Był kierownik, który rozkładowca z takim rozkładem by pogonił do poprawki, ale to było ładne parę lat temu...
RozkĹady wakacyjne 2011
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeden rozkładowiec, jeden kierownik tego rozkładowca, jeden kierownik tego kierownika i jeden koordynator - to już cztery osoby pod czymś takim podpisane 
Był kierownik, który rozkładowca z takim rozkładem by pogonił do poprawki, ale to było ładne parę lat temu...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- fik
- Naczelne Chamidło
Wiesz pewnie lepiej ode mnie, że może zabraknąć czasu na dokładne sprawdzenie takich kwiatków.Bastian pisze:Jeden rozkładowiec, jeden kierownik tego rozkładowca, jeden kierownik tego kierownika i jeden koordynator - to już cztery osoby pod czymś takim podpisane![]()
I nie to, żebym kogokolwiek usprawiedliwiał, bo robienie rozkładów z taktem 30' na liniach magistralnych przed 23 jest zbrodnią, ale jeszcze nie oznacza to, że pogląd jest bardzo powszechny. Co najwyżej ktoś za bardzo poluzował smycz części rozkładowców
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Ja bym powiedział, że w sezonie letnim wielu warszawiaków zaczyna funkcjonować w najlepsze po 22 + przyjezdni, więc również to "rozkładowcy" powinni mieć na uwadzeJacekM pisze:W ZTM jednak nadal bardzo powszechny jest pogląd że 90% warszawiaków przestaje funkcjonować o 20, a pozostałe 10% tuż po 22...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jasne. Ale wiem też, że jest to rzecz, na którą każdy rozsądny kierownik zwróciłby uwagę najdalej za trzecim razem - a nie dwieście trzecim.fik pisze:Wiesz pewnie lepiej ode mnie, że może zabraknąć czasu na dokładne sprawdzenie takich kwiatków.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Dokładnie 338 powinno kursować w wakacje, za to E4 i E8 przy tak silnym 508 powinny zostać zawieszone. Niestety ynteligenty z ZTM kierują się własnymi upodobaniamiDomasq12 pisze:Potwierdzam. Codziennie (aż do dziś - koniec szkoły) jeździłem z Ząbkowskiej i co podjechało 138 to wypakowane (często, jak to mówią, po dach), więc sensu zawieszania 338 nie widzę.Szeregowy_Równoległy pisze:Czemu 338 wisi? Polsat, Mobilis, pampersy i cały bajzel przy Matuszewskiej nie mają potrzeby dojechać od Wileńskiego? Puste to 338 na pewno nie jeździ. A 138 już teraz, pomimo istnienia 338, bywa niezabieralne na ZĄBKOWSKIEJ w kierunku Utraty rano.
marekb
338 jeżdżą ludzie do pracy a nie do szkoły. Linia powinna kursować w wakcje.marekb pisze:Dokładnie 338 powinno kursować w wakacje, za to E4 i E8 przy tak silnym 508 powinny zostać zawieszone. Niestety ynteligenty z ZTM kierują się własnymi upodobaniamiDomasq12 pisze: Potwierdzam. Codziennie (aż do dziś - koniec szkoły) jeździłem z Ząbkowskiej i co podjechało 138 to wypakowane (często, jak to mówią, po dach), więc sensu zawieszania 338 nie widzę.
-
bartoni722
Nie przeguby, tylko podbicie taktu. Może przy okazji poprawiłaby się regularność kursowania, bo obecnie jest raczej denna. Ale żeby tak na wakacje poprawiać, kto to słyszałITS A 218 pisze:Ładnie z tym zawieszeniem 382. Ludzie będą zadowoleni z pewnością. Teraz zostanie tylko 154 na ul. 17 Stycznia. Myślę, że to dobra okazja, aby dać na 154 przeguby.
Piszecie o 338, że powinien kursować w wakacje bo tam ludzie jeżdżą do pracy a nie do szkoły no to was zdziwię. Znam osobę która jeździ z rana na Utratę i mówi, że na pętlę to jeżdżą tylko młodzi ludzie a wszyscy inni (pracujący) wysiadają wcześniej i, że jak są wakacje to na koniec nikt nie jeździ bo... nie ma szkoły. Więc nie wiem czy te zawieszenie jest takie głupie.

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
Czyli o 209 można? Bo w sumie to mnie to najbardziej interesuje także w kontekście przejęcia ursynowskich zadań przewozowych 715... Teraz rozkład 209 powinien mieć pozapychane te dziury, które powstaną po usunięciu 715 - np. po 20 nie być co godzinę a co pół, bo linia stanie się unikalnym połączeniem centralnego Ursynowa z Zielonym, a frekwencja dotychczasowa świadczy o tym, że z Puławskiej na Ursynów nie kazdemu jest wygodnie przez Metro Wilanowska... No i jeszcze pytanie, czy rozkład wakacyjny 209 to będzie coś w rodzaju 30/30/30 zamiast obecnego 20/30-60/30 i czy po wakacjach powrót do 20 w szczycie, czy jakieś inne są plany - typu (tfu-tfu!) przedłużenie na Natolin?pawcio pisze:Od razu uprzedzam. Nie życzę sobie tutaj dyskusji na temat zmian trasowych na liniach podmiejskich. Są do tego odpowiednie tematy.
Popatrz, jaka franca!
Jak jechałem 338 we wtorek to na Utratę-Skład dojechałem sam, z powrotem dojechałem sam aż do Rzecznej.Czotyk pisze:Piszecie o 338, że powinien kursować w wakacje bo tam ludzie jeżdżą do pracy a nie do szkoły no to was zdziwię. Znam osobę która jeździ z rana na Utratę i mówi, że na pętlę to jeżdżą tylko młodzi ludzie a wszyscy inni (pracujący) wysiadają wcześniej i, że jak są wakacje to na koniec nikt nie jeździ bo... nie ma szkoły. Więc nie wiem czy te zawieszenie jest takie głupie.