Komunikacja podmiejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Może by tak spokojniej? Na paru forumowych urlopach już byłeś, twój stan nerwów zaczyna sugerować sanatorium... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ostatni fragment komunikatu o zmianach 738 i 739 po prostu mnie załamał:
Ja nie wiem kto edytuje te komunikaty, ale takich kwiatków jest coraz więcej...
Po prostu pełna logika... A jak już chcieli napisać to uzasadnienie to nie można było tej informacji o 738 dać PRZED informacjami o 739 - byłoby o wiele bardziej sensownie...ZTM pisze: Na trasie linii 738 zostaje uruchomiony przystanek:
* GÓRKI 01 zlokalizowany w al. JANA PAWŁA II w SŁUPNIE
Powodem zmian jest poprawa obsługi komunikacyjnej Piaseczna.
Ja nie wiem kto edytuje te komunikaty, ale takich kwiatków jest coraz więcej...
Ależ po pierwsze - komunikatów praktycznie wcale się nie czepiałem, bo one zawsze były zwięzłe i na temat (bywało ze za późno, ale wyjaśniono mi przyczynę) po drugie - obserwuję wyraźną poprawę. Najbardziej "wojowniczy" byłem, kiedy głupoty w rodzaju "dyrektor ZTM zapala znicze" wypierały na stronie www istotne komunikaty o zmianach kursowaniu km. A teraz hierarchia ważności jest taka, jak należy, byków ortograficznych, interpunkcyjnych i stylistycznych jest coraz mniej a poza tym warto zachować energię na poważniejsze sprawy oraz nie obarczać ludzi ZTM koniecznością odpowiadaniania na uwagi o źle wstawionych przecinkach, mimo wszystko.person pisze:Jeśli osoba wrzucające komunikaty nie czyta Wawkomu (a tak raczej jest), to nigdy nie dowie się o Twoich (i wielu innych, np. "wojowniczego" drapki) uwagach.
Zatem może warto się wysilić i - będę pisał to do znudzenia - pisać maile do ZTMu?
Popatrz, jaka franca!
Powinni się Łomianek spytać ile ich kosztuje organizacja komunikacji. Wtedy by było wiadomo czy to co proponuje ZTM to drogo czy tanioSławekM pisze:Reportaż Wspólny bilet drożeje
"To wyborczy szantaż" (TVN Warszawa)
Wiesz Łomianki to specyficzna miejscowość, wystarczy powiedzieć że regularnie odmawiają Warszawie właczenia się do miasta bo wiedzą że miasto by ich łupiło.Powinni się Łomianek spytać ile ich kosztuje organizacja komunikacji. Wtedy by było wiadomo czy to co proponuje ZTM to drogo czy tanio.
Mnie z kolei interesuje to czy ZTM czasem samo sobie kuku nie robi. Jeśli będą dalej tak postępować to prędzej czy później gminy zaczną im za "wspólny bilet" dziękować.
Np. Ząbki za tych 190 tys to nie wiem czy nie mogłyby zame zorganizować ludziom darmowej komunikacji do Warszawskiej 1 strefy.
Wszędzie muszą być działania racjonalnie uwarunkowane a ZTM niestety chyba o tym zapomina.
Pytanie ile osób tego kwartalnego będzie potrzebować zakładając że większość i tak leci do Wawy...Pewnie mogłyby, ale przecież bilet kwartalny strefowy to 'trochę' więcej niż komunikacja do 1 strefy.
"Spóźniony pociąg przyspieszony relacji xyz, przyjedzie z opóźnieniem ok. 25 minut. Opóźnienie może ulec powiększe... zmianie"
Dobrze, a kiedy bedą jeździły lepsze autobusy na liniach podmiejskich a nie jakieś wozo-złomy, co się bez przerwy palą ?? a SKM - czemu takie krótkie, że się zabrać z Ursusa czasami trudno ?? teraz się zaczyna rok szkolny i co słyszymy - że do Piastowa i Pruszkowa SKM nie będzie chodzić przez 2 miesiące !!!!!!!!!!!! i jeszcze dopłacać im do biletów ?? To skandal!!!!!!!! A mieli promować transport publiczny, jeździli do Berlina czerpać przykład i co ??? A po co jest budowa tych parkingów park&ride, chyba tylko żeby korzystali z nich warszawiacy, bo myślę, że część gmin po wyborach się wycofa całkowicie z oferty ZTM i wcale bym im się nie dziwił, jakby tak zrobiliSławekM pisze:Reportaż Wspólny bilet drożeje
"To wyborczy szantaż" (TVN Warszawa)
-
bartoni722
Linii 739 na wydłużonej trasie do Polkoloru wróżę świetlaną przyszłość.
Koleżanka jechała przed południem i na każdym 'nowym' przystanku ktoś wsiadał. Już od Polkoloru kilka osób (wg. niej z 9) podróżowało.
Zobaczymy jak się to rozkręci, gdy więcej osób się dowie o nowej trasie.
Przy Julianowskiej kawałek za Okulickiego (w stronę 'Piaseczna') są dwa skupiska bloków, a w okolicy przystanku Strumykowa spore osiedle domków, a o samym Julianowie nie wspomnam już, więc pasażerów nie powinno zabraknąć.
Koleżanka jechała przed południem i na każdym 'nowym' przystanku ktoś wsiadał. Już od Polkoloru kilka osób (wg. niej z 9) podróżowało.
Zobaczymy jak się to rozkręci, gdy więcej osób się dowie o nowej trasie.
Przy Julianowskiej kawałek za Okulickiego (w stronę 'Piaseczna') są dwa skupiska bloków, a w okolicy przystanku Strumykowa spore osiedle domków, a o samym Julianowie nie wspomnam już, więc pasażerów nie powinno zabraknąć.