Linie nocne po reformie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 20 maja 2011, 17:17

MisiekK pisze:A co na to gmina Nieporęt? Pewnie nie ma ochoty za nocny płacić.
Oni to mają kłopot z 734 :-?
Czy to musi jeździć we wszystkie noce? Nie można zrobić tak, żeby to jeździło tylko z pt/sb i sb/nd? Albo nie można wydłużyć kursowania 120 lub 134?

Awatar użytkownika
Professor

Post autor: Professor » 20 maja 2011, 17:26

MisiekK pisze:
emyl pisze:Mnóstwo już na ten temat słyszałem narzekań.
Dużo narzekań było na Tarchominie o braku dojazdu do pociągu. Odpalono 214. I muchy wozi.
emyl pisze:trzeba zdążyć na ostatnie 705, które zwykle ma przyzwoitą frekwencję, jak na kurs około północy.
W tym, że tym 705 jadą ludzie za granicę Warszawy. Po drodze wielu nie wysiada.
Regaty piechotką do 705 chodzą bo 120 dłużej czasami do centrum dojeżdżają

I propo Olesina to frekwencji nie będzie dużej ale do Kobiałki -Szkoła będzie bo ludzie co mieszkają na Stanisławowie za szkołą dużo nie będą mieli ( ja się z tego cieszę bo mieszkam w tych okolicach) i co do michałowa to też chodzić będą jak ludzie z Kobiałki na Brzeziny chodzili to i z michałowa chodzić będą bo do przystanku mają z 1km maksymalnie 2

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 20 maja 2011, 18:54

Ale chyba żadnych zmian póki co nie będzie, bo zniknęły informacje ze strony ZTMu (albo mi się tak wydaje).
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 20 maja 2011, 19:21

bartoni722 pisze:Ale chyba żadnych zmian póki co nie będzie, bo zniknęły informacje ze strony ZTMu (albo mi się tak wydaje).
Zgadza się. Komunikaty dotyczące 133, 176, N13, N14 i N64 znikły...

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 20 maja 2011, 19:39

Nieporęt kompletnie niestety nie jest zainteresowany linią nocną w żadnej konfiguracji na ten moment :neutral: Również nie jest zainteresowany koordynacją i dodatkowymi przystankami dla 734, co dla mnie jest kompletnym absurdem (ale to już nie ten temat) ](*,)

A co do tłumów w N14 to nie będę sceptyczny bo zwróćcie uwagę na bardzo dynamicznie rozwijającą się Kobiałkę np. Osiedle Regaty - a tam raczej nie będą się wprowadzać emeryci, więc myślę, że nie będzie źle jak na nocną linię :-k
Ale niezależnie od Nieporętu, problem komunikacji na nocnej na ul. Płochocińskiej, która jest jakby nie patrzeć w większości częścią Warszawy cały czas pozostaje nierozwiązany...
Może warto by pomyśleć o jakiś wariantowych kursach w rozkładzie, lub tylko w np. w weekendowe noce linii N14 lub N64 :?: :-k
Co do Nieporętu to myślę, że w okresie wakacyjnym linia nocna na pewno nie narzekałaby na brak frekwencji :idea:
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi

526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE

Tak dla budowy parkingów Park & Ride

Makuchowy
Zbanowany

Post autor: Makuchowy » 20 maja 2011, 23:18

Colony pisze:No właśnie tak to wygląda. Trochę ze słyszenia wiem, że ludzie by chcieli żeby dojeżdżało chociaż do PKP Nieporęt. 3,4 kursy w nocy. Ale wiadomo, że to się rozbija o kasę. A czy N14 będzie jeździło zupełnie puste to zobaczymy. Będzie północny Grodzisk, będą Mańki, Olesin, Regaty, lewa strona kanału, Grabina. Jakieś widoki są.
Na mój gust, gdyby na to infrastruktura pozwoliła to N14 z Ostródzkiej powinno skręcić w Berensona, potem Kąty Grodziskie i albo Zdziarska i Ruskowym Brodem na Olesin, albo Mochtyńską i Kobiałką na Olesin :-k
Tym sposobem mozna by było obsłużyć os.Skarbka z Gór i Regaty, oraz bliskie okolice Płochocinskiej.
Na obecna chwile lewoskret z Berensona w Katy Grodziskie chyba nie jest zbytnio przyjazny autobusom, podobnie jak prawoskret z Kątów w Zdziarską?

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 21 maja 2011, 0:38

bartoni722 pisze:Ale chyba żadnych zmian póki co nie będzie, bo zniknęły informacje ze strony ZTMu (albo mi się tak wydaje).
Bee...Chciałem się przejechać N14 w nowej odsłonie :placze:

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 22 maja 2011, 12:37

emyl pisze:Sam często rozbijam się o brak eNki w tamte rejony, co mocno ogranicza chociażby plany imprezowe, bo trzeba zdążyć na ostatnie 705, które zwykle ma przyzwoitą frekwencję, jak na kurs około północy.
To nie lepiej poczekać do 4 rano na pierwsze 705? :P
Opcjonalnie taksówka stamtąd na Targówek chyba by nie kosztowała majątku ;)

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 22 maja 2011, 18:23

BJ pisze:Opcjonalnie taksówka stamtąd na Targówek chyba by nie kosztowała majątku ;)
Albo do Brzezin. Tam można złapać N14 :term:

Awatar użytkownika
Professor

Post autor: Professor » 22 maja 2011, 18:26

primoż pisze:
BJ pisze:Opcjonalnie taksówka stamtąd na Targówek chyba by nie kosztowała majątku ;)
Albo do Brzezin. Tam można złapać N14 :term:

ja często idę od brzezin do domu na piechtę :smile: ale to około 40 minut drogi

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 22 maja 2011, 20:52

SławekM pisze:
Zgadza się. Komunikaty dotyczące 133, 176, N13, N14 i N64 znikły...
Na stronie ZTM-u czasem zdarza się, że komunikaty giną, ale za to Wyborcza czuwa i informuje.

KLIK
Obrazek
Na Białołęce nowe nocne. I nowe objazdy. Sprawdź trasy

ZTM zdecydował się wydłużyć trasy linii nocnych na Białołęce. Z powodu budowy wiaduktu nad torami utrudnienia w rejonie ul. Mehoffera.

Nocne zmiany w Białołęce

Wydłużenie tras linii nocnych zapewni połączenie (raz na godzinę) z coraz intensywniej rozbudowującymi się osiedlami w Białołęce. Od nocy z poniedziałku na wtorek:
linia N13 zostanie wycofana z Choszczówki, dotrze przez ul. Stefanika, Odkrytą, Dzierzgońską i Światowida do pętli Nowodwory;
w zamian do Choszczówki pojedzie linia N64: Marywilską, Czołową, Bohaterów, Ołówkową, Parowozową, Polnych Kwiatów, Piwoniową, Kłosową, Brzezińską, Zagrodecką, Henrykowską, Wyganowską i Raciborską (powrót przez Przytulną);
linię N14 ZTM wycofuje z Brzezin i kieruje wydłużoną trasą od ul. Białołęckiej przez ul. Juranda ze Spychowa, Ostródzką, Mochtyńską, Kobiałkę do Olesina.
[...]
Obrazek

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 22 maja 2011, 20:58

A tak swoją drogą to przez te zakrętasy na Juranda przejdzie wóz 12m (nie wspominając o przegubach)? Jak tam się Bródno pomieści?

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 22 maja 2011, 21:27

Bywalec pisze:Na stronie ZTM-u czasem zdarza się, że komunikaty giną, ale za to Wyborcza czuwa i informuje.
A lipton z TWB też czuwa i informuje pisząc, że żadnego objazdu nie będzie.
http://www.phototrans.eu/14,490203,0,MA ... _1311.html

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 22 maja 2011, 21:31

KLIK
Obrazek
Objazdy na Mehoffera,
do odwołania

W związku z rozpoczęciem kolejnego etapu budowy wiaduktu drogowego nad torami PKP Płudy oraz budową kanalizacji sanitarnej od 23 maja na skrzyżowaniu ulic Mehoffera i Brzezińskiej będą utrudnienia.

23 maja autobusy linii 133, 176 i N64 (od pierwszych kursów) pojadą w trasą objazdową: Piwoniowa – Kłosowa – Brzezińska – Zagrodecka – Henrykowska – Wyganowska – Raciborska i dalej do pętli Choszczówka.

Zmiany potrwają do odwołania, ale już teraz ZTM szacuje, że będzie to okres około 6 miesięcy.

Bezkolizyjne przejazdy mają powstać wzdłuż ulc Mehoffera i Klasyków w pobliżu stacji Płudy. To bardzo ruchliwe skrzyżowanie. Codziennie kierowcy stoją tam w ogromnych korkach.
To w końcu jak to wszystko będzie jeździć. Po staremu ?
Obrazek

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 22 maja 2011, 21:36

A przejazd Mehoffera będzie całkowicie niemożliwy? Bo jak pojadą autobusy, skoro nie ma pozwolenia na objazd? I widać, jak media nie są na bieżąco i jak wprowadzają w błąd!

ODPOWIEDZ