.Bastian pisze:A merytorycznie masz coś do powiedzenia?
Jaki zetteemowiec?geograf_OSU pisze:A ZTMowiec merytorycznie cos powiedzial? Nie wydaje mi sie.