Informacja pasażerska
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jeśli widziałeś to na wewnętrznych wyświetlaczach, to kierowca w ten sposób informował o tym, że jedzie inaczej niż zwykle. Macrosystem ma taką opcję. Też z tego korzystałem dzisiaj. Pojawia się komunikat, a dla pewności Knapik czyta go na głos.JacekM pisze:Dziś widziałem w przegubach z Mobilisu na 180 napisy "Wilanów
Uwaga! Zmiana trasy" - od kiedy tak robią?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie do końca, w Libero, Solinach, Alpino i SU12 na pewno nie ma informacji na wyświetlaczach zewnętrznych, jest tylko wewnątrz wozów w pakiecie z Knapikiem. Nie wiem jak jest w przegubach. I nie wiem czemu nie ma jednoznacznych wytycznych odnośnie stosowania tej funkcji. Jeżeli organizator przeżywa jak dziewica okres tak ważne kwestie, jak to, czy przejazd techniczny powinien odbywać się z brygadówką, czy może bez, to tym również mógłby się zająć.marcus pisze:Komunikat pokazuje się po wybraniu odpowiedniej opcji na sterowniku w kabinie i jest widoczny na wszystkich wyświetlaczach - wewnętrznych i zewnętrznych, a dodatkowo nie są odczytywane kolejne przystanki.
3411
503 Zapowiadał przystanki w trybie przyspieszonym tzn moment po odjeździe z przystanku Muranowska od razu zapowiedział "przystanek Pl Krasińskich" bez "następny przystanek" To wina kierowcy że nie wyzerował metrów w sterowniku ?
8873
Ktoś by mógł mu przyciszyć to zapowiadanie przystanków bo on nie gada tylko się drze, po jeździe nim 15 min głowa mi pękała.
8873
Może były źle zmierzone odległości między przystankami?Tahamata pisze:3411503 Zapowiadał przystanki w trybie przyspieszonym tzn moment po odjeździe z przystanku Muranowska od razu zapowiedział "przystanek Pl Krasińskich" bez "następny przystanek" To wina kierowcy że nie wyzerował metrów w sterowniku ?
W tramwajach coraz wiekszy bajzel. Dzis na Kijowska ze wschodniego wjezdza sobie 24. Deski ma na trase Piaski -Goclawek, zadnej kartki o zmianie trasy. Wszyscy zakladaja , ze leci na Goclawek, a on skreca w Zieleniecka. Przeklenstwa kobiety, ktora wtarabanila z mezem po schodach wozek z dzieckiem bezcenne 
Hmmm ale 24 ciągle tak wyjeżdża
Po za tym on mógł jechać na Gocławek ale przez Waszyngtona
http://ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=18 ... 02&h=14.11
Przykład ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ale po co wisza te deski z niewlasciwa trasa?SławekM pisze:Hmmm ale 24 ciągle tak wyjeżdżaPo za tym on mógł jechać na Gocławek ale przez Waszyngtona
http://ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=18 ... 02&h=14.11
Przykład