Panie Darku, my też możemy prosić...?radeom pisze:Job, czyli ostatnia szara komórka
Autobusy i tramwaje w polskich filmach
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Może to i nie film, ale teraz na Discovery leci brytyjski program o oddziale BOA polskiej policji, i tam występuje 2290 jako obiekt ćwiczeń w odbijaniu zakładników z pojazdów KM
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
a stoi sobie za "wielkim murem" przy MarsaPaweł_K pisze:Może to i nie film, ale teraz na Discovery leci brytyjski program o oddziale BOA polskiej policji, i tam występuje 2290 jako obiekt ćwiczeń w odbijaniu zakładników z pojazdów KM
niedaleko niego stoi też Tu-154
... życie jest jak koń mijający nas w galopie ...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tu-154 stoi przy Mszczonowskiej 
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
SieneK pisze:a stoi sobie za "wielkim murem" przy MarsaPaweł_K pisze:Może to i nie film, ale teraz na Discovery leci brytyjski program o oddziale BOA polskiej policji, i tam występuje 2290 jako obiekt ćwiczeń w odbijaniu zakładników z pojazdów KM
No i tutaj się mylisz, bo własnie 2290 stoi przy Mszczonowskiej gdyż tam jest siedziba BOA. Tu-154 również tam stoi. To o czym Ty mówisz należy do GROMu.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Znaczy się, że obaj mamy rację
Przyznam się, że o tym samolocie na Marsa nie wiedziałem 
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Za murem na wysokości ulicy Begonii na terenie jednostki GROM stoi 2515:SieneK pisze:a stoi sobie za "wielkim murem" przy MarsaPaweł_K pisze:Może to i nie film, ale teraz na Discovery leci brytyjski program o oddziale BOA polskiej policji, i tam występuje 2290 jako obiekt ćwiczeń w odbijaniu zakładników z pojazdów KM

102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
interflug pisze:W Warszawie Tu-154 można spotkac jedynie na Okęciu.Kleszczu pisze:Tu-154 stoi przy Mszczonowskiej
Ty tu jesteś specjalistą
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Stary Pingwin
Witam:)
Mimo, iż jestem spoza Warszawy, to interesuję się komunikacją miejską w całej Polsce, praktycznie przez całe swoje życie. Kto z Was mógłby mi coś opowiedzieć o wykorzystaniu warszawskich autobusów w filmach? Wiem, że takim etatowym filmowcem był #426 z 1984 r. (kasacja na R7 w 2006 r.):) Czy ktoś mógłby mi ten wątek rozszerzyć?
Mimo, iż jestem spoza Warszawy, to interesuję się komunikacją miejską w całej Polsce, praktycznie przez całe swoje życie. Kto z Was mógłby mi coś opowiedzieć o wykorzystaniu warszawskich autobusów w filmach? Wiem, że takim etatowym filmowcem był #426 z 1984 r. (kasacja na R7 w 2006 r.):) Czy ktoś mógłby mi ten wątek rozszerzyć?
Tak, 426 grał m.in. w Zmiennikach. W Filmach nieodżałowanego Barei zagrało zresztą sporo warszawskich autobusów i tramwajów, m.in. berliet #3255 w "Brunecie wieczorową porą", Ikasrus #2133 oraz PR110 #5628 w "Alternatywy 4".
Z kolei w latach 90' w paru filmach (także reklamowych) zagrała solówka #287
Z kolei w latach 90' w paru filmach (także reklamowych) zagrała solówka #287