TGM pisze:kebe pisze:
Ile z nich będzie kupowało bilet KM? ile procent tego ruchu będzie jechało pociągiem KM?Pamiętajmy, że mamy WKM oraz dobowe, trzydniowe itd. Co drugi pociąg niech jeździ od KM (bo w S9 nie trzeba biletów KM) i niech chociaż połowa pociągu będzie jechała dalej niż strefa biletowa ZTM... Wyjdzie na to, że maksymalnie 10-15% ruchu przechodzącego przechodzącego prze tunel będzie kupowało bilet w kasie KM. Czy zatem opłacać się będzie lokować tam kasę która jest 20m dalej tyle, że w hali, i likwidować tym samym prawdopodobnie bardziej dochodowe (z punktu widzenia zarządcy terenu) punktu usługowe?
Nie wiem ile procent, to w sumie bez znaczenia. Chodzi o to, ile procent z tego procenta będzie miało bliżej do kasy w podziemiu, niż na górze.
Ale tu musi być uzasadnienie ekonomiczne... a nie społeczno-wygodnicze

Ja rozumiem, że gdyby wybudować tunel miedzy metrem a WŚ to tam jak najbardziej kasy by się przydały, ale tu... gdybym ja za to odpowiadał, to kas w tunelu by tu nie było
A od tamtej listy odciąłbym tych co jeżdzą na miesięczne KM... zostaliby tylko ci kupujący miesieczne raz na msc i jednorazowe.