Moderator: Wiliam
-
person
- (geograf)
To aż tak dużo osób wsiada w nocy na przystanku NOWODWORY? Komunikacja nocna jest specyficzna - ludzie szybko nauczą się wychodzić na konkretny przystanek (i tak w nocy wychodzi się kilka minut przed czasem).
Gorzej z przypadkowymi pasażerami z Choszczówki itp. Oni mogą w przyszły weekend obudzić się z ręka w noc... znaczy Nowodworach.
Jestem pod wrażeniem tego, że mieszkańcy Odkrytej i Olesina wydreptali sobie linie nocne. Ale jestem ciekaw jak Ci pierwsi zaczną narzekać na hałasujące autobusy

-
primoż
SławekM pisze:N14
- skierowana zostaje od skrzyżowania Białołęcka / Juranda ze Spychowa na trasę:
Juranda ze Spychowa – Ostródzka – Mochtyńska – Kobiałka – OLESIN;
Ciekawe jaką to będzie miało frekwencje na Olesinie?
SławekM pisze:N64
- skierowana zostaje do krańca CHOSZCZÓWKA ulicami:
Marywilska – Czołowa – Bohaterów – Ołówkowa – Parowozowa – Polnych Kwiatów – Piwoniowa – Kłosowa – Brzezińska – Zagrodecka – Henrykowska – Wyganowska – Raciborska - CHOSZCZÓWKA (powrót: Raciborska – Przytulna – Henrykowska).
Podjazdy na Płytową będą?
-
person
- (geograf)
primoż pisze:Ciekawe jaką to będzie miało frekwencje na Olesinie?
Zerową.
BTW: ktoś wie ile mieszka tam obecnie ludzi?
-
kosa154
person pisze:primoż pisze:Ciekawe jaką to będzie miało frekwencje na Olesinie?
Zerową.
BTW: ktoś wie ile mieszka tam obecnie ludzi?
Jeden pasażer to na pewno będzie- mój kolega który tam mieszka:P
Moim zdaniem mieszkańców jest ok 2 tys(duża część z nich mieszka w Miasteczku Regaty).
Czy nie lepszym pomysłem byłoby pociągnięcie N11 na Olesin zamiast N14?
512 + M + 193
-
zeus
person pisze:Zerową.
Bzdury piszesz
Ciekawi mnie tylko czy ta trasa N14 to będzie tylko czasu remontu mostu nad Kanałem Żerańskim na Kobiałce, czy jest już ona docelowa?
IMO naturalnym kanałem przelotowym dla linii N14 jest ulica Płochocińska, a następnie skręt w prawo na światłach w Kobiałkę i dalej do Olesina... Tylko, że to będzie możliwe dopiero po wakacjach jak most będzie naprawiony

N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
-
fik
- Naczelne Chamidło
N13 na Choszczówkę wozi muchy; N75 do Karczewa wozi muchy; N72 do Aleksandrowa wozi muchy; N31 na Zawady wozi muchy, a nagle do Olesina mają tłumy jeździć?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
-
Adam G.
fik pisze:N13 na Choszczówkę wozi muchy; N75 do Karczewa wozi muchy; N72 do Aleksandrowa wozi muchy; N31 na Zawady wozi muchy, a nagle do Olesina mają tłumy jeździć?
Taka już rola komunikacji nocnej - czasem musi wozić muchy, by raz na jakiś czas komuś się przydać. Do nocnych telebusów zupełnie jeszcze nie dorośliśmy.
noidea
-
Professor
fik pisze:N13 na Choszczówkę wozi muchy; N75 do Karczewa wozi muchy; N72 do Aleksandrowa wozi muchy; N31 na Zawady wozi muchy, a nagle do Olesina mają tłumy jeździć?
Niezapominajmy o regatach i części ludu z 2 strony kanału którzy od mochtyńskiej mają nie wiele do domu

-
Colony
-
Kontakt:
Sądzę że nawet ludzie z Michałowa Grabiny przychylnym okiem na to spojrzą skoro nie mogą się doprosić przedłużenia linii nocnej do Nieporętu.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
-
MisiekK
Colony pisze:Sądzę że nawet ludzie z Michałowa Grabiny przychylnym okiem na to spojrzą skoro nie mogą się doprosić przedłużenia linii nocnej do Nieporętu.
A co na to gmina Nieporęt? Pewnie nie ma ochoty za nocny płacić. Ale nawet to nadal nie spowoduje tłumów na Olesinie.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Colony
-
Kontakt:
No właśnie tak to wygląda. Trochę ze słyszenia wiem, że ludzie by chcieli żeby dojeżdżało chociaż do PKP Nieporęt. 3,4 kursy w nocy. Ale wiadomo, że to się rozbija o kasę. A czy N14 będzie jeździło zupełnie puste to zobaczymy. Będzie północny Grodzisk, będą Mańki, Olesin, Regaty, lewa strona kanału, Grabina. Jakieś widoki są.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
-
MisiekK
Colony pisze:A czy N14 będzie jeździło zupełnie puste to zobaczymy. Będzie północny Grodzisk, będą Mańki, Olesin, Regaty, lewa strona kanału, Grabina. Jakieś widoki są.
Skoro linie tarchomińskie bywają luźne, to okolica, która ma o 2/3 mniej mieszkańców nie wygeneruje ci w nocy tłumu.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
fik
- Naczelne Chamidło
Adam G. pisze:
Taka już rola komunikacji nocnej - czasem musi wozić muchy, by raz na jakiś czas komuś się przydać. Do nocnych telebusów zupełnie jeszcze nie dorośliśmy.
Ależ ja to wiem, polemizuję tylko z zeusem, który najwyraźniej dostrzega potencjał na tłumy ludzi w tej relacji

raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
-
Emyl
- Podrzędne Chamidło
-
Kontakt:
Zapewniam, że na nocny zarówno na Płochocińskiej, jak i po wschodniej stronie kanałku chętni się znajdą, a już na bank w noce łikendowe. Mnóstwo już na ten temat słyszałem narzekań. Z rok temu była nawet petycja jakiegoś zrzeszenia mieszkańców w sprawie wydłużania N64. Ogłoszenia wisiały na przystankach na Płochocińskiej.
Sam często rozbijam się o brak eNki w tamte rejony, co mocno ogranicza chociażby plany imprezowe, bo trzeba zdążyć na ostatnie 705, które zwykle ma przyzwoitą frekwencję, jak na kurs około północy.
-
MisiekK
emyl pisze:Mnóstwo już na ten temat słyszałem narzekań.
Dużo narzekań było na Tarchominie o braku dojazdu do pociągu. Odpalono 214. I muchy wozi.
emyl pisze:trzeba zdążyć na ostatnie 705, które zwykle ma przyzwoitą frekwencję, jak na kurs około północy.
W tym, że tym 705 jadą ludzie za granicę Warszawy. Po drodze wielu nie wysiada.