Nie wiem za to kto się uparł na ten zupełnie nierozpoznawalny (no może przez garstkę osób) znaczek parkingu P+R.
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
System informacji pasażerskiej w metrze
Moderator: JacekM
I firmą mającą wyłączność na schematy w metrze, której nie można się pozbyć.MeWa pisze:Schemat na A-7 będzie, zgodnie z umową z Citi Bankiem.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
http://www.zw.com.pl/artykul/10,524948_ ... banku.html![]()
Całe miasto dla banku
W zamian za usługę tylko dla części pasażerów bank dostał w prezencie od miasta bardzo tanią kampanię reklamową w komunikacji. Ustawia w metrze tablice... z trolejbusami.
(...) A w Metrze Warszawskim właśnie Citi Handlowy wyparł Pekao SA z roli sponsora tablic z planami na peronach i schematów linii w wagonach. Miejska spółka dała bankowi prawo do umieszczania przez 36 miesięcy swojego logo na stacjach i w pociągach. W przetargu wystartował tylko Citi Handlowy. Ile dostanie Metro Warszawskie od nowego sponsora? Kwota jest objęta tajemnicą handlową.
Bank ustawia jednak nieaktualne plany okolic stacji. Np. na stacji Wilanowska pojawiły się na nich... trolejbusy, które nie kursują między Warszawą i Piasecznem już od 1995 roku. Ten błąd został już kilka lat temu skorygowany, ale z powodu bałaganu Metro Warszawskie udostępniło nowemu sponsorowi projekt starych tablic.
– Bank został już o tym poinformowany – mówi rzecznik Metra Paweł Siedlecki. – Zostali zobowiązani do poprawek, do wykonania nowych tablic. Te pojawią się na stacji najpóźniej w ciągu dwóch tygodni. (...)
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Solaris U10
Tyle się domyśliłemMeWa pisze:wzięli stary podkład i tyle...
Powinienem doprecyzować i zapytać dlaczego wzięli stary podkład, lub czy ktoś na to patrzy przed wysłaniem do "produkcji"
EDIT:
Wygląda na to, że sam sobie odpowiem
Po tym i innym zgłoszeniach dochodzę do wniosku, że poszli po najmniejszej linii oporu i tylko zamienili reklamy na swoje.Solaris U10 pisze:Do poprawki nadaje się schemat okolicy stacji Ratusz - pokazuje przystanki autobusowe w lokalizacjach sprzed uruchomienia PAT-a.
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504
- MeWa
- Cukiereczek
to pytanie do City Handlowego, ale po prostu myślę, że nikt tego nie zauważył, być może nie są tak biegli w rozpoznawaniu kształtów granic Warszawy. Ale to element czysto reklamowy, a nie informacyjny,mozgow pisze:Tyle się domyśliłemMeWa pisze:wzięli stary podkład i tyle...
Powinienem doprecyzować i zapytać dlaczego wzięli stary podkład, lub czy ktoś na to patrzy przed wysłaniem do "produkcji"
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]