Rozdysponowanie taboru
Dla mnie to Neoplany mogłyby pójść na R-10 (lubię je a rzadko mam okazję się nimi przejechać) a nowe wozy dla R-11 zamiast Neoplanów i R-6 kiedy już rozprawią się z odkurzaczami. U nas (na prawej stronie) jest już dużo nowych wozów, ok. 100 doszło pod koniec ubiegłego roku, więc niech te nowe idą tam gdzie są potrzebne.

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
- R-9 Chełmska
To zaproponuj inne rozwiązanie.Glonojad pisze:Nie no kurde, superpomysł, południowo-zachodnie dzielnice mało ścierwoplanów mają, to jeszcze rozlatującymi się odkurzaczami je karać? Gdybym płacił za bilet, zażądałbym zniżki!
Nie. Te wozy powinny iść już dawno na żyletki przez ich stan techniczny.Czotyk pisze:Skoro inni ich nie lubią i tak na nie narzekają to dajcie je tu, nie?.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Projekt trzeba uzasadniać, nie jego brak.Domasq12 pisze:To zaproponuj inne rozwiązanie.Glonojad pisze:Nie no kurde, superpomysł, południowo-zachodnie dzielnice mało ścierwoplanów mają, to jeszcze rozlatującymi się odkurzaczami je karać? Gdybym płacił za bilet, zażądałbym zniżki!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Brakuje mi uzasadnienia dla wysyłania odkurzaczy na Kleszczową zamiast wysłania tam nowych wozów z przetargu, być może w połączeniu z kontrolą wewnętrzną. Nie wiem, dlaczego za nieudolność MZA w egzekwowaniu obowiązków służbowych ma płacić pasażer.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
G*wno prawda! Za taki, a nie inny stan taboru odpowiada przede wszystkim WARSZTAT, a raczej jego znikome zainteresowanie drobnymi usterkamiMichi pisze:Co rozumiesz przez zajezdzanie?Domasq12 pisze:Czyli brakuje Ci uzasadnienia mojego pomysłu? Sam fakt, że obecnie kierowcy z R-2 zajeżdżają wozy wystarczy?
-
Dęboszczak
Wg mnie nowe wozy zostaną przydzielone następująco:
10m - całość R-7, kasacja solówek 63, 64
12m na spółkę R-6 i R-13, prawdopodobnie gnioty z R-7 przejdą na R-6, kasacja kwadratów, i ikarusów serii 6xxx na R-13
18m dostawa pomiędzy R-7 i R10 i w związku z powyższym:
SU15 wszystkie przejdą na R-11 - masowa kasacja neoplanów i najstarszych ikarusów na R-11, kasacja ikarusów na R-7, co lepsze sztuki IK280 pójdą na R-6.
10m - całość R-7, kasacja solówek 63, 64
12m na spółkę R-6 i R-13, prawdopodobnie gnioty z R-7 przejdą na R-6, kasacja kwadratów, i ikarusów serii 6xxx na R-13
18m dostawa pomiędzy R-7 i R10 i w związku z powyższym:
SU15 wszystkie przejdą na R-11 - masowa kasacja neoplanów i najstarszych ikarusów na R-11, kasacja ikarusów na R-7, co lepsze sztuki IK280 pójdą na R-6.
Kierowcy też coś mówią o SU12 na stalowej. Neognioty na redutową (czy stare gnioty również, nie wiadomo) i solarisy na stalową (czy stare z redutowej czy nowe nie wiadomo). Ale wiadomo, plotki więc to tak na marginesie, proszę nie brać tego na poważnie.Dęboszczak pisze:12m na spółkę R-6 i R-13, prawdopodobnie gnioty z R-7 przejdą na R-6, kasacja kwadratów, i ikarusów serii 6xxx na R-13
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
-
Dęboszczak