Wybierzmy sami nazwę dla nowego krańca na terenie Miasteczka Wilanów. Potem można scalić ten wątek z innym.
Nazwa dla nowej pÄtli w Wilanowie
Moderator: Wiliam
Nazwa tego krańca powinna nosić nazwe chociażby Wilanów-Światynia albo Świątynia Opatrznosci Bożej. Taki zwrot jak miasteczko Wilanów powinno się negować .Rada dzielnicy powinna zaopiniować nazwe dla tego osiedla całego.Zreszta deweloper tez z ta nazwa trafił jak kula w płot .Moze dla przybyszy z miasteczek nazwa jest w sam raz ale tu jest Warszawa a nie prowincja. Miasteczko to takie małe miasto tymczasem z tego co wiem Wilanów jest dzielnica Warszawy .Jeżeli jednak w jakims referendum mieszkancy tej dzielnicy wokól ŚOB zdecyduja sie na odłaczenie od miasta stołecznego wtedy poprawdzie nazwa miasteczko bedzie odpowiednia .Numer lini tylko powinien byc 7xx.
Nie ma takiego miasta Londyn, jest Lądek, Lądek Zdrój.
Nazwa tego krańca powinna nosić nazwe chociażby Wilanów-Światynia albo Świątynia Opatrznosci Bożej. Taki zwrot jak miasteczko Wilanów powinno się negować .Rada dzielnicy powinna zaopiniować nazwe dla tego osiedla całego.Zreszta deweloper tez z ta nazwa trafił jak kula w płot .Moze dla przybyszy z miasteczek nazwa jest w sam raz ale tu jest Warszawa a nie prowincja. Miasteczko to takie małe miasto tymczasem z tego co wiem Wilanów jest dzielnica Warszawy .Jeżeli jednak w jakims referendum mieszkancy tej dzielnicy wokól ŚOB zdecyduja sie na odłaczenie od miasta stołecznego wtedy poprawdzie nazwa miasteczko bedzie odpowiednia .Numer lini tylko powinien byc 7xx.
Hahahaha, to najzabawniejsza rzecz, jaką przeczytałem dzisiaj
Nazwa "Świątynia Opatrzności Bożej" jest beznadziejna. Po pierwsze za długa, a po drugie jakoś mnie razi, żeby ten chory projekt stanowił nazwę dla pętli. Ale jeśli już to "Wilanów - Świątynia" jest lepsze, choć też niezgrabne.
Jestem za "Miasteczko Wilanów" - jasne, że formalnie to nie miasteczko (chociaż niektóre osiedla mają charakter takich samodzielnych niby-miasteczek), ale kogo to obchodzi? Nazwa jak nazwa. Krótka i wesolutka