Z mojego doświadczenia wynika, że jednak jeżdżą, choć może nie aż takie tłumyRosa pisze:No dobra ale co Ty takiego widzisz w tej Ostrobramskiej? Tam jest jedynie Promenada gdzie tłumy ludzi (szczególnie ci których nie stać bilet dobowy) raczej nie jeżdżą.dennis pisze: A to, wierz mi, przy konieczności regularnego wykonywania takich podróży, jest bardzo zniechęcające. A poza tym NIE MA DOGODNEJ PRZESIADKI Z 21 NA OSTROBRAMSKĄ
PoĹÄ czenia transpraskie
Moderator: Wiliam
a po cholere takie połączenie? dla kogo? dla kierowców, którym i tak przesiadka nie robi różnicy?dennis pisze:Dodatkowo znajduje się tam zajezdnia autobusowa, która nie ma żadnego połączenia z Pragą Płn
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Na przykład jaka? Do 509 na kładce? 509 co 20 minut jest taką wspaniałą linią do przesiadek? A może 115 do Wiatraka co 30 minut? Dodatkowo połączenie dalekiego Grochowa i Gocławka (mówię o okolicach nieobjętych szyną), a nawet okolic węzła Marsa, z ratuszem Pragi Płd, Kamionkiem i Pragą Płn, omijające zapchane rondo wiatraczna byłoby IMHO atrakcyjne.Tm pisze:a po cholere takie połączenie? dla kogo? dla kierowców, którym i tak przesiadka nie robi różnicy?dennis pisze:Dodatkowo znajduje się tam zajezdnia autobusowa, która nie ma żadnego połączenia z Pragą Płn
bo 101 co 30/20 to taka świetna alternatywa, dobra jak piszesz, że będzie połączenie z Grochowem czy Gocławskiej, to juz jest coś, ale nie używaj argumentów w rodzaju dojazdu do zajezdni, albo tego, że nikt nie straci
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
Zaraz, chwileczkę. Jakie 30? Tylko w DŚ. W DP co 16/20. Wszystko jak obecnie. I już bez przesiadki w wiele miejsc, a to powoduje automatycznie, że czekanie na bus nawet 15 minut zaczyna się opłacać. Ok, z tym dojazdem do zajedni to może trochę na wyrost napisałem, ale o co chodzi z tym traceniem? Owszem, Nowa Praga straci 135, ale za to dostanie 178 (albo nawet 166) w zupełnie inne rejony miasta. Na Grochów i tak mają 3 i to jest dopiero dublowanie się trama z busemTm pisze:bo 101 co 30/20 to taka świetna alternatywa, dobra jak piszesz, że będzie połączenie z Grochowem czy Gocławskiej, to juz jest coś, ale nie używaj argumentów w rodzaju dojazdu do zajezdni, albo tego, że nikt nie straci
Oczywiście niektórzy połączenia bezpośrednie tracą. Ale IMHO straty te nie są bardzo dotkliwe, a potoki na tych relacjach są mniejsze, niż byłyby na moim 101 (ech, żeby tak móc sobie zasymulować
[ Dodano: 2006-07-11, 15:53 ]
A może takie 101, tylko zakrańcowane na Os. Ostobramska bardziej by się Wam podobało? Z jednoczesnym skierowaniem (np.) 141 na Olszynkę, 182 na Marysin, a 405 Łukowską? Wtedy mielibyśmy mniejszego tasiemca i w dodatku omijającego kocioł przy Marsa
[ Dodano: 2006-07-11, 15:53 ]
Jeszcze przy okazji zrobiłbym małe "machniom" na Tarchominie. A mianowicie 144 skierowałbym przez Obrazkową, Porajów i Świderską (jak 101), zaś 101 przez Milenijną (jak 144). Cel: skomunikowanie Bukowa i Dąbrówki Wiślanej z obiektami użyteczności publicznej na Tarchominie oraz skomunikowanie połączeniem BEZPOŚREDNIM dużej części Tarchomina z Dworcem Wschodnim. Konsekwentnie, celem zachowania koordynacji 144 i 509 (w miejsce 101 i 509), skierowałbym 144 przez Cyryla, zaś 101 przez Leńskiego (dodatkowym plusem byłby dodatkowe skrócenie czasu przejazdu - obecnie bardzo długiego - pomiędzy Wileniakiem a Bukowem, a także pozostawienie połączenia - po kasacji 135 - Nowej Pragi z Grochowem).
Ostatecznie, trasa 101 wyglądałaby więc tak:
IMHO teraz jest jeszcze łądniejsza
-
Dęboszczak
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bez przesady. Przy Rondzie Waszyngtona jedna linia na Tarchomin (509) chyba wystarczy. A nie widzę powodów, by zmienione 101 nie mogło być skoordynowane z 509 przy Wileniaku.
[ Dodano: 2006-07-20, 12:23 ]
Nie, jeszcze inaczej: wtedy to 144 powinno zostać skoordynowane z 509!
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Dokładnie. Też myślę, że jedna linia, z dość przecież dobrą częstotliwością, powinna wystarczyć z Waszyngtona na Tachomin i Nowodwory. A od Wileniaka dojdzie druga, 144, skoordynowana z 509, jak obecnie 101. Bo właśnie 144 przejęłoby wówczas trasę 101 w Białołęce. Tyle, że zamiast do Politechniki, jechałoby na Wschodni, zapewniając bezpośrednie połączenie dużego blokowiska, jakim jest Tarchomin, z najbliższym dworcem PKP (Wschodnim).Bastian pisze:Bez przesady. Przy Rondzie Waszyngtona jedna linia na Tarchomin (509) chyba wystarczy. A nie widzę powodów, by zmienione 101 nie mogło być skoordynowane z 509 przy Wileniaku.
Pozdro
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A moze od Zamoyskiego niech pojedzie przez Lubelską, Żupniczą, Dwernickiego i Szaserów do Chłopickiego i dalej przez Grochowską101 NOWODWORY - Światowida - Ćmielowska - Milenijna - Światowida - Modlińska - Jagiellońska - Pl Hallera - Dąbrowszczaków - ... - Targowa - Zamoyskiego - Grochowska - Międzyborska - Cyraneczki - Grenadierów - Ostrobramska - Marsa - Okularowa - Stepowa - Korkowa - MARYSIN
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
To się zdecyduj
Czy chcesz popsuć dobre połaczenie Grochów - Rondo Waszyngtona - Centrum jakim jest 102 i wpuścić go w zakamarki Kamionka pozbawiajac mieszkańcow Grochowa, Olszynki i Podksrbińskiej dojazdu na stadion, a także dobrej linii do Centrum, czy popsuć inną linię, która miałby mieć chrakter tranzytowy dając ją na ulice Kamionka.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Już zdecydowałem: ŻADNEJR-11 Kleszczowa pisze:To się zdecydujCzy chcesz popsuć dobre połaczenie Grochów - Rondo Waszyngtona - Centrum jakim jest 102 i wpuścić go w zakamarki Kamionka pozbawiajac mieszkańcow Grochowa, Olszynki i Podksrbińskiej dojazdu na stadion, a także dobrej linii do Centrum, czy popsuć inną linię, która miałby mieć chrakter tranzytowy dając ją na ulice Kamionka.
102 to tylko kwestia przyzwyczajenia pasażerów. A dodatkowo 144 mogłoby wspomóc ich zmianę, albowiem stworzyłby się całkiem przyzwoity potok, jak na tamte okolice.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem