takfik pisze:Nie.Solarek pisze:191 o tak to jest muchowóz
sorry batory ale ile ja to miałem razy to w U12 jeszcze miejsca było. A na Beresteckiej jak podjeżdżałem pierwszy a za mną 517 wszyscy do 517 a nie do mnie. I jak to możliwe?
Moderator: Wiliam
Patrz, a ile razy ja jadę z BW20 w Aleje, to stoję. Muchowozem w rejonie Reduty to jest 157, ale na pewno nie 191.Solarek pisze:sorry batory ale ile ja to miałem razy to w U12 jeszcze miejsca było. A na Beresteckiej jak podjeżdżałem pierwszy a za mną 517 wszyscy do 517 a nie do mnie. I jak to możliwe?
Ja zwykle widuję 191 w B i jest max 60 osób, w 517 jest ok. 180 osób. Myślę że na 191 solówki spokojnie by wystarczyły (ile tam ich jest?) i przerzucić te przeguby ze 191 na 517.mariow pisze:ja wybieram 191 bo jest luzniejsze. czas przejazdu od Reduty na Skorosze popołudniami porównywalny.
No niewiem. Ostatnio na BW widziałem ze 4 neosie na 191. Ale OK.mariow pisze:jakie przeguby??? w zwykłe dni nie ma żadnych przegubów na 191.
A 517 out, jak rozumiem?bartoni722 pisze:zrobić oddzielne E-7 z Ursusa do Pl3+ i niech obsługuje tylko przystanki o dużych potokach, a 191 niech obsługuje wszystkie inne.
Porównywanie linii na solówki i linii na przeguby nie ma sensu. Poza tym... jestem za wzmacnianiem 191, ale jeśli to ma być kosztem 517 to ja jestem temu przeciwny.Solarek pisze:tak
sorry batory ale ile ja to miałem razy to w U12 jeszcze miejsca było. A na Beresteckiej jak podjeżdżałem pierwszy a za mną 517 wszyscy do 517 a nie do mnie. I jak to możliwe?