Komunikacja cmentarna 2010
Moderator: Wiliam
Raczysz żartować. Faktycznie w tym okresie było największe zapełnienie ale do 100% to jeszcze dużo brakowało. Nieprawdą jest, że rozluźniał się przy Marymoncie. Sporo osób nawet do tej linii tam wsiadało. Dopiero Wawrzyszew powodował niewielkie rozluźnienie.altar pisze:Proszę Cię bardzo: jeśli chodzi o C13, to była to niedziela, 31.10, godziny ok. 13:00-13:30. Rzeczywiście, rozluźniał się trochę przy Metrze Marymont i na Cm. Wawrzyszewskim.
Nie wiem(po 3 dniowych obserwacjach) czy na tej trasie Soliny nie byłyby za duże.altar pisze: Jeśli chodzi zaś o obsługę ul. Żeromskiego, to myślałem tu o nowej linii lokalnej, najdalej z Metra Marymont, pod bramę główną Cm. Północnego, obsługującej wszystkie przystanki na odcinku Metro Marymont-Bogusławskiego, i wtedy zarówno C13, jak i C14 jechałyby Żeromskiego bez zatrzymywania.
Wiem, że ta linia powinna być co najmniej skrócona ale sądząc po największym zapełnieniu na Żoliborzu to widzę ogromną ilość protestów od pasażerów. Oprócz tego nie widzę sposobu na pomieszczenie wozów na Marymoncie.altar pisze:Pojawiają się tu pomysły o ewentualnym skróceniu właśnie do Marymontu C42 - wtedy było by jak znalazł do obsługi Żeromskiego.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Z Kercelaka do Ronda Żaba jest/było 1 i C1. Jeśli natomiast chodzi o C63 to można by je wydłużyć na Cm. Północny przez Krasińskiego i Elbląską otrzymując połączenie Woli, Powązek Cywilnych i IV Bramy z Cm. PółnocnymPiotrekP pisze:przez te 3 dni najwięcej zapytań padło odnośnie połączenia z Kercelaka na Północny/Wincentego. Czasu dużo do namysłu jesta i wozy są - z tego co czytam - z C25 C63.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Przed chwilą przejechałem się 500 z Gdańskiego do Powązek Wojskowych i zadziwił mnie obecny w środku tłum ludzi w wieku poprodukcyjnym - kilkadziesiąt osób stało w MAN-ie
Chwilę później podjechało wypchane po brzegi 180, a na przystanku w stronę centrum czekała cała masa pasażerów + na oko ~2 klasy młodzieży szkolnej. Chyba się nie zmieścili do pierwszego autobusu 
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
A co powiecie o Cm. Południowym ?
Wczorajsze kursy 727 na cmentarz z częstotliwością co 30' to masakra.
Na dowód tego dodam, że wczoraj m.in. z powodu zatłoczenia pasażerka zasłabła i o mało co nie zeszła mi z tego świata. Wystarczyło, że z rozkładu wyleciał jeden półkurs i już rozruba ze strony pasażerów była gotowa (na obu krańcach).
Na przyszłość należy rozważyć poważne wzmocnienie tej linii lub wystawienie jakiejś cmentarnej.
Wczorajsze kursy 727 na cmentarz z częstotliwością co 30' to masakra.
Na dowód tego dodam, że wczoraj m.in. z powodu zatłoczenia pasażerka zasłabła i o mało co nie zeszła mi z tego świata. Wystarczyło, że z rozkładu wyleciał jeden półkurs i już rozruba ze strony pasażerów była gotowa (na obu krańcach).
Na przyszłość należy rozważyć poważne wzmocnienie tej linii lub wystawienie jakiejś cmentarnej.
Uroki budowy wielkiego cmentarza na kompletnym zadupiu... Ale skoro to cmentarz komunalny (sądzę, że Warszawa też ma w tym udział, zważywszy na wielkość), to bezwzględnie powinna być zapewniona jakaś normalna komunikacja... 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
707 i 727 zdecydowanie powinny być wzmacniane, nawet do częstotliwości 10 min, w końcu tez cmentarz się wciąż rozbudowuje, z roku na rok przybywa "lokatorów". Natomiast nie wiem, czy ma sens puszczanie tam linii cemntarnej gdzieś z miasta. Jeśli już, to po trasie 707 i 727, tyle że bez przystanków pośrednich lub z minimalną ich liczbą
A z dzisiejszych obserwacji, po 12 większość 127, 169 i 500 niezabieralne z Cm. Bródnowskiego w stronę Żaby. Na 127 znów niemal wyłącznie solówki (widziałem tylko jednego neoplana). Przeguby na 181 po 11 zapełniały się niemal na full już na przyst. Pl. Wilsona 04. Z kolei gniot 303 o 11.40 odjechał z Wilsona z wolnymi miejscami siedzącymi
A z dzisiejszych obserwacji, po 12 większość 127, 169 i 500 niezabieralne z Cm. Bródnowskiego w stronę Żaby. Na 127 znów niemal wyłącznie solówki (widziałem tylko jednego neoplana). Przeguby na 181 po 11 zapełniały się niemal na full już na przyst. Pl. Wilsona 04. Z kolei gniot 303 o 11.40 odjechał z Wilsona z wolnymi miejscami siedzącymi
a 409 to pies? tak czy onak frekwencja w nim, poza "martwym okresem" raczej na to nie wskazujeNR pisze:Po trzydniowym pobycie na Cm. Północnym stwierdzam iż połączenie bezpośrednie pomiędzy Północnym a Powązkowskim (Cywilnym) powinno być.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.