Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
Taki kurs nocny do Kielc ma sens, gdy student chce jechać do rodziny na weekend zaliczając jeszcze imprezę w piątek. Wtedy może sobie być w Kielcach o 2:30 (i iść na piechotę do domu...). Ale w innych przypadkach to widzę to kiepsko - a zatem i z frekwencją.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- MeWa
- Cukiereczek
ale było juz powiedziane, że Kilece nie są docelowym i najważniejszym punktem trasy...KwZ pisze:Taki kurs nocny do Kielc ma sens, gdy student chce jechać do rodziny na weekend zaliczając jeszcze imprezę w piątek. Wtedy może sobie być w Kielcach o 2:30 (i iść na piechotę do domu...). Ale w innych przypadkach to widzę to kiepsko - a zatem i z frekwencją.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
W sumie, ciekawe jak to się będzie rozwijać.
Ja zwróciłem uwagę, że po raz pierwszy jakiś przewoźnik autobusowy pomyślał na poważnie o pasażerach z niepełnosprawnością ruchową. W praktyce pewnie nie będzie tak dobrze jak na stronie piszą, ale zawsze to jakiś początek, bo kolej jak zwykle wszystko olewa. Na przykład poza sezonem w pociągu do Kołobrzegu jeździł wagon dostępny dla osób niepełnosprawnych (nie wiem jak jest wyposażony, ale przynajmniej był tak oznaczony), za to po korekcie rozkładów od 1 czerwca IC skorzystała z okazji, żeby go zlikwidować/odczepić. A wakacje przecież się zbliżają.... Co prawda polskibus nie jedzie w tamte rejony jeszcze, ale w przyszłości kto wie - może chociaż jakieś kursy wakacyjne będą....
A ten InterCity co jedzie sobie do Gdańska, to jest z przedziałami czy bez?
Bo słyszałem, że bez.
A bardziej w temacie - ciężko mi sobie wyobrazić, jak im się to kalkuluje. Kupili naprawdę nietanie i komfortowe autobusy, na pewno będą ponosili spore koszta różnego rodzaju postojów etc. O wydatkach na płace i na paliwo nie wspominając.
A ja sobie mogę za 30 PLN pojechać z Warszawy do Trójmiasta i z powrotem klimatyzowanym autokarem z Wi-Fi.
Nawet jeśli twierdzą, że rok będą dokładali do interesu, to i tak ciężko mi wyobrazić sobie kokosy, które ten biznes miałby przynosić np. za 1.5-2 lata
Mimo tego życzę im jak najlepiej i jeśli tanim przewoźnikom lotniczym się udało, to może autobusowemu też się powiedzie? Oby
Bo słyszałem, że bez.
A bardziej w temacie - ciężko mi sobie wyobrazić, jak im się to kalkuluje. Kupili naprawdę nietanie i komfortowe autobusy, na pewno będą ponosili spore koszta różnego rodzaju postojów etc. O wydatkach na płace i na paliwo nie wspominając.
A ja sobie mogę za 30 PLN pojechać z Warszawy do Trójmiasta i z powrotem klimatyzowanym autokarem z Wi-Fi.
Nawet jeśli twierdzą, że rok będą dokładali do interesu, to i tak ciężko mi wyobrazić sobie kokosy, które ten biznes miałby przynosić np. za 1.5-2 lata
Mimo tego życzę im jak najlepiej i jeśli tanim przewoźnikom lotniczym się udało, to może autobusowemu też się powiedzie? Oby
- R-9 Chełmska
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cena_%28ek ... 29#DumpingBJ pisze:A bardziej w temacie - ciężko mi sobie wyobrazić, jak im się to kalkuluje
Moim zdaniem największą wadą polskiegobusa jest brak sprzedaży biletów na pokładzie autobusu... Trochę strzał w stopę... Wątpię, czy po początkowej ekstazie pasażerów będą utrzymywać tak niskie ceny i stuprocentowe zapełnienie wyłącznie przy sprzedaży przez internet. Zakup Emarek by się raczej szybko zwrócił...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Tutaj jest jak z Tanimi liniami lotniczymi, przed świętami dowalą ci 100 za bilet, bo będziesz chciał go kupić w ostatniej chwili i im się wyrówna.BJ pisze:A ten InterCity co jedzie sobie do Gdańska, to jest z przedziałami czy bez?
Bo słyszałem, że bez.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Orientujecie się, czy w tym PB będą normalne przerwy na siku (jak w PKS), albo chociaż toaleta (czynna!) na pokładzie?