Ktoś nie zobaczył, że jeździ 20.Łukasz pisze:Ale ktoś zapomniał jej zmienić numerka.ZEA_R-0 pisze: KłamstoPrzecież 410 też pocięto
Komunikacja Miejska na Bemowie
Moderator: Wiliam
-
bartoni722
- fik
- Naczelne Chamidło
No nie, ale powiedz... to jakiś import z ŻW jest?osa pisze:Z drugiej strony, czy ja albo śmik mamy monopol na teskty komunikacyjne?
Nie ma.osa pisze:Zwłaszcza że - abstrahując od stylu i argumentu z nową trasą linii 171 zachaczającej o przystanek Rodła (pod tym bym się nie podpisał) - jest w tym tekście wiele racji.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
I nadal tak bywa.drapka pisze:A właśnie jak to jest obecnie? Bo parę lat temu, jak na objazd przez Piastów Śląskich puścili 507, to ono potrafiło na Wrocławską przyjechać szybciej niż linie jadące prosto Powstańców Śl. i czekające na skręt w lewo. Więc może to i temu 171 wbrew pozorom wyszło na dobre?
Inna sprawa, że bez E-2 taka opcja z wycięciem i 507 i 171 ma prawo nieco działać ludziom na nerwy. Być może ktoś powinien pomyśleć o całodniowym E-2 - zadziałałoby to jako substytut metra lepiej, niż metrobus (tiaa...) 190. Wtedy 410 żegnamy na wieki, być może kosztem przywrócenia 812->726 2x częściej dla tej pętelki na Radiowej (potrzeba by było takie coś?) i przetrasowania 2x podbitego 220 na Groty za 410. Bo o konieczności zapewnienia lokalnej podaży z ZP Radiowa w okolice SB i na abarot to się kazdy może przekonać o 7:30 rano - już wycięcie 406 pogorszyło sprawę, starczy.
Tak sobie luźno myślę... ale spokojnie, i tak 410 zostanie
Dlatego napisałem, że jest trochę racji w narzekaniach bemowiaków na wakacyjne cięcia. Też mi się wydaje, że E-2 powinna zastąpić szybka linia całodobowa. Chyba najlepiej byłoby przekierować 520 na Bemowo ze Znanej, a tam puścić 159 i jeszcze jakąś zwykłą linię z Górczewskiej (takie dawne 155).
Zastanawiam się, czy dobrze pracuje 171. Na Bemowie na pewno, ale na Powiślu - z tego, co widzę - już średnio. Z Rozbrat pod górę już o 18-19 wozi powietrze, czyli obłożenie jest nierównomierne.
Zastanawiam się, czy dobrze pracuje 171. Na Bemowie na pewno, ale na Powiślu - z tego, co widzę - już średnio. Z Rozbrat pod górę już o 18-19 wozi powietrze, czyli obłożenie jest nierównomierne.
Ale w dzień, zwłaszcza w trakcie roku szkolnego już od Rozbrat a zwłaszcza Śniegockiej frekwencja jest zadowalająca. Oczywiście nie podejrzewam, że wszyscy jadą na Bemowo, więc gdyby 171 miało być stamtąd wycofane, to coś by wypadało dać w zamian przynajmniej do zespołu Centrum. Może lekko podbite 108, skoro i tak pętla na PTK jest do likwidacji?osa pisze:Zastanawiam się, czy dobrze pracuje 171. Na Bemowie na pewno, ale na Powiślu - z tego, co widzę - już średnio. Z Rozbrat pod górę już o 18-19 wozi powietrze, czyli obłożenie jest nierównomierne.
Popatrz, jaka franca!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Rany, zastanówcież wy się.
Jeden chce nabite przeguby co 6 minut (520) zastępować jakimś "takim dawnym 155" - skąd brygady na linię na solówki co 4 minuty?! - a E-2 puszczać całodobowo. Poza szczytem 23 wystarczy.
Drugi chce przeguby co 10 minut o "zadowalającej frekwencji" (171) zastępować "lekko podbitym" 108 - obecnie co 20 minut.
No litości, skoro wy tak bredzicie, to czego mam się spodziewać po trollach?!
Jeden chce nabite przeguby co 6 minut (520) zastępować jakimś "takim dawnym 155" - skąd brygady na linię na solówki co 4 minuty?! - a E-2 puszczać całodobowo. Poza szczytem 23 wystarczy.
Drugi chce przeguby co 10 minut o "zadowalającej frekwencji" (171) zastępować "lekko podbitym" 108 - obecnie co 20 minut.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Ale nie tak, nie tak. Mnie się rozchodzi, jak następuje: zastępować tylko jeśli ta frekwencja nie okazałaby się wystarczająco zadowalająca, zeby utrzymywać tak 171. Ja mam obserwacje wycinkowe, na moje oko linia jest za PTK na trasie optymalnej. Osa pisze o innej porze dnia - jeśli zestawić to i się okaże, że jest jednak ok, to bym nie zmieniał.Bastian pisze:Drugi chce przeguby co 10 minut o "zadowalającej frekwencji" (171) zastępować "lekko podbitym" 108 - obecnie co 20 minut.
Popatrz, jaka franca!
-
bartoni722
- Bastian
- Sułtan Maroka
To, co mi w niej zdecydowanie przeszkadza, to lewoskręt w Al. Jerozolimskie 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
bartoni722
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Wola i Bemowo doszły do wielu linii o dobrych częstotliwościach i optymalnych trasach. Chyba jest tutaj najwięcej w Warszawie tego typu linii. Raczej dążmy do eliminacji resztek dziadowskich linii co 30 minut, a nie dzielmy tego co się sprawdza dobrze.Bastian pisze:Rany, zastanówcież wy się.
Teraz z tego co widziałem to priorytetami powinny być:
A na 155 trzeba spuścić zasłonę milczenia. Spójrzmy prawdzie w oczy, że czasy zachwytu dla linii typu 15/20/20 odchodzą w niepamięć, a forsowanie zastępowania takimi liniami przyzwoitych linii tj. 171 na Powiślu to chyba wyłącznie po to, żeby ludzie się przesiedli do samochodu.
- fik
- Naczelne Chamidło
Tu w ogóle należy zrobić porządek na Redutowej - cztery linie, każda bardziej śmieciowata. 197 bez sensownego krańca na południu (pociągnąć na Karolin miast tych podjazdów 713XXXX pisze:dobra trasa dla 129 np. zapewniająca obsługę połączenia: Powstańców Śląskich - Znana, aby dać ludziom z Jana Olbrachta i Strąkowej alternatywę dla dojazdu do Strąkowej, zamiast obecnego dublowania 197
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!