120Na SWING
- Bastian
- Sułtan Maroka
Parada z R-3 na Naruciaka ma być bez pasażerów. Jeśli o 12:00 ma być uroczystość z HGW, to dość oczywiste, że tramwaj nie odjedzie o 12:00, pozostawiając za sobą gości dopiero szykujących się do przemówień. Chyba, że uroczystość z HGW zacznie się wcześniej. Jeśli zaś nie, nie wiem, czy odjazd o 13:15 z Naruciaka jest realny. Nieprecyzyjne to wszystko, dlatego drążę 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
No dobra, wybiorę się po 13 do Centrum, może złapię 
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
http://www.przegubowiec.com/component/c ... -czas-zaczPrzegubowiec.com
W dniu dzisiejszym odbyła się uroczystość włączenia do ruchu wagonu 120Na Swing. Zgromadzeni na zajezdni Mokotów notable i dziennikarze pojechali wagonem 3116 na plac Narutowicza wraz z innymi wagonami. Stamtąd kawalkada wyruszyła w szyku paradnym i przejechała kółko wokół miasta po trasie „tetki”. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, SWING z pasażerami na miasto wyjedzie w poniedziałek – na linię 4.
czy jest ktoś w stanie określić o której godzinie pesa będzie jechać na 4-ce ? niby na stronie ztm jest nowy rozkład jazdy dla tramwajów, ale trudno się zorientować o której godzinie będzie jechać, jest kilka godzin w [nawiasach] ale to zapewne ubociki,
Pojazdy niskopodłogowe wyjeżdzające z Żerania:
4 [52]
7 [23]
10 [00]
12 [45]
15 [13]
17 [43]
20 [22]
- MeWa
- Cukiereczek
Tak, tylko problem był z informacją. I to DUŻY.
Parada ruszyła wcześniej, do tego nie zatrzymywała się na wcześniej przewidzianych przystankach. Kilka razy wsiedli postronni pasażerowie, którzy mieli duże pretensje...
Parada ruszyła wcześniej, do tego nie zatrzymywała się na wcześniej przewidzianych przystankach. Kilka razy wsiedli postronni pasażerowie, którzy mieli duże pretensje...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie jest w stanie. Z braku rezerwy jeździć będzie na brygadzie wysokiej - jak wypadnie.Szulc pisze:czy jest ktoś w stanie określić o której godzinie pesa będzie jechać na 4-ce ? niby na stronie ztm jest nowy rozkład jazdy dla tramwajów, ale trudno się zorientować o której godzinie będzie jechać, jest kilka godzin w [nawiasach] ale to zapewne ubociki
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z widzimisię ZTM. TW chciały na 9.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czy on taki sporo cichszy od 120N to bym nie powiedział. Klima może i wydajna ale na pewno nie na samym tyle. Tylko gdy pracowała dało się odczuć chłód. Chwilę po wyłączeniu robiło się po prostu duszno. Szyby z tyłu są umieszczone dość wysoko. Pasażer siedzący po odwróceniu się do tyłu nie zobaczy nic. Z boku grube słupki również ograniczają widoczność. Poza tym tramwaj na prawdę fajny. Największy plus to pojedyncze siedzenia dzięki którym pojazd jest bardzo przestronny. Cieszy też duża liczba ekranów LCD (na których leciała akurat prezentacja tramwaju). Oby zawsze działały i nie sprawiały tylu problemów co w Mobilisie. Nawet ten kontrowersyjny tył na żywo nie wyglądał aż tak źle jak na zdjęciach.
Podczas drugiego przejazdu tramwaj zatrzymywał się już na wszystkich przystankach. Wsiadali często zdezorientowani pasażerowie. Część z nich byłą przekonana, że to 9. Niektórzy siłą wpychali bilety do zablokowanych kasowników.
Swingująca parada tramwajów przejechała przez miasto
Podczas drugiego przejazdu tramwaj zatrzymywał się już na wszystkich przystankach. Wsiadali często zdezorientowani pasażerowie. Część z nich byłą przekonana, że to 9. Niektórzy siłą wpychali bilety do zablokowanych kasowników.
Swingująca parada tramwajów przejechała przez miasto
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wewnątrz różnicy dużej nie ma, chociaż MSZ przekładnia dużo cichsza jest (ostatnio jechałem takim wyjcem że aż zdziwiony byłem). Natomiast większa różnica w hałasie jest z zewnątrz.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- maciek.dab859
Wypisane przez Ciebie odjazdy realizuje praski U-boot.Szulc pisze:czy jest ktoś w stanie określić o której godzinie pesa będzie jechać na 4-ce ? niby na stronie ztm jest nowy rozkład jazdy dla tramwajów, ale trudno się zorientować o której godzinie będzie jechać, jest kilka godzin w [nawiasach] ale to zapewne ubociki,
Pojazdy niskopodłogowe wyjeżdzające z Żerania:
4 [52]
7 [23]
10 [00]
12 [45]
15 [13]
17 [43]
20 [22]
Poprosze o podanie numeru brygady, na której będzie jeździł "SWING".
DAB - Dansk Automobil Byggeri A/S, Silkeborg