Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Będę powtarzał to do znudzenia: przez Strażacką, Chełmżyńską i po trasie 115 do Aleksandrowa i to drugie do piachu.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Ostatnio w weekend ogólnie było pustawo na liniach w stronę CH Marki i na ogół tworzą tam się korki już od rana, a tutaj nic.... wszystko z powodu troszkę dłuższego weekendu. Pamiętam jak w czwartek widziałem przy ratuszu Targówka puste 126, kilka osób w 112 w kierunku CH Marki (pewnie osoby, które nie wiedziały, że w święto sklep jest zamknięty)195 pisze:Ostatnio w weekend będąc przy Cm.Bródnowskim zauważyłem 140 obsługiwane oczywiście przez pana Michalczewskiego które było puste...nie wiem jak na odc.Targówek-Dw.Wschodni ale na odc. CH.Marki-Cmentarz ta linia się marnuje. Może 140340 ?:P
Jeśli chodzi o samo 140, wydaje mi się, że linia jest dobra ze średnim wykorzystaniem w tygodniu zaś z silnym w weekendy. Nic bym w niej nie zmienił, no może dał krótsze wozy w tygodniu. Ale to moje zdanie i nie trzeba się z nim zgadzać
Gdy centra handlowe są zamknięte, to na trasie Głębocka - Toruńska - CH Marki 7,5 autobusu na godzinę (w tym 4 przegubowe 112) wydaje się być czystym marnotrawstwem. Pewnie wystarczyłoby samo 126 (co 30'), a 112 i 140 mogłyby zostać skrócone do Podgrodzia.Pagan pisze:Ostatnio w weekend ogólnie było pustawo na liniach w stronę CH Marki (...)
Chyba, że koszt oznaczenia jednodniowej zmiany trasy byłby wyższy, niż zaoszczędzone wozokm...
-
Dęboszczak
Hmmm.... wpadł mi do głowy pomysł, a może by tak połączyć 120 i 140? Na Targówek jeździ 156, 140 jeździłaby po trasie 120 od Dw. Wschodniego do Olesina zamiast do CH Marki gdzie przecież z Bródna jadą 112 i 126? Co o tym myślicie? Tak wiem, pisałem, że nic bym nie zmienił, ale czasem trzeba pójść na kompromis 
- Bastian
- Sułtan Maroka
I co, może jeszcze pod numerem 120?Pagan pisze:140 jeździłaby po trasie 120 od Dw. Wschodniego do Olesina
Czegoś chyba w tej koncepcji nie pojąłem...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
ja dla tej linii widze tylko jeden kierunekPagan pisze:Hmmm.... wpadł mi do głowy pomysł, a może by tak połączyć 120 i 140? Na Targówek jeździ 156, 140 jeździłaby po trasie 120 od Dw. Wschodniego do Olesina zamiast do CH Marki gdzie przecież z Bródna jadą 112 i 126? Co o tym myślicie? Tak wiem, pisałem, że nic bym nie zmienił, ale czasem trzeba pójść na kompromis
z resztą 202 tez do kasacji xD A tak swoją drogą to czy 126 przypadkiem tez nie jezdzi czesto z duzą ilością wolnych miejsc?
Zależy w jakich porach, aczkolwiek stwierdzam definitywnie że powinna być to linia (326) bo w DŚ dosłownie nikt tym nie jeździ tylko moherki co sobie kółka robią dla zabicia czasu
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Kto by jeździł 120 przez Targówek FabrycznyPagan pisze:Aj, przepraszam, uciąłem połowę swej myśli... mój błąd już poprawiam. Chodziło mi, że od Dw. Wschodniego jedzie po swojej obecnej trasie i zamiast potem wjeżdżać na Targówek pojedzie przez Zacisze po trasie 120 i dalej do Olesina zamiast do CH Marki.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Chyba jednak tak, gdyż każda z tych linii spełnia określony cel. 120 napewno nie należy ruszać, gdyż linia musi zachaczać o Dw. Wileński.Pagan pisze:Czyli lepiej nic nie mieszać przy tych liniach
Można by pokusić się o wydłużenie 126 na Targówek, 140 przekształcić w 340 z Targówka na Dw. Wschodni lub Strażacką gdzieś do Rembertowa. Lecz czy to ma sens?
marekb