Jak widać mało latasz - jak przyjdzie pora na zarabianie własnych pieniędzy to wtedy to zrozumiesz!BJ pisze:Abstrahując od 575 - nie jestem w stanie zrozumieć, że kogoś stać na samolot, a nie stać go na taksówkę z lotniska...
575
Moderator: Wiliam
Zgadzam się z przedmówcami - być może kiedyś w końcu zrozumiesz.BJ pisze:Abstrahując od 575 - nie jestem w stanie zrozumieć, że kogoś stać na samolot, a nie stać go na taksówkę z lotniska...
Ja ostatnio za bilet na samolot płaciłem 22zł, więc taksówka na lotnisko stanowiłaby 200-300% ceny przelotu. Okej, z bagażem byłoby 87zł, więc powiedzmy że 50-70%, czyli i tak przerażająco dużo.
To faktycznie cena nie z Okęcia, tylko z wrocławskiego lotniska - niemniej jednak i od nas odlatuje sporo samolotów, w których cena nie przekracza 100zł za lot. W takiej sytuacji wydatek 50-100zł na taksówkę to znów 50-100% ceny biletu lotniczego.
Abstrahuję oczywiście od tego, że nawet gdy płacę za bilet lotniczy 1500zł, wolę oszczędzić sobie stówę na kilka obiadów niż wydać ją na taksówkę, którą oszczędzę raptem kilkanaście-kilkadziesiąt minut.
Mam też swoje obserwacje, które każą przypuszczać, że spory odsetek osób korzystających z taksówek z/na lotnisko to ofiary losu, które nie potrafią dostać się tam w inny sposób
Żeby zaś nie było całkowicie nie na temat, stwierdzę, że 575 potrzebuje solidnej kampanii reklamowej (że szybciej, bo do metra i bez przystanków). W przeciwnym wypadku, należy ten muchowóz czym prędzej skasować.
noidea
Pieniądze wydaję może nie swoje, ale jednak mam jakieś tam kieszonkowe i muszę się nim gospodarować, więc wydaje pieniądze tak, żeby nie żyć ponad stan.Lukasz436 pisze:Jak widać mało latasz - jak przyjdzie pora na zarabianie własnych pieniędzy to wtedy to zrozumiesz!
@Adam: Procentowo może to kiepsko wygląda, ale jeśli lecisz nawet 2 razy w roku i płacisz za jeden bilet - powiedzmy - 100 PLN, to to 50 PLN na taksówkę naprawdę "rujnuje" twoje finanse...
Nie rujnuje, ale mam zupełnie inne priorytety. Wolę wydać te 50zł w knajpie - taksówka to wydatek całkowicie zbędny, skoro na lotnisko mogę dostać się komunikacją niemal za darmo.BJ pisze:@Adam: Procentowo może to kiepsko wygląda, ale jeśli lecisz nawet 2 razy w roku i płacisz za jeden bilet - powiedzmy - 100 PLN, to to 50 PLN na taksówkę naprawdę "rujnuje" twoje finanse...
noidea
Dzisiaj dostrzegłem sens linii 575, który można by rozreklamować. Otóż może ona szybko dowieżć z/ na lotnisko pasażerów nowej taniej linii autokarowej PolskiBus.com, który stacjonuje na tym samym peronie na pętli Metro Wilanowska. Myślę, że wielu pasażerów z takich miast jak Lublin, Ostróda, Białystok i innych nie mających własnych lotnisk będzie korzystało z przesiadki w 575, trzeba tylko odpowiednio "sprzedać" tę możliwość.
Już ktoś to sprzedał na facebookowym profilu PolskiegoBusakangoo2 pisze:Dzisiaj dostrzegłem sens linii 575, który można by rozreklamować. Otóż może ona szybko dowieżć z/ na lotnisko pasażerów nowej taniej linii autokarowej PolskiBus.com, który stacjonuje na tym samym peronie na pętli Metro Wilanowska. Myślę, że wielu pasażerów z takich miast jak Lublin, Ostróda, Białystok i innych nie mających własnych lotnisk będzie korzystało z przesiadki w 575, trzeba tylko odpowiednio "sprzedać" tę możliwość.
noidea
Ja jak wczoraj rano biegałem na Puławskiej to przy Megasamie czy wyścigach tez ledwo kilka osób spostrzegłem w tej 575-tce.
Pożytek jak zwykle żaden. A ile osób obecnie jeździ 148 od Lotniska do Metra Imielin i odwrotnie?
-------------------------------
Jak widać no bardzo mało/niewiele. HM.
Szkoda że tak słabo to idzie. Ludzie nie lubią Metra czy co?
Pożytek jak zwykle żaden. A ile osób obecnie jeździ 148 od Lotniska do Metra Imielin i odwrotnie?
-------------------------------
Jak widać no bardzo mało/niewiele. HM.
Szkoda że tak słabo to idzie. Ludzie nie lubią Metra czy co?
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
Wszystko, co najlepszebepe pisze:Na podobno reprezentacyjną linię na św. Prezydencję wypuszczają gnioty?chester pisze: dzisiaj w gniocie przepisowo pusto
Tu jest nieźle. Dodatkowo w DP dopełniają biura na Poleczki. Generalnie z samego lotnicha linia ma podobne zapełnienie do innych startujących.ja0306 pisze: A ile osób obecnie jeździ 148 od Lotniska do Metra Imielin i odwrotnie?
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
-
prażanin35
- Zbanowany
Generalnie można by przetrasowac 148 na trasę przez Wyczółki, Puławską, MW, Wilanowską i skasowac tak 575 jak i 331. A na krążenie po Ursynowie zamiast 148 inną linię(166?). Skróci się tego potwora choc punktualności to pewnie nie poprawi... Chętnych do jazdy na MW jest na pewno wiele więcej niż do Imielina. Problemem tylko bedzie zajeżdżanie na pętle w stronę Lotniska...
[ Dodano: |6 Lip 2011|, 2011 09:58 ]
A na Ursynów zostanie 306, którą można troche poprawic i wreszcie bedzie miec frekwencje.
[ Dodano: |6 Lip 2011|, 2011 09:58 ]
A na Ursynów zostanie 306, którą można troche poprawic i wreszcie bedzie miec frekwencje.