Ma - od wspomnianego wcześniej 187 od Ursusa do Beresteckiej całe 4 mniej z czego 2 (Zapustna i Dojazdowa) to i tak korek. Majątekbartoni722 pisze: A może... 517 ma mniej przystanków?
Wakacje 2010
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
bartoni722
Podałeś zły przykład bo 517 jest drugą po 175 najbardziej zapełnioną linią w Centrum na ciągu Alej Jerozolimskich. Może lepiej wysiądź z tramwaju i przejedź się czasem autobusem to uwierzysz że tak jest, a nie bezmyślnie pieprzysz głupoty.Glonojad pisze:Jeśli źle pracuje na odcinku w ścisłym śródmieściu, to owszem, dokładnie to to oznacza.
-
bartoni722
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, a czekając pół godziny na 521 jest się na Szczęśliwicach szybciej niż tramwajem.reserved pisze:Podałeś zły przykład bo 517 jest drugą po 175 najbardziej zapełnioną linią w Centrum na ciągu Alej Jerozolimskich.Glonojad pisze:Jeśli źle pracuje na odcinku w ścisłym śródmieściu, to owszem, dokładnie to to oznacza.
Wielokrotnie obserwuję 517 (naprawdę, przez szyby da się zobaczyć, co się dzieje w środku) w rejonie placu Zawiszy czy placu Narutowicza w popołudniowym szczycie.
Akurat Ty jesteś wyjątkowo niewiarygodnym obserwatorem, co Ci było wielokrotnie udowodnione, więc Ty mnie pouczał nie będziesz, a już na pewno nie tym tonem.
[ Dodano: |19 Cze 2010|, 2010 21:39 ]
I co to będzie wtedy? Pseudoprzyspieszony wariant 187... CNUbartoni722 pisze:Ale ludzie i tak jeżdżą 517, a jak skasujecie tą linię będą skargi. Czemu wam tak zależy aby ją skasować? Nawet dać co 10 minut, skrócić do centrum, przecież się brygady zaoszczędzi.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wiesz co? JESTEŚ IDIOTĄ. Trudno, dostanę punkty... ale ktoś Ci to musi wreszcie powiedzieć... Jesteś zadufanym w sobie, pieprzonym idiotą.Glonojad pisze:Tak, a czekając pół godziny na 521 jest się na Szczęśliwicach szybciej niż tramwajem.
I przestań pieprzyć z 521, bo to nie jest ani trochę zabawne.
To zdejmij słoneczne okulary, bo ja bardzo często jeżdżę 517 na tamtym odcinku i często jest bardzo duży tłok.Wielokrotnie obserwuję 517 (naprawdę, przez szyby da się zobaczyć, co się dzieje w środku) w rejonie placu Zawiszy czy placu Narutowicza w popołudniowym szczycie.
-
bartoni722
Cóż to znaczy?Glonojad pisze:CNU
187 skrócić.Glonojad pisze: I co to będzie wtedy? Pseudoprzyspieszony wariant 187
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
"idiota" jest terminem medycznym. Czy jesteś może uczniem technikum pielęgniarskiego?reserved pisze:Wiesz co? JESTEŚ IDIOTĄ. Trudno, dostanę punkty... ale ktoś Ci to musi wreszcie powiedzieć... Jesteś zadufanym w sobie, pieprzonym idiotą.Glonojad pisze:Tak, a czekając pół godziny na 521 jest się na Szczęśliwicach szybciej niż tramwajem.
Niestety, jeśli tak, to musiałeś ściągać na klasówkach - IQ mam niestety trochę powyżej 20. Być może złapię się chociaż na imbecyla?
Jedną nogą w 517, drugą w 521, a jeszce w międzyczasie tramwajem co jakiś czas pojedziesz, by utwierdzić się w niechęci do nich. Fajnie być uczniem.To zdejmij słoneczne okulary, bo ja bardzo często jeżdżę 517 na tamtym odcinku i często jest bardzo duży tłok.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To Ty chyba widzisz te dwie linie...reserved pisze:517 jest drugą po 175 najbardziej zapełnioną linią w Centrum na ciągu Alej Jerozolimskich
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Co Należało Udowodnićbartoni722 pisze:Cóż to znaczy?Glonojad pisze:CNU
Dobrze, tylko wciąż pozostaje odpowiedź na pytanie - dlaczego to ma być 5xx.187 skrócić.I co to będzie wtedy? Pseudoprzyspieszony wariant 187Do Zachodniego
. Włożyć brygady w silne 517. Albo nie. 187 wogóle wywalić. Ursus-DwZ zastąpienie w silne 517, od DwZ do Torwaru przez silne 382. Sam pisałeś że komunikację należy kształtować na silnych liniach.
Gdy przedłużono "T", nie było w Alejach nic prócz ogródków działkowych, a na Skoroszach znajomy moich rodziców uprawiał truskawki. Od tego czasu dziury w zabudowie miejskiej (tudzież "miejskiej") dramatycznie się na tej trasie kurczą. Z biegiem czasu coraz mniej jest przystanków do pomijania - czy sądzisz, że gdy pojedzie lotniskowa SKM, ostanie się pominięcie przystanku PKP-WKD Aleje Jerozolimskie? Jest ten nieszczęsny przystanek Śmigłowca (który 517 powinno co najmniej w jednym kierunku i tak mijać dołem) i Rondo Zesłańców, którego pomijanie jest wątpliwie uzsadnione ze względu na możliwość przesiadki. Co zostanie pominięte? Koszmarny węzeł Łopuszańska?
-
bartoni722
Myślisz że jesteś fajny?Glonojad pisze:"idiota" jest terminem medycznym. Czy jesteś może uczniem technikum pielęgniarskiego?
Niestety, jeśli tak, to musiałeś ściągać na klasówkach - IQ mam niestety trochę powyżej 20. Być może złapię się chociaż na imbecyla?
Nieprawda. Ja wsiadam chętniej w 517 dlatego, że dzięki temu omijam te głupie światła w Alejach i oszczędzam czas oraz nerwy.bartoni722 pisze:Bo pasażerowie polecą na 517, a nie 187. Tylko o to chodzi. Nie ważne, że będzie jeździł jak 187..
-
bartoni722
- Bastian
- Sułtan Maroka
A proszę bardzo. Z przyjemnością przez dwa tygodnie odpocznęreserved pisze:JESTEŚ IDIOTĄ. Trudno, dostanę punkty...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow