Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
A ja jako mieszkaniec Nowego Rembertowa i dojeżdżający z PKP Rembertów do Metra Politechnika muszę powiedzieć, że się lekko zagotowałem dowiadując się że 514 ma być wycięte. Już ostrzyłem nóż, ale po przemyśleniu stwierdzam że co prawda choć wolę bezpośredni dojazd bez przesiadek to nie warto umierać za 514. Kombinacja 183 co 10 minut i przeskok w 520 jest do zaakceptowania tyle, że pod jednym warunkiem: MUSZĄ być zgrane rozkłady ze sobą. Nie może być tak, że będę wysiadał ze 183 na Okularowej patrząc jednocześnie jak z przystanku właśnie odjeżdża 520. Bo jak tak będzie to takie zmiany tracą sens. I jeszcze jedno odnośnie SKM i KM w Rembertowie owszem jest, ale wiele osób z niej nie korzysta. Ja też nie. A dlaczego? Bo po pierwsze o ile SKM rzadko ale jakoś jeździ to pociągi często wypadają z rozkładu i człowiek stoi na stacji wkur...ny do białości, a po drugie jak już się taki środek transportu rozkraczy po drodze to wszystko stoi. Nie da się ominąć popsutego pociągu. Dwa razy mi się zdarzyło dymać wzdłuż torów pomiędzy Rembertowem a Wschodnią. Raz się pociąg popsuł, a drugim kogoś przejechał i wszystko stanęło.
-
prażanin35
- Zbanowany
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Optymista.ness pisze:A w praktyce co 8, czyli i tak czesciej niz dzis.Kleszczu pisze:W teorii być może byłoby co 6 minut.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
prażanin35
- Zbanowany
Brałeś coś? cały peron to mało?lero pisze:I jeszcze jedno odnośnie SKM i KM w Rembertowie owszem jest, ale wiele osób z niej nie korzysta.
[ Dodano: |25 Maj 2011|, 2011 20:44 ]
Od 1 czerwca częściowy paraliż Rembertowa bo kolejki nie bedzie, a Ty piszesz, że nikt nia nie jeździ. Jak niby chcesz się od nas wydostac rano? przez Marsa stojąc od przejazdu?
I tego się właśnie obawiam... ZTM zapewnia że czas podróży po zmianach będzie krótszy albo przynajmniej taki sam, a jak wyjdzie że koordynacja jest niemożliwa do wykonania i przyjdzie czekać po 10 minut na 520 na Okularowej to podróż nie będzie ani krótsza, ani taka sama tylko dłuższa o te właśnie 10 minut... Koordynacja to podstawowy warunek wycięcia 514, a jeśli jej się nie da zapewnić to nie należy wycinać 514,A jak skoordynujesz jak cała Marsa stoi rano?
Nie chodziło mi o to że niewiele osób korzysta z SKM tylko że wiele osób wybiera autobusy ponieważ:I jeszcze jedno odnośnie SKM i KM w Rembertowie owszem jest, ale wiele osób z niej nie korzysta
Bo po pierwsze o ile SKM rzadko ale jakoś jeździ to pociągi często wypadają z rozkładu i człowiek stoi na stacji wkur...ny do białości, a po drugie jak już się taki środek transportu rozkraczy po drodze to wszystko stoi. Nie da się ominąć popsutego pociągu.
-
prażanin35
- Zbanowany
20 minut.
Możesz to samodzielnie sprawdzić w rozkładach jazdy, np. w tych umieszczonych na stronie: http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=423&c=100&l=1
Możesz to samodzielnie sprawdzić w rozkładach jazdy, np. w tych umieszczonych na stronie: http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=423&c=100&l=1