Nie ma zgody na przebudowę przystanku Stare Miasto
Tramwaje Warszawskie muszą zrezynować z projektu przebudowy przystanków Stare Miasto w obecnym kształcie - dowiedział się portal tvnwarszawa.pl. Zgody na jego realizację nie wyraziła stołeczna konserwator zabytków. Powód? -Zagrożenie dla przesuwającej się skarpy, na której stoi kościół św. Anny - tłumaczy Teresa Kotwica, rzeczniczka TW.
Jeszcze w styczniu pracownikom Tramwajów wydawało się, że wszystko pójdzie gładko, a na przystankach Stare Miasto pojawią się platformy dla pasażerów i światła, które usprawnią ruch w tym miejscu.
- Mamy już wstępny projekt budowy platform, który trafił do biura konserwatora zabytków. Czekamy na pozytywną opinię i od momentu, kiedy ją dostaniemy, potrzebujemy około pół roku na przeprowadzenie inwestycji - mówił wtedy w TVN Warszawa Grzegorz Madrjas z TW.
Konserwator mówi: nie
Opinia przyszła, ale negatywna. - Konserwator nie zogodziła się na realizację projektu. Tłumaczy, że to spowodowałoby zagrożenie dla skarpy wiślanej - mówi Teresa Kotwica, rzeczniczka Tramwajów. - Poinformowała, że przez kilka najbliższych lat zezwolenia na pewno nie wyda - dodaje rzeczniczka.
Co dalej z przystankami i projektem?
- Może będziemy musieli rozwiązać umowę z projektantem. Może projekt uda się zrealizować w innym miejscu? - zastanawia się na gorąco Kotwica. Ale decyzja zapadnie dopiero po uzgodnieniach z ekspertami. Tramwaje Warszawskie będą starały się wybrnąć z sytuacji.
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu trasy W-Z
Moderator: Wiliam
KLIK

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Też dochodzę do takiego wniosku.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
co chyba nie byłoby możliwe bez kompleksowej przebudowy mostu (łącznie z nawierzchnią na dolnym pokładzie)?Jarek pisze:Daruj sarkazm. Trasa mostu Gdańskiego jest trasą wybitnie tramwajową. Tam kursuje 1,5 linii autobusowej, co zupełnie nie kwalifikuje ciągu do wydzielenia buspasa. Jeśli już to tylko w formie TTA, co może takim głupim pomysłem by nie było.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
TTA dla półtorej linii? Jaka byłaby sensowność ekonomiczna tego przedsięwzięcia?!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dlatego też ja entuzjastą TTA w Warszawie nie jestem...