Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
A jest jak? Abstrahując od tego, że rozchodzi się wyłącznie o przystanek Park Praski, bo Metro Ratusz Arsenał załatwia Pl. Bankowy, a Stare Miasto obowiązuje i tak.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
A nikogo z racjonalizatorów jeszcze nie drażni fakt, że ten sam przystanek obowiązuje w tym samym czasie na 2 różnych ciągach komunikacyjnych (tzn. wewnętrznym, trambuspasie - i zewnętrznym, drogowym)?pawcio pisze:A jest jak? Abstrahując od tego, że rozchodzi się wyłącznie o przystanek Park Praski, bo Metro Ratusz Arsenał załatwia Pl. Bankowy, a Stare Miasto obowiązuje i tak.
ŁK
Nie, najlepiej to by było skierować trambuspasem od Parku Praskiego i później zjazd z niego tak jak 527ashir pisze:A nocne nie mogą tak poprostu mieć przystanku przy Parku Praskim. Wystarczy słupek postawić i namalować żółtą linię. W nocy nie ma dużego ruchu samochodowego, więc nie byłoby raczej problemu z zatrzymaniem.
Mam dla ciebie prezent. Znak zapytania. Kładę go tu, obok, kopiuj sobie w razie potrzeby.ashir pisze:A nocne nie mogą tak poprostu mieć przystanku przy Parku Praskim.
Ojj, świat nie jest taki prosty, jak wynika ze spisywania brygad i autobusów. I czemu żółtą?ashir pisze:Wystarczy słupek postawić i namalować żółtą linię.
Nie. To nie w mojej gestii. Mnie ten przystanek jest niepotrzebny.Łukasz pisze:A masz plany zmiany organizacji części parkingowej drogi zaakceptowane przez inżyniera ruchu?
Czy musisz się zawsze wszystkiego czepiać. Jak kropki zapomnę postawić, to też będziesz miał do mnie pretensje.JKTpl pisze:Mam dla ciebie prezent. Znak zapytania. Kładę go tu, obok, kopiuj sobie w razie potrzeby.?
Wiem, że to nie jest takie proste. A żółta linia bezpieczeństwa jest na każdym przystanku. Sprawdź sobie, zamiast mnie się czepiać o wszystko.JKTpl pisze:Ojj, świat nie jest taki prosty, jak wynika ze spisywania brygad i autobusów. I czemu żółtą?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
I tu się zgodzę, przecież to kwestia przerobienia jednego, kilkumetrowego fragmentu linii ciągłej na przerywaną, żeby autobus jadący w stronę Pragi mógł legalnie wjechać na TTA np. za skrzyżowaniem z Bielańską. Jeżeli w kierunku Bankowego może być zjazd z TTA, to czemu nie można stworzyć analogicznej możliwości wjazdu? Przecież to nawet nie kubeł z farbą, to bardziej spray.Adam G. pisze:Fizyczna możliwość jest niemal wszędzie. Tu rozchodzi się o idiotyczny polski niedasizm. To właśnie on powoduje, że nocne "nie mogą" zatrzymywać się przy Parku Praskim.primoż pisze:Tylko nie wiem, czy za przystankiem Metro Ratusz (kier. Praga Północ) jest możliwość wjazdu na TTA?