Ja nie pytam, ja stwierdzam w pytaniuBastian pisze:Trzeba było pytać na czacie, a nie tutajMeWa pisze:a nie dlatego, że radni przejęli się podwyżką cen biletó i chcieli, żeby jednorazowe nie były "takie drogie"?
Korekta taryfy - 2011
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
W sumie jak już musi być różnica w cenie to powinno być na odwrót.chester pisze:A jak jedziesz 2x15 minut z szybką przesiadką?rhemek pisze: Ok, to po co zostawili te 40-tki?? Przecież w takim układzie ich kupno to nonsens?
Znaczy jak ktoś jedzie na 40 to w miarę niedaleko. A jednorazówki by były dla tych którzy jadą choć jedną linia, ale za to daleko, bo w 40 minutach się wyrobić nie mogą.
Dołączam do pytania. Co stało na przeszkodzie aby te dwa bilety były jednym, ważnym 40 minut LUB do końca trasy w pojeździe, w którym został skasowany?piotram pisze:Ja bym się zapytał, dlaczego ich nie "połączyli". W Krakowie w nowej taryfie jest właśnie podobna hybryda.TGM pisze:Przegapiłem... Ktoś się zapytał dlaczego 40 są droższe od jednorazowych?
Jeśli mamy przypadek, że trzeba pojechać 2x15 minut (z przesiadką), to kasowanie dwóch jednorazowych jest dla ZTM korzystniejsze, niż jednego, nie?Piottr pisze:Dołączam do pytania. Co stało na przeszkodzie aby te dwa bilety były jednym, ważnym 40 minut LUB do końca trasy w pojeździe, w którym został skasowany?
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Coraz gorzej z tymi biletami. W Legionowie dziś miałem duży problem z zakupem. Na os. Młodych w kiosku zostały już tylko 20 min. ulgowe, byłem jeszcze w dwóch sklepach na Przystanku i nie mieli już nic. Biletomat przy stacji Legionowo - Przystanek jeszcze nigdy nie działał od zamontowania więc jedyne miejsce gdzie z powodzeniem zakupiłem bilety jakie chciałem to biletomat przy głównej stacji PKP.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
-
Pan Piotr
- (XXXX)
No właśnie. Wracając do tych trolli to trochę szkoda, że ZTM nie może blokować takich użytkowników w trakcie czatu. Przecież jakiś 3 użytkowników co kilka minut wrzucało ten sam post. Wątpliwe jest również skąd w ciągu kilku dni, tyle osób albo kilku klonów nagle wszystkimi kanałami bombarduje ludzi swoim postulatem, by było bezpośrednie połączenie Przasnyska z Markami zdaje się pod hasłem "ztm bojkotuje" czy jakoś tak. Jedna szajka z Jackiem Marszałkiem albo nie wiem co. Chociaż postulat przywrócenia 103 pojawił się chyba i w czacie o taryfie.Bastian pisze:Jeszcze 10 minut czatu z dyr. Rutą.
Żenujący śmietnik, trolle zniszczyły tę ideę.
P.S.: Przepraszam, że trochę odbiegłem w tym miejscu od tematu taryfy sensus stricte, ale nie widziałem tematu dotyczącego trolli na czatach ZTM, więc jak coś to bardzo proszę o przeniesienie.