ZTM przenosi się z Senatorskiej

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 02 mar 2011, 10:51

Ile osób pracowało na Senatorskiej za czasów MZK , a ile za czasów ZTM-u ?

[ Dodano: |2 Mar 2011|, 2011 10:53 ]
Nadal nie wiem , po co 50% więcej powierzchni biurowej w nowym miejscu ?
miłośnik 13N

ikarus
Kontakt:

Post autor: ikarus » 02 mar 2011, 11:51

50% powierzchni więcej bo na Senatorskiej się nie mieścili, może chcą wydziały z Dzielnej czy węzła Młociny przenieść na Żelazną?
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 02 mar 2011, 12:13

ikarus pisze:Powieszchni
Po tym co ostatnio się tu dzieje, wnioskuję o punkty za taką ortografię. Są przecież przeglądarki, w których można sprawdzić ortografię przed wysłaniem...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 mar 2011, 14:58

Stary Pinwin pisze:Ile osób pracowało na Senatorskiej za czasów MZK , a ile za czasów ZTM-u ?
Ile obowiązków mieli wtedy, a ile mają teraz?
[ Dodano: |2 Mar 2011|, 2011 10:53 ]
Nadal nie wiem , po co 50% więcej powierzchni biurowej w nowym miejscu ?
A w ogóle kiedy ostatnio byłeś w tym niefunkcjonalnym kurniku na Senatorskiej, że wiesz, że im jest 50% powierzchni więcej niepotrzebne?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 mar 2011, 19:29

Stary Pinwin pisze:Nadal nie wiem , po co 50% więcej powierzchni biurowej w nowym miejscu ?
Zsumuj Senatorską i Dzielną w jednym budynku i przestań zadawać głupie pytania.

[ Dodano: |2 Mar 2011|, 2011 19:31 ]
Stary Pinwin pisze:Czy instytucja utrzymywana z budżetu MUSI mieć biura klasy A w centrum miasta ?
A gdzie ma mieć? Na każde spotkanie ludzie z innych biur mieliby zachrzaniać na jakieś zadupie? Przecież m.in. dlatego przepadł pomysł z Annopolem.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Aligator

Post autor: Aligator » 02 mar 2011, 20:24

A gdzie ma mieć? Na każde spotkanie ludzie z innych biur mieliby zachrzaniać na jakieś zadupie? Przecież m.in. dlatego przepadł pomysł z Annopolem.

Bastianie, tak generalnie to chyba za takie zachrzanianie biorą pieniądze - druga sprawa to fakt że kadra decyzyjna mogłaby bez problemu urzędować w jednym miejscu - niekoniecznie na Żelaznej.

Jak dla mnie jeśli można było podnająć coś na lepszych warunkach finansowych to tak powinno się zrobić - zwłaszcza że ZTM bądź co bądź na chwilę obecną "pochłania" kwotę bliską 1/5 budżetu Warszawy...

Lokalizacja na Żelaznej była ewidentnie brana przez wzgląd na prestiż tak samo jak wcześniej z tego powodu trzymano Bankowy... tutaj nie ma co tworzyć chorych ideologii.
"Spóźniony pociąg przyspieszony relacji xyz, przyjedzie z opóźnieniem ok. 25 minut. Opóźnienie może ulec powiększe... zmianie"

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 mar 2011, 20:33

Aligator pisze:Bastianie, tak generalnie to chyba za takie zachrzanianie biorą pieniądze
Ależ ja sobie chętnie pojeżdżę. A moją robotę zrobi kto inny - kogoś się zatrudni... :-"

Tu nie chodzi o trudy zachrzaniania, tylko że czas dojazdu jest czasem straconym, za które miasto płaci. A robota czeka.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 02 mar 2011, 20:41

Aligator pisze: Jak dla mnie jeśli można było podnająć coś na lepszych warunkach finansowych to tak powinno się zrobić
Już pisałem - przenieśmy UM na Białołękę, ZDM do Ursusa, ZOM do Rembertowa, szpital dziecięcy z Kopernika na Wyczółki, miasto zaoszczędzi kolosalne pieniądze.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 02 mar 2011, 21:46

Nie mam dzieci w wieku dziecięcym , po co mi szpital z Kopernika na Wyczółkach ? Ale ZTM w POLECZKI BIZNES PARK kosztowałby podatników o wiele taniej .Może wróciłaby linia 474 i powstał po POLECZKI na linii radomskiej ? Rozmarzyłem się .

[ Dodano: |2 Mar 2011|, 2011 21:52 ]
Glonojad, Złagodziłeś swój stosunek do ZTM-u , czyżbyś już nie pracował tam , gdzie myślę ?
miłośnik 13N

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 02 mar 2011, 22:06

Stary Pinwin pisze:po co mi szpital z Kopernika na Wyczółkach ?
Żeby mniej kosztował podatników.
Stary Pinwin pisze:Ale ZTM w POLECZKI BIZNES PARK kosztowałby podatników o wiele taniej .
Powiedzmy, że oszczędność będzie rzędu 20 PLN/m^2/miesiąc. Przy 4,5k m^2 da to oszczędność raptem miliona złotych rocznie. To są ułamki procenta ogólnych kosztów funkcjonowania ZTM.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 02 mar 2011, 22:10

Najłatwiej wydaje się nie swoje pieniądze , a jeszcze łatwiej państwowe , czyli niczyje .
miłośnik 13N

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 mar 2011, 22:41

No ale jaka oszczędność, jeżeli zarazem ZTM płaciłby więcej za czas, który jego pracownicy spędzaliby tłukąc się po mieście, a więc czas stracony?

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 02 mar 2011, 22:47

W XXI wieku można sprawy między urzędami załatwiać telefonicznie , faksem lub przez internet . Chyba wydziały Ratusza mają bezpieczne łącza ?
miłośnik 13N

MichalJ

Post autor: MichalJ » 02 mar 2011, 22:49

Na pewno jeszcze taniej byłoby wynająć te biura w Suwałkach.

bepe

Post autor: bepe » 02 mar 2011, 22:50

Stary Pinwin pisze:W XXI wieku można sprawy między urzędami załatwiać telefonicznie
Jak?

Widać, że nigdy w urzędzie nie pracowałeś.

ODPOWIEDZ