Korki i zatory
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
-
bartoni722
To łatwo się domyślić. Pewnie Modlińska, Bitwy Warszawskiej... Ale skoro tak ładnie mnie prosisz, to ja się poprawię. A zacznę od teraz.
Dziś o godzinie 17:30 stała ulica Rostafińskich (czy jakoś tak), o 15:50 Trasa Łazienkowska a także Żwirki i Wigury przy Placu Zawiszy po 18:00 .
Dziś o godzinie 17:30 stała ulica Rostafińskich (czy jakoś tak), o 15:50 Trasa Łazienkowska a także Żwirki i Wigury przy Placu Zawiszy po 18:00 .
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
A ja Was pogodzę newsem, że wczoraj (w piątek!) utrudnień na 186 nie było. Żadnych! Zjawisko braku "korka i zatoru" (i to w piątek!?) było dla mnie tak dalece zaskakujące (przecież piątek!!!), że...bartoni722 pisze:To łatwo się domyślić. Pewnie Modlińska, Bitwy Warszawskiej... Ale skoro tak ładnie mnie prosisz, to ja się poprawię. A zacznę od teraz.
Zresztą, co mam sam pisać, skoro NR urzędujący na Szczęśliwicach i tak wszystko był wyłapał. Niech teraz zeznaje..., ops, przepraszam - niech napisze raport
Zapraszam na pokład!
Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz - 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11
Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )
Szacunkowo 1.3 m/s^2 +- 0.1, zależnie od od obciążenia, stopnia przegrzania i ogólnego współczynnika mułowatości danego wozu. A właściwie - dlaczego pytasz?NR pisze:jaka jest tolerancja przyśpieszenia dla ITS (grupa mega) ?
Zapraszam na pokład!
Dobra. Następnym razem objadę rondko tyle razy i z taką prędkością, jak jest w rozkładzieNR pisze:Cypis pisze: dlaczego pytasz?niech napisze raport
Zapraszam na pokład!
-
bartoni722
Znam przynajmniej dwó♣ch rozkładowców i Desert też ich zna. I rzeczywiście nie układają oni rozkładów pod kary za przyśpieszenia.pawcio pisze:Ilu znasz rozkładowców i sposób ich pracy? Zakładam, że jednak mniej ode mnie.
[ Dodano: |15 Sie 2010|, 2010 11:55 ]
Były to raporty kierownika zakładu czy pojedynczych kierowców? I czy ja jako kierowca mogę się zwrócić oficjalnie do ZTM o zmianę czasu przejazdu? Bo jeśli tak, to chętnie bym podał kilka linii, argumentując oczywiście propozycje zmian.JotPeCet pisze:Do mnie nie raz trafiały raporty MZA na które miałem obowiązek reagować. Cud jakiś?
-
NR
- (tygrys)
jako pasażer chyba tak, ale jako kierowca to chyba drogą służbową musi iść.levar pisze:Były to raporty kierownika zakładu czy pojedynczych kierowców? I czy ja jako kierowca mogę się zwrócić oficjalnie do ZTM o zmianę czasu przejazdu? Bo jeśli tak, to chętnie bym podał kilka linii, argumentując oczywiście propozycje zmian.
Zawsze do wniosku z zakładów ustosunkowuję się Wydział Zarządzania Przewozami na podstawie pisma z MZA RPP
Na przykład w grudniu było pismo z z-du R-2 dotyczące krótkiego czasu przejazdu na linii 523,521 i 191
-
Dęboszczak
i nie trafiło do ZTMNR pisze:jako pasażer chyba tak, ale jako kierowca to chyba drogą służbową musi iść.levar pisze:Były to raporty kierownika zakładu czy pojedynczych kierowców? I czy ja jako kierowca mogę się zwrócić oficjalnie do ZTM o zmianę czasu przejazdu? Bo jeśli tak, to chętnie bym podał kilka linii, argumentując oczywiście propozycje zmian.
Zawsze do wniosku z zakładów ustosunkowuję się Wydział Zarządzania Przewozami na podstawie pisma z MZA RPP
Na przykład w grudniu było pismo z z-du R-2 dotyczące krótkiego czasu przejazdu na linii 523,521 i 191
Akurat dziś ok. 18.00 jechałem elką ul. Generała Maczka czy jak tam się zwie. To co widziałem to nie dowierzałem własnym oczom. Lało, grad, błyskawica, duży wiatr, nic nie widać, lawirowałem między latającymi gałęziami, omijałem konary na ulicy. Wiele samochodów zjeżdżało na parking przeczekać to. Kierowca autobusu linii 180 nagle się w tym deszczu zatrzymał, włączył awaryjne i czekał. Ale generalnie chciałem pochwalić kierowców bo pomagali sobie nawzajem. Nikt na nikogo nie trąbił, że wjeżdża na nie swój pas, każdy rozumiał aktualne warunki.