Nie przesadzajmy, Białołeka wróci na TT, będzie lepiej. Po prostu powtórka z rozrywki z początków zmiany organizacji ruchu na TT.SławekM pisze:Wątpię, żeby zmalał.
SĹomiĹskiego - objazdy 2010
Moderator: Wiliam
rada jest jedna niech ci narzekajacy kierowcy osobowek w materiale TVN Warszawa sie przesiada tez do komunikacji, nawet wygodnickim nie chcialo sie poczytac netu gdzie od 2 miesiecy trabia o tych utrudnieniach i był znany termin zwezenia słominskiego. Ale tak to jest niestety, teraz niech siedza cierpliwie w samochodach i stoja w korkach.
posting.php?mode=reply&t=8064![]()
Żoliborz odcięty, Bródno w korku
Od dziś na rondzie Żaba i buspasie na Radzymińskiej policjanci będą wlepiać mandaty. ZTM planuje zagęścić rozkłady tramwajów.
Urzędnicy zachodzą w głowę, jak poprawić objazdy dwóch prostopadłych ulic obok Dw. Gdańskiego. Od wczoraj drogowcy zamknęli ul. gen. Andersa między Zajączka i Stawki. Do tego zwęzili do jednego pasa jezdnię Słomińskiego w stronę ronda „Radosława”.
– Kierowcy zawracają na Słomińskiego przez zamkniętą zawrotkę przy Międzyparkowej. I jest dodatkowy korek – denerwuje się Franciszek Kujawski z Biura Koordynacji Remontów. – Postawimy tam zapory.
– Największy ból głowy to dla nas sytuacja Bródna – mówi wicedyrektor Zarządu Transportu Miejskiego Andrzej Franków.
– Np. autobusy linii 500 miały rano na dojeździe do mostu Gdańskiego po 45 – 50 minut opóźnienia.
Po prawej stronie Wisły rozgrywały się wczoraj dantejskie sceny. Na trzech pasach Jagiellońskiej korek ciągnął się na dojeździe do ronda Starzyńskiego od FSO. Przy Budowlanej kierowcy autobusów otwierali drzwi i wypuszczali pasażerów.
– Wzmocnimy tramwaje, rzucając dodatkowe składy na linie 1 albo 45. Od czwartku na rondzie Żaba będą policjanci, żeby ułatwić przejazd tramwajom – ujawnia Franków.
Narzekają też pasażerowie linii 527, która zamiast mostem Gdańskim jeździ Trasą W-Z.
– Przebijanie się Głębocką do Radzymińskiej trwa tyle, że można zrobić sweter na drutach! Dojazd do Dworca Gdańskiego zajął mi poza szczytem o kwadrans dłużej – mówi Szczepan z Lewandowa.
Policjanci obiecali, że będą dziś wystawiali mandaty na buspasie między ul. Trocką i Tesco.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
45? Brzmi interesująco, ja je widziałem raczej na trasie Huta - Tarchomin (Mehoffera)...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Dzis rano jechałem 169/3 które miało na Wschodnim ponad 40 minut opożnienia. Ogólnie podróż z okolic Malborskiej do krańca z udziałem 1836 trwała godzinę i jedenaście minut. Po prostu trzeba być debilem żeby nie przewidzieć że jeżeli jest praktycznie dziś zablokowany wyjazd z Bródna w kierunku Toruńskiej to zamknięcie ciągu Słomińskiego zablokuje również drugi (i w zasadzie jedyny) wyjazd z osiedla w stronę Żaby. Ciekawie będzie jeszcze jak dołożą robót koło Wileńskiego.Jarek pisze:To raczej nie pomyłka. Jeśli korki nie znikną, to 127 i 503 powinny być "zmarszrutyzowane". Oczywiście na stałe pod pozorem objazdu.Lukasz436 pisze:Nie wiem jakie są opóżnienia na 500 ale dzisiaj jedna brygada na 503 miała -114 (jak dojeżdzała do mojego przystanku).
Może to pomyłka??
tam gdzie diabeł mówi dobranoc
Ja tam wczoraj trafiłem po południu idealnie w "moją" brygadę i nawet się zdziwiłem, bo i objazd przez al. Szucha poszedł gładko (m.in. dzięki drogówce, która pomagała odetkać wylot al. Szucha na pl Unii) ale teraz sie zastanawiam, czy ona rzeczywiście "moja", ta brygada, byłaLukasz436 pisze:Nie wiem jakie są opóżnienia na 500 ale dzisiaj jedna brygada na 503 miała -114 (jak dojeżdzała do mojego przystanku).
Może to pomyłka??
Popatrz, jaka franca!
Heh. Czyli Szczepan narzeka bo wolałby jechać godzinę dłużej?Bernard, a właściwie to Życie Warszawy pisze:(...)
Narzekają też pasażerowie linii 527, która zamiast mostem Gdańskim jeździ Trasą W-Z.
– Przebijanie się Głębocką do Radzymińskiej trwa tyle, że można zrobić sweter na drutach! Dojazd do Dworca Gdańskiego zajął mi poza szczytem o kwadrans dłużej – mówi Szczepan z Lewandowa.
(...)
Polityka złym doradcą w pracy!
Niech jeździ mostem Grota do Marymontu, to będzie 2x szybciej...JotPeCet pisze:Heh. Czyli Szczepan narzeka bo wolałby jechać godzinę dłużej?Bernard, a właściwie to Życie Warszawy pisze:(...)
(...)
noidea
Wątpliwa sprawa:)drapka pisze:Ja tam wczoraj trafiłem po południu idealnie w "moją" brygadę i nawet się zdziwiłem, bo i objazd przez al. Szucha poszedł gładko (m.in. dzięki drogówce, która pomagała odetkać wylot al. Szucha na pl Unii) ale teraz sie zastanawiam, czy ona rzeczywiście "moja", ta brygada, byłaLukasz436 pisze:Nie wiem jakie są opóżnienia na 500 ale dzisiaj jedna brygada na 503 miała -114 (jak dojeżdzała do mojego przystanku).
Może to pomyłka??
zap140 pisze:Po prostu trzeba być debilem żeby nie przewidzieć że jeżeli jest praktycznie dziś zablokowany wyjazd z Bródna w kierunku Toruńskiej to zamknięcie ciągu Słomińskiego zablokuje również drugi (i w zasadzie jedyny) wyjazd z osiedla w stronę Żaby.
A czy ktokolwiek twierdził, że nie będzie korków?
Natomiast kiedy mieliby odbudować te wiadukty, jeśli nie teraz?