Zimno.
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Ze strony KM:Walas pisze:A ja mam pytanie, bo chodzi mnie o dzień wczorajszy:
Dlaczego pociągi dalekobieżne jechały ok. 11-11:30 przez średnicę podmiejską?
Kod: Zaznacz cały
2010-12-28 10:45:24
Godz. 10:25 na odcinku Warszawa Centralna - Warszawa Wschodnia (tor dalekobieżny w kierunku wschodnim) pękła szyna.
Pociągi dalekobieżne "PKP Intercity" oraz "Przewozy Regionalne" zostaną skierowane z Warszawy Zachodniej do Warszawy Wschodniej torami podmiejskimi przez Warszawę Śródmieście.
Z powodu zmniejszenia przepustowości pociągi "Kolei Mazowieckich - KM" przejeżdżające przez podmiejską linię średnicową, szczególnie na kierunku Warszawa Zachodnia - Warszawa Wschodnia, będą doznawały opóźnień rzędu 10 - 30 minut.
Pociągi złożone z wagonów piętrowych z Warszawy Zachodniej w kierunku wschodnim pojadą po usunięciu usterki.
Przewidywany czas usuwania usterki może wynieść około 2 godzin.-
podrozny113
Na p. o. Cisie zdefektował 80450 - AKM 1587, zamarznięta sprężarka. Z tej okazji prowadzony przeze mnie pociąg 805 został rozwiązany w Miłosnej i użyty do ściągnięcia padłego AKMa. W związku z tym pociąg 9804 (czyli mój planowy powrót z Mińska) został odwołany na całej trasie. O dziwo, na "moich" czoperach (1562-1566) wszystko działało (poza brakiem wody w kiblu). Na przejeździe w Sulejówku była złamana rogatka, więc tarcze słusznie świeciły na pomarańczowo.przewoz pisze:Sitkol podaje awarię pociągu między Sulejówkiem a Mińskiem.
Quidquid agis, prudenter agas et respice finem.
Kolej. Connecting people
Kolej. Connecting people
A widzisz, bo jak jechałem to tego nie dostrzegłem, wydawało się, że rogatki obie były całe. A ekipy naprawczej nie widziałem.emzi pisze:Na przejeździe w Sulejówku była złamana rogatka, więc tarcze słusznie świeciły na pomarańczowo.
[ Dodano: |29 Gru 2010|, 2010 15:43 ]
O, i to jeszcze jak..podrozny113 pisze:Muchy się pewnie cieszyły, że ich ulubiony pociąg nie został
odwołany
Na okres międzyświąteczny w ogóle ten pociąg do wywalenia. Z resztą na codzień do wawalenia..
Tym razem przynajmniej gdzieś dojechał;)Z powodu uszkodzenia autobusu szynowego obsługującego pociąg nr 80720 rel. Czeremcha (8:24) - Tłuszcz (12:23) przez Warszawę Wschodnią nastąpiło opóźnienie pociągu na odcinku Siedlce - Sulejówek Miłosna wynoszące około 80 minut.
Na szlaku Sulejówek Miłosna - Warszawa Rembertów dalsza jazda okazała się niemożliwa - pociąg został odwołany na odcinku Warszawa Rembertów - Warszawa Wschodnia - Tłuszcz.
Podróżni odbywający przejazd pociągiem 80720 ze stacji Sulejówek Miłosna w kierunku Warszawy zostali zabrani innym pociągiem.
-
kebe
kebe pisze:Na Środmiesciu cos sie dzieje. SKM do Sulejówka jechala przez Centralny. Przy alejach na wysokosci atacji stoi straz, policja, karetka.
2010-12-30 20:01:15
O godz. 19:49 na przystanku osobowym Warszawa Śródmieście pod pociąg nr 20542/3 rel. Skierniewice (18:27) - Otwock (20:27) wpadł człowiek odnosząc ogólne obrażenia ciała.
Stan mężczyzny wskazuje na znaczne spożycie alkoholu.
Tor podmiejski na kierunku Warszawa Zachodnia - Warszawa Wschodnia zamknięty, pociąg zatrzymany do czasu uzyskania zgody na dalszą jazdę od właściwych organów.
Pociągi "Kolei Mazowieckich - KM" jadące linią średnicową na kierunku Warszawa Zachodnia - Warszawa Wschodnia będą kierowane torami dalekobieżnymi przez Warszawę Centralną z pominięciem przystanków osobowych: Warszawa Ochota, Warszawa Śródmieście, Warszawa Powiśle, Warszawa Stadion.
Pociągi w kierunku Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia kursują normalnie.
Przewidywany czas utrudnień w ruchu pociągów średnicową linią podmiejską może przekroczyć 1 godzinę.
815 do Mińska opóźniony w peronach w Rembertowie o 30min, z drugiej strony jechała cała kolejka pociągów. A DH widziany toczący się mozolnie bez oświetlenia czoła (także i to padło?) przy p.o. W-wa Wesoła z prędkością 10 km/h. O 13:30 dopiero wyruszyła z Rembertowa jako służbowy do Tłuszcza.Z powodu uszkodzenia autobusu szynowego obsługującego pociąg nr 80720 rel. Czeremcha (8:24) - Tłuszcz (12:23) przez Warszawę Wschodnią nastąpiło opóźnienie pociągu na odcinku Siedlce - Sulejówek Miłosna wynoszące około 80 minut.
Na szlaku Sulejówek Miłosna - Warszawa Rembertów dalsza jazda okazała się niemożliwa - pociąg został odwołany na odcinku Warszawa Rembertów - Warszawa Wschodnia - Tłuszcz
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka