Komunikacja cmentarna 2010
Moderator: Wiliam
215 powinno być zasilone lub linię powinny obsługiwać dłuższe wozy. Libero przejeżdżał przez tory ze Starego do Nowego Rembertowa całkowicie zapchany, ludzie przyklejeni do szyb. Przy cmentarzu w Rembertowie
Mokry Ług drzwi się nie domykały. Autobus stał prawie 2 minuty.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ktoś, kto wymyślił postój TRZECH 191 pod kościołem (i przyjazd czwartej na styk z odjazdem pierwszej) ewidentnie miał niedobór wyobraźni.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
Osobiście nie widziałem problemów, acz spotkałem się tylko z układem sztywniak/przegub/sztywniak. Trzy przeguby mogłyby już być niefajne, fakt.Glonojad pisze:Ktoś, kto wymyślił postój TRZECH 191 pod kościołem (i przyjazd czwartej na styk z odjazdem pierwszej) ewidentnie miał niedobór wyobraźni.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- fik
- Naczelne Chamidło
W porównaniu z C2 i C25 - bardzo dobry rezultat.ness pisze:Fantastyczny rekord, az dziw ze tyle osob sie zmiescilo w busie.
Tak, jak napisałem. Hint: aspekt dokonany i niedokonany.ness pisze:A dwa nastepne po nim jak?
Ja nie CBŚ, więc nie wiem.ness pisze:I gdzie udali sie pasazerowie?
- Bastian
- Sułtan Maroka
No przecież o C25 też była ta dyskusja...fik pisze:W porównaniu z C2 i C25 - bardzo dobry rezultat.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
Między innymi, przy czym mój dyskutant wyraźnie zaznaczył, że w jego opinii C63 wybiera mniej pasażerów:Bastian pisze:No przecież o C25 też była ta dyskusja...fik pisze:W porównaniu z C2 i C25 - bardzo dobry rezultat.
Jak dla mnie, 60 osób w gniocie nie kwalifikuje linii do nazywania 'muchowozem', i tyle. Nie bardzo rozumiem, co chcesz mi zatem przekazać...ness pisze:C25 zbiera z ochoty tyle co kot naplakal reszta trasy jest po 25.
C63 to w ogole muchowoz pierwsza klasa od lat.
Wracając do kwestii zasilania jedynki. Na Bródnie potokowo przydałoby się dwa razy więcej tramwajów. Niestety energetycznie jest tam już na tyle znaczące przekroczenie, ze w obawie o podstację TW rokrocznie próbuje tam coś uszczknąć, a ZTM staje okoniem, przez co zostaje zachowane status quo.
Co do obserwacji własnych:
Głównym problemem zestawu C1+1 była nieregularność kursowania. Dłuższe takty się wyciągały skracając krótsze takty do stad. Nie wiem, czy dwie linie co 7,5 minuty nie dałyby lepszego efektu.
4 co 5 minut na Marszałkowskiej (i tym bardziej Puławskiej) to już pomyłka gigantyczna. Nie wiem, czy nie lepszym pomysłem byłoby zostawienie 4 na zwykłym rozkładzie, rozrzedzenie 23 do 15 minut, wysłanie na Bemowo na wsparcie 13 i utworzenie Cx (prosiłoby się C3, ale C4 też ujdzie) na trasie Koło-WZ-Bródno.
C3 (czemu nie C0?) co 15 minut na przemian z 10 byłoby wystarczające.
Co do obserwacji własnych:
Głównym problemem zestawu C1+1 była nieregularność kursowania. Dłuższe takty się wyciągały skracając krótsze takty do stad. Nie wiem, czy dwie linie co 7,5 minuty nie dałyby lepszego efektu.
4 co 5 minut na Marszałkowskiej (i tym bardziej Puławskiej) to już pomyłka gigantyczna. Nie wiem, czy nie lepszym pomysłem byłoby zostawienie 4 na zwykłym rozkładzie, rozrzedzenie 23 do 15 minut, wysłanie na Bemowo na wsparcie 13 i utworzenie Cx (prosiłoby się C3, ale C4 też ujdzie) na trasie Koło-WZ-Bródno.
C3 (czemu nie C0?) co 15 minut na przemian z 10 byłoby wystarczające.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem