Służewiec i jego problemy

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 lis 2010, 22:06

ness pisze:Drogi zebra zebro czy costam.
Zebra pisze:zacznij od czytania ze zrozumieniem, bo tutaj średnio to wychodzi
fik pisze:Drogi nessie, nassie, czy inna ssawko pierdzawko
Wszystkich trzech panów proszę o darowanie sobie tego typu wypowiedzi (-X
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Mong
(ZEA_R-0)

Post autor: Mong » 02 gru 2010, 22:19

W ramach poprawy komunikacji na Służewcu (zwłaszcza terenów przy ul. Suwak) proponuję 2 warianty zmian:

Wariant 1
218 - zmiana trasy: KRÓLIKARNIA - ... - Racjonalizacji - Konstruktorska - Suwak - Domaniewska - Postępu - Marynarska - al. Wilanowska - METRO WILANOWSKA
Nowe przystanki:
-SUWAK 01 (kier. :mewa: Wilanowska) i 02 (kier. Królikarnia) jako warunkowe na ul. Domaniewskiej przed ul. Suwak
-POSTĘPU 01 (kier. :mewa: Wilanowska) i 07 (kier. Królikarnia) jako warunkowe
-RZYMOWSKIEGO 02 (kier. Królikarnia)
Likwidacja przystanków: STOLBUD 02, KONSTRUKTORSKA 03, CURTIZ PLAZA 01 i 05, RZYMOWSKIEGO 01

Wariant 2
218 - zmiana trasy: KRÓLIKARNIA - ... - Racjonalizacji - Konstruktorska - Suwak - Domaniewska - Postępu - BOKSERSKA
Nowe przystanki:
-SUWAK 01 (kier. Bokserska) i 02 (kier. Królikarnia) jako warunkowe na ul. Domaniewskiej przed ul. Suwak
-POSTĘPU 05 (kier. Bokserska) i 07 (kier. Królikarnia) jako warunkowe
-INSTYTUT SZKŁA 01 (kier. Bokserska) i 02 (kier. Królikarnia) jako warunkowe
-CENTRUM TARGOWE 01 (kier. Bokserska) i 02 (kier. Królikarnia) jako warunkowe
-BOKSERSKA 71 (krańcowy)
Likwidacja przystanków: STOLBUD 02, KONSTRUKTORSKA 03, CURTIZ PLAZA 01 i 05, RZYMOWSKIEGO 01 i 06, INSTYTUT FIZYKI 02 i 03, SMOLUCHOWSKIEGO 03 i 04, METRO WILANOWSKA 08, 09 i 15

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 02 gru 2010, 22:25

Ta druga raczej nie przejdzie bez wzmocnienia 165, a owo nie zostanie wzmocnione z powodu 331. Natomiast, czy faktycznie Suwak nadaje się do przejazdu na północ od skrzyżowania z Domaniewską? No i czy jest sens w perspektywie zabierania stamtąd 182?
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 gru 2010, 22:26

Co do wariantu 1 - nie będzie skrętu z Postępu w lewo w Marynarską (nie pamiętam, czy jest w tej chwili).
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 gru 2010, 22:35

Nie będzie? A co z opcją - do najbliższego ronda i zawrotka? :-k
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Mong
(ZEA_R-0)

Post autor: Mong » 02 gru 2010, 22:37

Bastian pisze:nie będzie skrętu z Postępu w lewo w Marynarską (nie pamiętam, czy jest w tej chwili).
Na mapach Google widać pas do skrętu :D

wojtor

Post autor: wojtor » 02 gru 2010, 22:44

Colony pisze:Ta druga raczej nie przejdzie bez wzmocnienia 165, a owo nie zostanie wzmocnione z powodu 331. Natomiast, czy faktycznie Suwak nadaje się do przejazdu na północ od skrzyżowania z Domaniewską? No i czy jest sens w perspektywie zabierania stamtąd 182?
182 zabrać w ogóle ze Służewca

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 gru 2010, 22:45

Glonojad pisze:Nie będzie?
No jak? Windą? :bredzisz:

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 gru 2010, 22:47

Miały być prawoskręty i ronda na najbliższych skrzyżowaniach.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 03 gru 2010, 7:36

Z tego co pamiętam to w planach brakuje prawoskrętu N->W. A jedno rondko (południowe) to już nawet jest gotowe.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 gru 2010, 8:26

To raczej źle pamiętasz, bo nawet sygnalizację na przecięciu tego prawoskrętu z tramwajem opiniowałem (jak zwykle negatywnie :p ) - natomiast na 95% nie ma prawoskretu E->N.

drapka

Post autor: drapka » 03 gru 2010, 8:28

A tak w ogóle to po wyrychtowaniu Marynarskiej to na Służewcu biurowym się sytuacja poprawi, czy pogorszy? :-k
Bo na razie to tu zabrali srkęt, tu wyjazd, tu do ronda i z powrotem - w sumie może napytać się tym tłumom ludzi dodatkowej biedy, jakby mało mieli tego, co już jest.

[ Dodano: |3 Gru 2010|, 2010 08:35 ]
Glonojad pisze:natomiast na 95% nie ma prawoskretu E->N.
Ja bym dał 96%, bo z tego co pamiętam, tak wyjaśniano (tj. tymczasowością), czemuż to obecnie jeden pas z wiaduktu prowadzi prosto na prawoskręt, a lewy pas od ronda przy GM kończy się zonkiem przy Wynalazku.
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 gru 2010, 8:38

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 gru 2010, 9:00

pawcio pisze:Z tego co pamiętam to w planach brakuje prawoskrętu N->W.
Glonojad pisze:To raczej źle pamiętasz, bo nawet sygnalizację na przecięciu tego prawoskrętu z tramwajem opiniowałem
No jak prawoskręt N->W może przecinać tramwaj, skoro tory są po E? :>

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 gru 2010, 9:02

Tory są IMHO po stronie N :p

ODPOWIEDZ