A teraz o polityce... (tej krajowej)

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 10 cze 2006, 0:19

Podziemny Czachówek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: O TAK! :mrgreen: to mi się podoba
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 cze 2006, 22:08

Obrazek

Niedzielny „New York Times” skrytykował polski rząd za uprzedzenia wobec mniejszości seksualnych. Dziennik zarzucił koalicji rządowej nacjonalizm, homofobię i korzystanie ze wsparcia otwarcie antysemickiej rozgłośni radiowej.

Polska jest rządzona przez prawicowy nacjonalistyczny rząd, który wydaje się zdecydowany naruszać prawa grup mniejszościowych, poczynając od ataków na gejów - napisał nowojorski dziennik.

„NYT” skrytykował Prawo i Sprawiedliwość za zawarcie koalicji z Samoobroną, której przywódca otwarcie podziwia dyktatora Białorusi, Aleksandra Łukaszenkę, i LPR, którą określono jako ultraprawicową partię katolicką.

Dziennik wytknął też Lechowi Kaczyńskiemu, że jako prezydent Warszawy zabronił parady gejów i przypomniał, że Młodzież Wszechpolska atakowała uczestników takich pochodów.

"New York Times" wspominał także o fizycznej napaści na naczelnego rabina Polski Michaela Schudricha przez osobnika krzyczącego "Polska dla Polaków". Dziennik przyznał, że prezydent Kaczyński osobiście przeprosił Schudricha za ten incydent, ale artykuł zakończono zdaniem: Inne działania rządu sprowadzają się jednak do przymykania oczu na fanatyczne uprzedzenia.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Szamot

Post autor: Szamot » 21 cze 2006, 20:13

Wydzieliłem z tematu dyskusję o edukacji i połączyłem z tematem "Bicie dzieci", jako bardziej adekwatnym do poruszanej tematyki. nadając tytuł " Tym razem o wychowaniu".

SzamoT

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 07 lip 2006, 20:43

nie wiem gdzie to wcisnąć więc tu.

KAZIMIERZ MARCINKIEWICZ NIE JEST JUŻ PREMIEREM.

Nie no katastrofa. Premierem ma zostać JK :/ Koniec Polski :/

Awatar użytkownika
Nordyk110

Post autor: Nordyk110 » 07 lip 2006, 21:26

8315 pisze:nie wiem gdzie to wcisnąć więc tu.

KAZIMIERZ MARCINKIEWICZ NIE JEST JUŻ PREMIEREM.

Nie no katastrofa. Premierem ma zostać JK :/ Koniec Polski :/
Nie dramatyzuj Mirmiłku ;-) :!:
Końca nie będzie [-X
Nie tacy władcy już tu rządzili.
Przegubowce ,to sól tej ziemi .

Awatar użytkownika
Ikarusomaniak

Post autor: Ikarusomaniak » 07 lip 2006, 21:31

To mi akurat wisi. Gorzej, że nasi włodarze robią nam maksymalny obciach na arenie międzynarodowej... to nie jest dno, to już pukanie od spodu... ](*,)

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 08 lip 2006, 0:40

A na forum GW straszą, że Marcinkiewicz ma być prezydentem Warszawy... :boje sie:
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 08 lip 2006, 11:48

A to neich se będzie. Mnie już nic nie zaskoczy.

Awatar użytkownika
Nazgul

Post autor: Nazgul » 08 lip 2006, 12:19

"Kazimierz Marcinkiewicz jest kandydatem na premiera na 4 lata" :boohoo: ](*,)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 lip 2006, 15:31

Tia... Wciąż rekordzistą pozostaje Buzek i jakoś nie spodziewam się, by wkrótce ktoś mógł powtórzyć jego wynik.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 08 lip 2006, 18:45

TGM pisze:A na forum GW straszą, że Marcinkiewicz ma być prezydentem Warszawy.
:arrow: I to na serio straszą. Ale to nie wszystko. W Telewizyjnym Kurierze Warszawskim powiedzieli dziś, że Marcinkiewicz już wkrótce zastąpi Kochalskiego na stanowisku komisarza Warszawy. Otwarcie przyznali, że to po to, żeby łatwiej mu było prowadzić kampanię ](*,).
Onet.pl pisze:Kaczyński pewien, że Marcinkiewicz będzie prezydentem Warszawy

Mam stuprocentową pewność, że w listopadzie Kazimierz Marcinkiewicz będzie prezydentem Warszawy - powiedział w sobotę prezes PiS Jarosław Kaczyński na konferencji prasowej po Radzie Politycznej PiS.

J. Kaczyński potwierdził wcześniejsze informacje, że Rada Polityczna PiS zarekomendowała w sobotę premiera Kazimierza Marcinkiewicza - jako kandydata PiS na prezydenta Warszawy. "W ten sposób sprawa wyboru prezydenta Warszawy pozostaje otwarta" - podkreślił prezes PiS.

Jak tłumaczył, jesienne wybory samorządowe są dla PiS "ważne w dwójnasób", bo po pierwsze chodzi o wygraną "naszych kandydatów" w możliwie największej liczbie okręgów. Po drugie zaś - dodał - o "legitymizowanie" tego wszystkiego, co robi PiS, czyli budowanie IV RP.

Prezes PiS Jarosław Kaczyński powiedział, że Rada Polityczna PiS owacjami na stojąco podziękowała Kazimierzowi Marcinkiewiczowi za pełnioną przez niego funkcję premiera. Jarosław Kaczyński ocenia jako naturalny fakt, że Rada Polityczna PiS wysunęła go na stanowisko premiera. Lider PiS podkreślił, że przyjął propozycję Rady.

"Chcę naprawdę z całego serca podziękować Kazimierzowi Marcinkiewiczowi za to, że podjął te trudne decyzje i zgodził się kandydować na prezydenta Warszawy. Jestem dumny, że miałem udział w tym, że Kazimierz Marcinkiewicz był premierem" - powiedział Jarosław Kaczyński. (...)

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 08 lip 2006, 18:48

Obecna sytuacja powiązań rodzinno-ideologiczno-ekonomicznych mnie przerasta. Marcinkiewicz na prezydenta Warszawy = zero inwestycji, dziura budżetowa, zastój, stagnacja. Dobrze, że przynajmniej Giertych nie startuje...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 08 lip 2006, 18:52

Busmann pisze:Obecna sytuacja powiązań rodzinno-ideologiczno-ekonomicznych mnie przerasta.
:arrow: To, że Ciebie przerasta, to mnie nie dziwi. Gorzej, że przerasta też tych, których nie powinna.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 08 lip 2006, 19:32

Jest extra. Pan premier Jarosław Kaczyński powoła nowego ministra finansów (chce by nim była Gilowska). Bez komentarza ](*,)

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 08 lip 2006, 19:41

Ciii... Według zapowiedzi nowy rząd ma być ponad politycznymi podziałami, składać się wyłącznie z fachowców od poszczególnych dziedzin (np. Lepper ministrem rolnictwa - częściowo się zgadza ;-) ) mających na celu budowę 4 RP poprzez przymusową służbę wojskową, indoktrynację w szkołach, ograniczanie wolności słowa, ciągłe procesy sądowe o nic, etc ](*,) . Ja emigruję :!:
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

ODPOWIEDZ