Porządki na południu (117, 519)

Moderator: Wiliam

Lipa

Post autor: Lipa » 25 sty 2011, 20:40

Przepraszma za offa, ale już nie pamiętam na czym w końcu stanęło z propozycją linii tramwajowej? Wariant nad kanałkiem był brany pod uwagę w konsultacjach z Saską Kępą?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 sty 2011, 20:41

A były już konsultacje, skoro jeszcze nie ma studium wykonalności? Bo ja tylko wiem, że radni się podnieśli.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Lipa

Post autor: Lipa » 25 sty 2011, 20:44

primoż pisze:W nagrodę Gocław, Saska Kępa [...] będą się kisić w autobusach. Oczywiście o podnoszeniu częstotliwości autobusom do tych wsi nie może być mowy
Tu się nikt nie kisi, na wsi jest fajnie =P~

@Bastian: Chodziło mi o radnych, ale właśnie nie pamiętam jakie warianty oni widzieli.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 sty 2011, 20:48

primoż pisze:To ja mam pomysł. Zamiast budowy T na Tarcho, Saską Kępę i Gocław (jak nie to nie), to wybudować do Ząbek (tam chcą) no i może Piaseczno (tam też chyba chcieli). Skończy się pierdzielenie, że T będzie za wolne. W nagrodę Gocław, Saska Kępa i Tarcho będą się kisić w autobusach. Oczywiście o podnoszeniu częstotliwości autobusom do tych wsi nie może być mowy :razz:
Wilanów też chce. I Izabelin.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 sty 2011, 20:49

Wątpię, by rezultaty studium technicznego mieli w ogóle w ręku. Widzieli pewnie to, co wszyscy w gazecie: warianty przez Saską, Międzynarodową i wzdłuż kanałku - ze wskazaniem dwóch ostatnich i odrzuceniem Saskiej.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Lipa

Post autor: Lipa » 25 sty 2011, 21:12

To może zaproponować tylko opcję nad kanałkiem, jest chyba najmniej inwazyjna dla mieszkańców tamtych okolic i nie wywoływałaby takiego sprzeciwu. Saską czy Międzynarodową cechuje inna zabudowa niż charakteryzujące się dużymi przestrzeniami Gocław lub Tarchomin. Na żadnej z tych ulic nie było mowy o rezerwie pod tramwaj a budynki stawiano w bliskiej odległości od ulicy, więc po przemyśleniu trochę się nie dziwię reakcji mieszkańców.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 sty 2011, 21:17

Lipa pisze:To może zaproponować
Wiesz, na czym polega np. studium wykonalności? Wiesz, jakie dokumenty są wymagane, by dostać decyzję środowiskową, dotację unijną, choćby kredyt inwestycyjny?! :shock: :kaput:

MichalJ

Post autor: MichalJ » 25 sty 2011, 22:22

Saska wbrew pozorom jest szeroka (licząc od ściany do ściany trzydzieści kilka metrów). Tylko że drzewa rosną...

Międzynarodowa w najwęższych miejscach wcale nie jest szersza, ale myślę, że łatwiej by tam przeszły tory.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 sty 2011, 22:23

Drzewa zdecydowały.

Dość szeroko to tam wszędzie jest, tylko parkowanie...

MichalJ

Post autor: MichalJ » 25 sty 2011, 22:26

Bastian pisze: Dość szeroko to tam wszędzie jest, tylko parkowanie...
Parkowanie chyba nie jest decydującą pozycją w studium... Można zresztą pobudować piętrowe garaże, miejsce by się znalazło.

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 25 sty 2011, 22:28

yavorius pisze:
sprokett pisze:138 co 8 min na Utracie :grin:
Mogliby z tej okazji wyciąć 338...
Z powodu ogólnego faktu jego niepotrzebności, czy tego, że zastąpi je 138? Kiedyś wracałem o 5 rano skądś i podbiegłem na Wileńskim do jeszcze wtedy chyba 307. I ledwo do niego wlazłem.
ŁK

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 sty 2011, 22:28

MichalJ pisze:Parkowanie chyba nie jest decydującą pozycją w studium... Można zresztą pobudować piętrowe garaże, miejsce by się znalazło.
Toteż właśnie: samochody można przenieść, a drzew nie.

No i jeszcze jeden czynnik: Międzynarodowa i kanałek dają możliwość skomunikowania z Dworcem Wschodnim, Saska nie.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 sty 2011, 22:29

Łukasz pisze:
yavorius pisze: Mogliby z tej okazji wyciąć 338...
Z powodu ogólnego faktu jego niepotrzebności, czy tego, że zastąpi je 138? Kiedyś wracałem o 5 rano skądś i podbiegłem na Wileńskim do jeszcze wtedy chyba 307. I ledwo do niego wlazłem.
Ja w ogóle już kilka razy widziałem tu posty o 338 osób, które go chyba nigdy nie widziały na oczy :/

MichalJ

Post autor: MichalJ » 25 sty 2011, 22:30

W sensie przedłużenia na wprost do Grochowskiej? O tu mi kaktus. Już miała być al. 1000-lecia...

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 25 sty 2011, 22:34

Bastian pisze:
Łukasz pisze: Z powodu ogólnego faktu jego niepotrzebności, czy tego, że zastąpi je 138? Kiedyś wracałem o 5 rano skądś i podbiegłem na Wileńskim do jeszcze wtedy chyba 307. I ledwo do niego wlazłem.
Ja w ogóle już kilka razy widziałem tu posty o 338 osób, które go chyba nigdy nie widziały na oczy :/
A po zamknięciu Wileńskiego co zostanie na Ząbkowskiej? Rozumiem, że 170, bo tak - bo jednak Elsnerów i póki do Ząbek nie będzie jeździć, to tam. Rozumiem, że 138, bo tak.
A 140? Będzie 140 do Rembertowa z Targówka w końcu? A tym razem 340 zamiast 338 (bo 370, 402, 307, 469 już były) tamże też?

PS OT się robi - może na Targówek z tym od razu się przenieść?
ŁK

ODPOWIEDZ