Raczej odpowiedź na zapotrzebowanie. W niedziele każdy pociąg z Siedlec po 12 wydaje się za mały. Zresztą zawsze mnie dziwi jedna rzecz - w piątek np. do pociągu do Siedlec zmieści sie 1000 osób ( liczna przykładowa), a w niedziele ledwo 900 wejdzieprzewoz pisze:To pewnie odpowiedź KM na uruchomienie pociągu do Terespola z Łodzi na ED74.
O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
W piątek sporo ludzi jedzie z lekkimi walizkami a wracają z ciężkimi i zamiast wsadzać je na półkę zajmują miejsca, nie wspominając o tym, że stojące w piątek zdarza się już na ochocie a wracając w niedzielę w Siedlcach po południu pojedyncze stojące osoby pojawiają się w Mińsku.rufio198 pisze:Zresztą zawsze mnie dziwi jedna rzecz - w piątek np. do pociągu do Siedlec zmieści sie 1000 osób ( liczna przykładowa), a w niedziele ledwo 900 wejdzie
-
podrozny113
Zgoda. ale w takim razie skąd tabor na ten i na jadacy 3 minuty po nim pociąg? Wygląda na to, że oba pojadą jako pojedyncze, bo jednostki się nie rozmnożą. Na te obiegi chyba po południu wyjeżdżają tylko podwójne składy. Tak więc jakieś rozpinanie musi być.rufio198 pisze:Raczej odpowiedź na zapotrzebowanie. W niedziele każdy pociąg z Siedlec po 12 wydaje się za mały.
[ Dodano: |22 Maj 2010|, 2010 16:10 ]
Mogą. Teraz ciekawe, jak długo pożyjąI kolejna ciekawostka. 88147 (3AKM) Warszawa-Łuków skrócił czas jazdy o 12 minut na całej trasie. AKMy mogą pojechać 120km/h?
12 minut? Ja naliczyłem 9. Do Mińska 2 minuty, do Siedlec 7. To by się mniej wiecej zgadzało: uwzględniono nową charakterystykę AKM. To smao z 88140 (-10 minut na trasie).
Również 861 i 9804 i 9828, doznały przyspieszenia o 2 minuty na trasie. Chyba też pewne AKM, przy czym jakby tak wszystkim pewnym obiegom względnić, to by tego było więcej. Potem pokuszę się o analizę dla innych linii (jak będe miał czas, póki co widze, że KM7- bez zmian).
Poc 8043 rozpinany w Siedlcachprzewoz pisze:Zgoda. ale w takim razie skąd tabor na ten i na jadacy 3 minuty po nim pociąg? Wygląda na to, że oba pojadą jako pojedyncze, bo jednostki się nie rozmnożą. Na te obiegi chyba po południu wyjeżdżają tylko podwójne składy. Tak więc jakieś rozpinanie musi być.rufio198 pisze:Raczej odpowiedź na zapotrzebowanie. W niedziele każdy pociąg z Siedlec po 12 wydaje się za mały.
Przejrzyj obiegi obowiązujące od 01.06.10rfidzio pisze:No to będą jaja rozpinanie AKM-ów zawsze należy do bardzo emocjonujących i ciekawych
Ano właśnie .Czyli nic się nie zmieni. Tylko wyjdzie tot ak, że bedzie te 5 minut na rozpięcie i obrót. Pierwsza jednostka będzie wracać po owych 5 minutach, a druga po dotychczasowych 8 minutach od przyjazdu. Ilość miejsc się nie zmieni. Pierwszy pociąg pewnie będzie ciaśniejszy od drugiego, a ten cały przyspieszony będzie podatny na opóźnienia. Trochę ciasno z czasem.Poc 8043 rozpinany w Siedlcach
Spinanie chyba jeszcze bardziej emocjonujące, co?fidzio pisze:No to będą jaja rozpinanie AKM-ów zawsze należy do bardzo emocjonujących i ciekawych
-
podrozny113
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dziwny pomysł... ale pewnie chodzi o możliwość "wykazania się" RExem. Zapewne z katastrofalnym oznakowaniem...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, myślę, że wiem, jakie KMy powinny mieć hasło reklamowe - "zwiedzaj z nami Mazowsze!".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czyli teraz czas na regionalki z Płocka do Siedlec z przystankiem Warszawa Centralna. To będzie zwiedzanie. Zapomnisz wysiąść, to będzie twoja niepowtarzalna okazja do zwiedzenia całego regionu 
Swoją droga a'propos 160km/h na flircie: na wyświetlaczach Flirta ponoć miała być funkcja wyświetlania prędkości (przynajmniej tak mówiono tuż przed ich oddaniem, usłyszane od Stadlera). Teraz by się przydała - dobrze widzieć, jak się utrzymuje te 160
Choć sam osobiście z tego chyba ani razu nie skorzystam 
Swoją droga a'propos 160km/h na flircie: na wyświetlaczach Flirta ponoć miała być funkcja wyświetlania prędkości (przynajmniej tak mówiono tuż przed ich oddaniem, usłyszane od Stadlera). Teraz by się przydała - dobrze widzieć, jak się utrzymuje te 160
REx'em się nie muszą wykazywać. Jest nim z całą pewnością Łukowianka.
Dopóki pociąg spełnia jakąś określoną funkcję (np. praca w Warszawie w godzinach 7-15, 8-16, 9-17) to ma sens. Ale takie "REx'y" jakie były w pierwotnym rozkładzie (na pałę co 2 godziny*) oraz ten nowy mają ograniczony sens (nowy się jeszcze częściowo broni tym że jest tylko w niedzielę).
* - w środku dnia zrobienie osobowych co 40 minut dałoby więcej korzyści.
ad. 160 i wyświetlacz. Na tyle żwawo dochodzą do tych 160 (podobnie jak samochody dla których jest to v-max), że problem z utrzymywaniem byłby wielce dziwny.
Dopóki pociąg spełnia jakąś określoną funkcję (np. praca w Warszawie w godzinach 7-15, 8-16, 9-17) to ma sens. Ale takie "REx'y" jakie były w pierwotnym rozkładzie (na pałę co 2 godziny*) oraz ten nowy mają ograniczony sens (nowy się jeszcze częściowo broni tym że jest tylko w niedzielę).
* - w środku dnia zrobienie osobowych co 40 minut dałoby więcej korzyści.
ad. 160 i wyświetlacz. Na tyle żwawo dochodzą do tych 160 (podobnie jak samochody dla których jest to v-max), że problem z utrzymywaniem byłby wielce dziwny.