Komunikacja na Przewodowej

Moderator: Wiliam

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 15 mar 2010, 18:20

Wiem, że temat powinien być w Komunikacji Wawra ale tamten jest zamknięty.
Więc zapodaje tu:
wawer.info pisze: Czy autobusy pojadą drugą częścią Przewodowej ?

mar 10th, 2010 | dodał/a Redakcja | Kategoria: Komunikacja
Autobus, który pojedzie Przewodową do Wału Miedzeszyńskiego jest potrzebny od dawna. Usprawnił by z pewnością komunikację między os. Nadwiśle a liniami autobusowymi na Patriotów. Plus oczywiście szybki dojazd do stacji PKP.

Asfalt kilkanaście lat temu zamienił piaszczyste wertepy w ruchliwą arterię- ulubiony skrót wielu kierowców. Powstają nowe osiedla, z których dzieci będą chciały dostać się do szkoły itd.

Radny Włodzimierz Zalewski skierował interwencję do Zarządu Dzielnicy Wawer następującej treści:

” W związku z licznymi pytaniami mieszkańców i kierowanymi do mnie wnioskami, które dotyczą uruchomienia linii autobusowej ulica Przewodowa od Wału Miedzeszyńskiego proszę o odpowiedz, kiedy będzie możliwe uruchomienie na tym odcinku ulicy Przewodowej linii autobusowej. ZTM skłonny jest skierować linię 113 ulica Przewodowa, wymaga to jednak wybudowania przystanków autobusowych. Wnoszę, zatem o przeznaczenie środków budżetowych na budowę przystanków. Jestem zdania, że łatwo będzie można dojść do porozumienia z ZTM w sprawie uruchomienia komunikacji autobusowej ulicą Przewodową. W związku z tym Zarząd skierował do ZTM odpowiednie pismo, w którym prosi o wprowadzenie odpowiednich zmian w komunikacji miejskiej takich, aby w tym rejonie umożliwić mieszkańcom korzystanie z linii autobusowej
Czy ktoś rozumie coś z tego?

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 16 mar 2010, 22:10

Hmmm... Radny zapomniał wspomnieć o konieczności przebudowy skrzyżowania Wał Miedzeszyński / Przewodowa.
Polityka złym doradcą w pracy!

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 16 mar 2010, 22:46

JotPeCet pisze:Hmmm... Radny zapomniał wspomnieć o konieczności przebudowy skrzyżowania Wał Miedzeszyński / Przewodowa.
Za ileś tam lat mają poszerzać Wał Miedzeszyński oraz ma powstać NowoPrzewodowa do ronda itp, więc niestety ale ciężko będzie coś w tej kwestii zrobić. Wiem z doświadczenia z Traktem Lubelskim. No cóż...

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 17 mar 2010, 7:04

Dokładnie. Tym bardziej że Wał jest we władaniu ZDM, a nie dzielnicy.
Polityka złym doradcą w pracy!

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 17 mar 2010, 14:23

Pisma
Załączniki
autobus_przewodowa_1 (1).JPG
autobus_przewodowa_1.JPG

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 mar 2010, 21:33

Nowa linia, połączenia "i to z przesiadkami"... zanosi się na potworka a'la 359...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 17 mar 2010, 21:45

Zanosi się na 113 i oby nic innego.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 17 mar 2010, 22:55

A niech szlag tę całą komunikację zbiorową w Wawrze. Będzie to obok Targówka antyprzykład - taki wariant odniesienia jak można nieoptymalnie zaplanować transport publiczny. (-X

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 mar 2010, 23:06

Zwłaszcza, że to z definicji niemalże jest zadanie trudne, bodaj najtrudniejsze w Warszawie - dzielnica najrzadziej zabudowana, z dużymi obszarami nieużytków i lasów...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 18 mar 2010, 0:02

Glonojad pisze:Zwłaszcza, że to z definicji niemalże jest zadanie trudne, bodaj najtrudniejsze w Warszawie - dzielnica najrzadziej zabudowana, z dużymi obszarami nieużytków i lasów...
No widzisz, a były plany że będzie tutaj osiedle Julianów z metrem, tylko pech kapitalizm przyszedł za wcześnie i nie będzie w obecnym wymiarze przepychanek co lepsze w Wawrze metro czy tramwaj.
Mamy też rzeczywistość niedokończonych inwestycji drogowych i przez to zrodziły się takie pomysły jak 119 na obecnej trasie. Wcale Sadul nie domagał się linii do centrum, tylko z tego co pamiętam na Grochów ! No ale jak jest , to do wsi nie wrócimy.

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 18 mar 2010, 20:09

Glonojad pisze:Zwłaszcza, że to z definicji niemalże jest zadanie trudne, bodaj najtrudniejsze w Warszawie - dzielnica najrzadziej zabudowana, z dużymi obszarami nieużytków i lasów...
Wesoła też pod tym względem nie rozpieszcza ;)
Jarek pisze:A niech szlag tę całą komunikację zbiorową w Wawrze.
Prędzej czy później tak się stanie...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 18 mar 2010, 20:25

Wolfchen pisze:Prędzej czy później tak się stanie...
A czym to będzie objawiać według Ciebie?

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 18 mar 2010, 20:41

Tym, że w końcu zacznie powstawać tyle linii kursujących co 20/30, że ich skoordynowanie będzie niemożliwe, a ludzie będą stali po kilkanaście/kilkadziesiąt minut na przystankach... :>
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 mar 2010, 20:45

Krzysiek_S pisze:
No widzisz, a były plany że będzie tutaj osiedle Julianów z metrem, tylko pech kapitalizm przyszedł za wcześnie i nie będzie w obecnym wymiarze przepychanek co lepsze w Wawrze metro czy tramwaj.
Na tramwaj pewne szanse by były, gdyby powstała którakolwiek z szyn na Gocław.

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 18 mar 2010, 20:56

Wolfchen pisze:Tym, że w końcu zacznie powstawać tyle linii kursujących co 20/30, że ich skoordynowanie będzie niemożliwe, a ludzie będą stali po kilkanaście/kilkadziesiąt minut na przystankach... :>
No, tak jest przecież w tej chwili :D

ODPOWIEDZ