Przystanki na żądanie
Moderator: Wiliam
Na przystanku w stronę Rodowicza "Anody" można tak zrobić. Tyle że trzeba dosć ściśle wyznaczy miejsce zatrzymywania wozów, bo ten przystanek długi jest jak pół pasa startowego i nawet teraz jak się stoi pod wiatą, a autobus stanie na początku zatoki, to trzeba się nabiegać. Więc albo trzeba skrócic zatokę (swoją drogą zamiast tam, taka długa przydałąby się na DS w przeciwną stronę, gdzie obecnie jest straszna bida z nędzą), albo przesunąć wiatę na podczątek zatoki, wtedy będzie jasne, gdzie pasażer ma stać i autobus ma się zatrzymać.
Na pozostałych raczej nie bardzo to widzę, bo tam ciągle ktoś wsiada. Może najbardziej na Nowoursynowskiej w stronę SGGW, który jest drugi w kolejnosci, jak słusznie zauważa chester. No i trzeba mieć na wzgędzie, że z jednej strony powstaje tam jakiś budynek miejszkalny, po drugiej też ma powstać jakieś osiedle segmentów bodajże, więc raczej klienteli stamtąd nie będzie ubywac.
Na pozostałych raczej nie bardzo to widzę, bo tam ciągle ktoś wsiada. Może najbardziej na Nowoursynowskiej w stronę SGGW, który jest drugi w kolejnosci, jak słusznie zauważa chester. No i trzeba mieć na wzgędzie, że z jednej strony powstaje tam jakiś budynek miejszkalny, po drugiej też ma powstać jakieś osiedle segmentów bodajże, więc raczej klienteli stamtąd nie będzie ubywac.
Popatrz, jaka franca!
A to nie ma być stacja benzynowa?drapka pisze:Na pozostałych raczej nie bardzo to widzę, bo tam ciągle ktoś wsiada. Może najbardziej na Nowoursynowskiej w stronę SGGW, który jest drugi w kolejnosci, jak słusznie zauważa chester. No i trzeba mieć na wzgędzie, że z jednej strony powstaje tam jakiś budynek miejszkalny
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Podobno już w lipcu ma powstać nowy przystanek na rogu Zielonego Zacisza i Kondratowicza. Zgodnie z decyzją inżyniera ruchu ma zostać utworzony bez zatoki. Ktoś wie, czy to potwierdzone info? I w sumie ciekaw jestem, w którym dokładnie miejscu powstanie.
nie znalazłem lepszego tematu, w razie co proszę o przeniesienie
nie znalazłem lepszego tematu, w razie co proszę o przeniesienie
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Też się spotkałem z taką sytuacją. W sumie sam tak ludzi wywiozłem. Na dwa kółka zrobiłem to dwukrotnie. Jeśli cię to pocieszy, to zmiennik musiał mnie gonić. Był w cywilu, a nie machał. Do RUDZKIEJ NŻ też się nie mogli przyzwyczaić, a jakoś się udało. Tu też się uda.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale ten NŻ ma sens, jak spojrzysz z drugiej strony. Po ruszeniu z krańca. Tam naprawdę tłumów nie było, w większości przypadków wietrzyło się pusty wóz. Oczywiście poza szczytem.
Tylko, że to, co dzieje się na Rudzie (oraz w innych częściach miasta), jest już kompletnym chaosem - na Rudzkiej dwie linie są NŻ, dwa nie; na Lektykarskiej jedna NŻ, dwie nie; na Podleśnej/Gwiaździstej jedna NŻ, pięć nie.
Oczywiście wszystko w ramach oszczędności.
Dziwne, że tylko na Rudzie przybyło przystanków NŻ dla 157 - inne nie zasługują na taki status? Nie wierzę. To w końcu dążymy do unażądowienia większości przystanków, czy nie
Oczywiście wszystko w ramach oszczędności.
Dziwne, że tylko na Rudzie przybyło przystanków NŻ dla 157 - inne nie zasługują na taki status? Nie wierzę. To w końcu dążymy do unażądowienia większości przystanków, czy nie