Metro - wÄ tek typu QnA
Moderator: JacekM
I ponieważ nie ma dokładnego rozkładu to bywa że np. ostatni kurs z Kabat rusza z tolerancją +10 a raz było nawet -2 przyspieszenia. Może to sporadyczne przypadki spóźnień, tylko dziwnie że trafiam na nie co rusz.
to wystarczająco duża odchyłka żeby nie zdążyć na zaplanowaną przesiadkę wg firmowego czasu przejazdu do konkretnej stacji metra.
Przesiadkę na nocny który kursuje co godzinę albo co pół.
Wieczorem, w nocy i nad ranem jazda na następstwa jest durnowatym pomysłem.
to wystarczająco duża odchyłka żeby nie zdążyć na zaplanowaną przesiadkę wg firmowego czasu przejazdu do konkretnej stacji metra.
Przesiadkę na nocny który kursuje co godzinę albo co pół.
Wieczorem, w nocy i nad ranem jazda na następstwa jest durnowatym pomysłem.
Za to skończyło by się kłapanie o stoperach i kompletnym braku dokładnego rozkładuRyży pisze:Zapewne rozkład pomógłby pasażerom korzystającym w ranych/późnych godzinach, ale przy szczycie byłbo tylko kłapanie dziobami, że "metro się spóźnia!" (nawet gdyby kolejka spóźniła się 1 minutę
) jak ma to miejsce na przystankach tramwajowych/autobusowych.
I wszystko jest w porządku, bo tolerancja wynosi dajmy na to 4 minutyTadek A. pisze:Mamy taką oto sytuację (teoretycznie): z rozkładu odjazdów (tego dla pasażerów co chcieliście) z Kabat wynika, że pociągi odjeżdżają o: 20.50, 20.57, 21.04, 21.11. Tymczasem jest spore opóźnienie (wszystko jedno z jakiego powodu) i dyspozytor stara się wyrównać ilość zrealizowanych przebiegów, więc "puszcza" z Kabat pociągi o 20.50, 20.54, 20.58, 21.02, 21.06 no i właśnie - ktoś wchodzi na stację 21.03, patrzy na rozkład - aha odjedzie za minutę (bo napisano 21.04), a tu zonk; odjazd za trzy minuty. I już afera...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Podałem przykładowoTadek A. pisze:Tak duża (jak na metro) tolerancja stawia pod znakiem zapytania sens owych rozkładów.
Ale zauważmy, że przy częstotliwości wieczorno-nocnej (10-15 minut ten minutowy rozkład ma już sens)
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- fik
- Naczelne Chamidło
Podobnie jak u przewoźników autobusowych - jednak zdarzają się, w przypadku poważnych utrudnień w ruchu, opuszczenia kursów. I powinieneś o tym wiedzieć.Tadek A. pisze:Owa liczba to właśnie uzgodnione ilościowo z ZTM-em obiegi, za wykonanie których MW dostaje pieniądze.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Czy takie osoby aby skorzystać z metra będą musiały korzystać z wind, bo bramki raczej nie zareagują na dowody ??ZTM pisze:W Europejski Dzień Bez Samochodu (22 września br) kierowcy w Warszawie mogą spokojnie zostawić samochód i przekonać się jak jeździ się stołeczną komunikacja miejską. Bez biletu, zabierając tylko dowód rejestracyjny własnego samochodu spokojnie mogą skorzystać z pociągu, metra, tramwaju i autobusu.
Część bramek będzie otwarta.Zari pisze:Czy takie osoby aby skorzystać z metra będą musiały korzystać z wind, bo bramki raczej nie zareagują na dowody ??
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.