Kursuje para...EN71-102 +104 na pociagach relacji Łochów -W-wa Wilenska (ostatnio widywane)abubu pisze:Piszesz tak jakbyś nigdy nie pracował na kolei. Jeszcze 31 sierpnia może zapaść inna decyzja.AAdamq pisze:jest potwierdzenie... od 1-go września wszystkie EN71 bedą bazowały w Tłuszczu
Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
Ciekawe, co inspektorzy wypatrząUTK pisze:"Słoneczna" kontrola UTK w podróży na Festiwal "Open'er" do Gdyni
W związku z licznymi postulatami fanów muzyki, udających się na festiwal Open'er do Gdyni, Prezes UTK zalecił dodatkowe kontrole pociągu "Słoneczny" uruchamianego przez spółkę Koleje Mazowieckie w dniach 28- 30 czerwca br. W czasie kontroli inspektorzy UTK szczególną uwagę zwrócą na warunki podróżowania w tym pociągu, w szczególności na frekwencję w wagonach, przygotowanie wagonów do drogi (klimatyzacja, oświetlenie). Jednocześnie kontrolerzy będą sprawdzać czy nie dochodzi do naruszenia praw pasażerów określonych przez odrębne przepisy.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
Już widzę wnioski z kontroli: pociąg zzapełniony po brzegi bo jest najtańszym połączeniem nad może i to mimo 6 wagonów piętrowych.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
A może jak w Niemczech, konduktor powinien powiedzieć przepraszamy brakuje miejsca, więcej osób nie wsiada, następny pociąg jutro:)
Słyszałem o takim przypadku w KOLEJ WIZJI także nie wiem, może to był jednostkowy przypadek? Z resztą ostatnio w Niemczech mają ciekawie z DB:)Adam G. pisze:Jechałem w Niemczech pociągiem zatłoczonym do tego stopnia, że konduktorka przez ponad godzinę jazdy nie była w stanie nikomu sprawdzić biletu.kajo pisze:A może jak w Niemczech, konduktor powinien powiedzieć przepraszamy brakuje miejsca, więcej osób nie wsiada, następny pociąg jutro:)
Generalnie Niemcy o DB mają zdanie podobne do naszego o PKP. Niezależnie od okoliczności faktycznych.kajo pisze:Z resztą ostatnio w Niemczech mają ciekawie z DB:)
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Tak, jak porównując ceny, należy mieć na uwadze parytet siły nabywczej, tak samo tutaj należy mieć na uwadze "parytet oczekiwań" albo standardów.pawcio pisze:Generalnie Niemcy o DB mają zdanie podobne do naszego o PKP. Niezależnie od okoliczności faktycznych.kajo pisze:Z resztą ostatnio w Niemczech mają ciekawie z DB:)
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.