Objazdy tramwajowe 2011
Moderator: Wiliam
Z-3 skręcające przy Feminie też średnio mi się podoba, ale gdyby miało jeździć prosto, to na pewno do przystanku za rondem Babka przy Arkadii (to gwarantuje szybkie i wygodne przesiadki do tramwajów). Gdzie miałyby zawracać autobusy? W al. Wojska Polskiego. Czyli od ronda Babka prosto do pl. Grunwaldzkiego, tu w prawo z al. JPII w al. WP (przystanek dla wysiadających i postój - jest sporo miejsca), zawrotka za pomnikiem ołowianych żołnierzyków, przystanek dla wsiadających koło salonu Fiata i powrót na al. Jana Pawła II.
- MeWa
- Cukiereczek
a potem się dziwić, że linie zastępsze wożą 1/3 normalnych pasażerów...Glonojad pisze:No, jak ślicznie i prosto rozwiązany problem dwóch przystanków 77 na placu Narutowicza. Brawo ZTM, brawo!Poza podanymi godzinami odjazdy linii 77 odbywają się również z przystanku
PL. NARUTOWICZA 11
PS: Rozkładów z Pl. Narutowicza 11 oczywiście na stronie podpiętych nie ma.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Tak sobie uświadomiłem, że dużym ułatwieniem byłby przystanek tramwajowy za Feminą w stronę Żoliborza. Byłyby dwie linie tramwajowe z jednego przystanku, tak mamy dwie z różnych. W zamian wywalić Nowolipki w kier. Żoliborza.
To tyle teorii. W poniedziałek czas będzie praktyki dojazdu. Choć mam szczęście, że będę jechał do Kercelaka.
To tyle teorii. W poniedziałek czas będzie praktyki dojazdu. Choć mam szczęście, że będę jechał do Kercelaka.
Może bez szaleństw z likwidacją przystanków? A o wspólnym przystanku pisałem już parę dni temu.primoż pisze:Tak sobie uświadomiłem, że dużym ułatwieniem byłby przystanek tramwajowy za Feminą w stronę Żoliborza. Byłyby dwie linie tramwajowe z jednego przystanku, tak mamy dwie z różnych. W zamian wywalić Nowolipki w kier. Żoliborza.
Jeśli on jest aż tak bardzo ważny, to go zostawić. Bardziej mi chodziło o to, że te KF i Nowolipki byłby bardzo blisko siebie. Choć już tak jest w stronę ronda ONZ. Jeszcze dochodzi kwestia dwóch przystanków przy KF, gdzie byłaby duża strata czasowa.Paweł D. pisze:Oprócz problemów z dojazdem chcesz ludziom dodać kłopot z dojściem?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie rozumiem tej wypowiedzi. Chcesz dodatkowo spowalniać tramwaje na JPII przystankami, bo autorytarnie uznałeś, że są za rzadko, czy jak?Dantte pisze:Jeśli chodzi o JPII, to tam i tak przystanki są całkiem rzadko jak na warszawskie warunki (co nie zmienia faktu, że tak jak tam powinno być częściej).
Tymczasem prawda jest taka, że:
Femina - Nowolipki: ok. 320 m
Nowolipki - Anielewicza: ok. 365 m
Anielewicza - Stawki: ok. 460 m
Stawki - Babka południowa: ok 410 m
Odległości podane między osiami zespołów przystankowych (środek odległości między środkami peronów lub skrzyżowań, zależnie od układu). Dla nowoczesnych tramwajów przyjmuje się odległość średnią na trasie w zakresie od 500 do 600 m w strefie centralnej miasta, do 800 m na przedmieściach.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.