A teraz o polityce... (tej krajowej)

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 12 lip 2006, 13:31

Szamot pisze:A ja sadzę, że o tej chorobie powinny być powiadomione wszystkie konsulaty zagraniczne, by przekazać te informacje zależnym i niezależnym mediom. Bo jeszcze ze dwa, trzy razy ktoś napisze np. że nasz prezydent to jest kartofel i zgon gotowy. Zwłaszcza w taki upał.

A może by tak abdykował... [-o<
Dokładnie tak. Szkoda tylko, że nie abdykuje. Braciszek i żona mu nie pozwolą ](*,)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Szamot

Post autor: Szamot » 12 lip 2006, 13:58

No to za dzisiejszym tfu, Superekspresem:
Sexpress (cytat z pamięci) pisze:..kancelaria dementuje pogłoski o chorobie prezydenta. Prezydent ma serce jak dzwon twierdzi prof. Religa, a zaświadczenie sprzed dwudziestu lat, to lewizna mająca pomóc uniknąc internowaniu...
Ej no! Czyżby kancelaria prezydenta sugerowała, że rządzi nami osoba nieucziwa? Może tchórz?
A może nie, tylko cel uświęca środki? Jaki cel? I jakie środki?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 12 lip 2006, 16:36

Akurat jego mają na kogo podmienić niepostrzeżenie... :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 12 lip 2006, 17:16

Bastian pisze:Akurat jego mają na kogo podmienić niepostrzeżenie... :P

Ludzie ich podobno nie moga odróznić. A ja zawsze wiem, który ma żonę, a który kota 8-[ :-"
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 12 lip 2006, 19:25

wbrew pozorom uważni obserwanci odróżnią...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 14 lip 2006, 1:16

:arrow: Świetny rysunek ilustruje okładkę 29 numeru tygodnika Angora: www.angora.com.pl .
Gdyby ktoś nie poznawał, to są tam Jarosław Kaczyński i Kazimierz Marcinkiewicz :).

Dennis

Post autor: Dennis » 14 lip 2006, 8:49

Hmmm... Miałbym poważne wątpliwości, czy to na pewno Jarosław :P A rysunek naprawdę bąbowy :D

Awatar użytkownika
Mahony2109

Post autor: Mahony2109 » 14 lip 2006, 20:15

MeWa pisze:wbrew pozorom uważni obserwanci odróżnią...
Ale zagraniczni politycy pewnie nie, więc jak prezydent znów się źle poczuje przed jakimś szczytem można go podmienić na premiera :)

Pzdr.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 27 lip 2006, 13:51

:arrow: Jasne, zamknijcie kina, teatry, restauracje, puby i jeszcze najlepiej zabrońcie nadawania telewizji w niedziele! #-o
Onet.pl pisze:Cymański: W dzień święty nie trzeba iść do kina

"Niedziela to jednak dzień święty i należałoby ją jakoś inaczej uczcić niż chodzeniem do kina" - powiedział poseł PiS Tadeusz Cymański w rozmowie z "Dziennikiem", pytany o pomysł LPR, by w niedziele zakazać pracy większości zawodów.
Pytany o zamknięcie sklepów w niedziele, poseł powiedział, że "chodzi o ochronę pewnej grupy pracowników".

"Ta ustawa to pomysł pewnych ograniczeń pracy, a nie zakazu" - powiedział Cymański, dodając, że "nie sądzi, żeby zmiany powodowały rewolucję". "W galeriach handlowych są kina. Nie będzie można iść w niedzielę na seans" - dopytywała się Izabela Marczak z "Dziennika".

"Niedziela to jednak dzień święty i należałoby ją jakoś inaczej uczcić niż chodzeniem do kina. Odświętnie się ubrać, iść na spacer, być z rodziną" - odpowiedział poseł Cymański.

Wczoraj "Dziennik" poinformował, że posłowie LPR przygotowali projekt ustawy, która przewiduje, że otwarte mają być tylko sklepy zatrudniające nie więcej niż dziewięciu pracowników. Nowe przepisy mają wejść w życie jeszcze w tym roku.

Propozycje LPR popiera zarówno Samoobrona, jak i PiS. Obok zakazu handlu pomysłodawcy stworzyli listę 20 rodzajów prac, które - jako jedyne - będzie można wykonywać w niedzielę. Jednak pod warunkiem, że pracujący otrzymają w zamian dzień wolny w tygodniu albo - w ostateczności - rekompensatę finansową. Dotyczyć to ma m.in. osób pracujących w systemie ciągłym, takich jak np. hutnicy albo lekarzy ratujących ludzkie życie.

Wszyscy, którzy nie spełniają kryteriów zapisanych w projekcie ustawy, nie będą mogli w niedzielę pracować.

Oznacza to, że zakaz pracy obejmie m.in. nauczycieli, księgarzy, hydraulików, a nawet weterynarzy. Ci ostatni nie będą mogli pracować, bo nie ratują życia ludzi. W projekcie ustawy nie uwzględniono m.in. usług telekomunikacyjnych, pocztowych, czy pracy w mediach.

Głównym celem zmian jest jednak zakaz handlowania w niedzielę. Według szacunków ekspertów zamknięcie sklepów w niedzielę doprowadzi do spadku obrotów, a tym samym do zmniejszenia zatrudnienia. Z ponad 380 tys. osób pracujących w polskim handlu zwolnionych może zostać aż 60 tys.

Dzisiejszy "Dziennik" informuje, że prawnicy już myślą, w jaki sposób ominąć zakaz pracy w niedzielę.

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 27 lip 2006, 14:45

Oczywiście prawy i sprawiedliwy polak-katolik pomyślał o wszystkich, nawet o tych którzy są innego wyznania albo w ogóle niewierzący... ](*,) co to za uszczęśliwianie ludzi na siłę ? jak napisał MZ, po co w takim razie teatry, restauracje, bary, kawiarnie mają być czynne ? Zabić dechami, zwłaszcza te na starówce, bo nie święcą dnia świętego...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 27 lip 2006, 14:48

Paweł_K pisze:Zabić dechami, zwłaszcza te na starówce, bo nie święcą dnia świętego...
A turyści won do kościoła :/ Żle się dzieje w tym kraju. Nie rozumiem jak przeprowadzane są sondaze, że PiS ma w nich nadal przewagę. Tragedia.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 lip 2006, 14:59

R-11 Kleszczowa pisze:A turyści won do kościoła :/
Jakie "won do kościoła", przecież w trakcie mszy nie wolno zwiedzać! :P

Raczej chyba powinieneś napisać "turyści won stąd całkiem" :/
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 27 lip 2006, 15:01

Bastian pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:A turyści won do kościoła :/
Jakie "won do kościoła", przecież w trakcie mszy nie wolno zwiedzać! :P

Raczej chyba powinieneś napisać "turyści won stąd całkiem" :/
Racja, racja. Chodź wolałbym napisać "PiS won stąd całkiem" :D
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Ikarusomaniak

Post autor: Ikarusomaniak » 27 lip 2006, 21:25

Już nie mogę tego czytać #-o .
Dlaboga, panie Wołodyjowski! Larum grają! wojna! nieprzyjaciel w granicach! a ty się nie zrywasz? szabli nie chwytasz? na koń nie siadasz? Co sie stało z tobą, żołnierzu?

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 05 sie 2006, 1:53

a tak podczas przeglądu prasy natrafiłem na słowa Kaczyńskiego z piątkowego przemówienia:

"(...) Mówiąc o zadaniach dla Ministerstwa Transportu, premier oświadczył m.in., że jeśli będzie trzeba, powołana zostanie Agencja Budowy Autostrad. Przypomniał także, że zbudowane ma być osiem lotnisk i zapowiedział inwestycje w komunikację miejską w ośmiu największych miastach, w tym w Warszawie. (...)"
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

ODPOWIEDZ