Największym problemem jest fakt, że zamiast zrobić z Emilii Plater spokojną aleję drogowcy zafundowali nam kolejną trzypasmową autostradę w środku miastam72 pisze: Innym problemem, już nie estetycznym, jest umiejscowienie ścieżek rowerowych. To jest beznadzieja z pomyleniem a nie DNA...
Przebudowa ul. Emilii Plater
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No ale jak to? Przecież musiał być buspas, a buspasów na jezdniach dwupasowych nie-da-się wydzielić.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
ZapomniałemGlonojad pisze:No ale jak to? Przecież musiał być buspas, a buspasów na jezdniach dwupasowych nie-da-się wydzielić.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ten, którego nie chciał ZTM?Glonojad pisze:Przecież musiał być buspas
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- MeWa
- Cukiereczek
to tam znajdzie się jeszcze po środku miejsce dla pieszych?Bernard pisze:Na ul. Emilii Plater brakuje jeszcze ławek, które mają stanąć w "helisie DNA". Drogowcy ustawią je między ruchliwymi jezdniami
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
No przecież jest i przejście, i miejsce na środku (na zdjęciu widać po lewej). Inna rzecz, że kto by tam chciał siedzieć...

Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- MeWa
- Cukiereczek
aa - tegonie zauważyłem, myślałem, że mur ciągnie się przez całą rozciągłość. Ale mi pomysł z alejką pomiędzy jezdniami wydaje się całkiem fajny. Nie wiem tylko, czy wielkopasmowa Emilii Plater będzie temu sprzyjać, żeby z tego korzystać...Bastian pisze:i miejsce na środku (na zdjęciu widać po lewej)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Bastian
- Sułtan Maroka
No właśnie - gdyby była węższa (a szerszy pas dzielący), to by to miało więcej sensu...
Ale przecież tam nie ma alejki między jezdniami. Nie da się chodzić po tym DNA wzdłuż. Najwyżej przy przejściu dla pieszych będzie parę ławek (nie wiem po co).
Natomiast DNA i brzózki mi się podobają. Klawiatury też.
No i przy założeniu niezmienionej organizacji ruchu (modulo ścieżka rowerowa wszystko zostało jak było) trudno było liczyć na coś więcej.
Natomiast DNA i brzózki mi się podobają. Klawiatury też.
No i przy założeniu niezmienionej organizacji ruchu (modulo ścieżka rowerowa wszystko zostało jak było) trudno było liczyć na coś więcej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
na parkingu Złotych Tarasów.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.