Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Kasy biletowe
Moderator: JacekM
Gdzie można kupić bilety Przewozów Reginalnych? Patrzyłem dziś na Wschodnim i Centralnym (na Zachodnim nie musiałem bo wiem)i nigdzie nie widziałem kas tego przewoźnika. Czy bilet można kupić tylko u kierownika pociągu? Jutro jadę do Poznania i chciałem jechać IR Pomorze 6:48 ze Wschodniej i miałem nadzieję, że bilet kupię dziś a jutro bezstresowo pójdę na pociąg.

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja całkiem niedawno bilety na IR do Krakowa kupowałem w kasie Intercity.
Nie musiCzotyk pisze:Nigdzie nie pisało, że bilety PRów też sprzedają.
Jedyny problem był z kupnem biletów kolejowych do Lwowa w kasie PICu na Zachodnim...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Dzięki. Utwierdziliście mnie w przekonaniu, że u IC kupię bilet PRów własnym doświadczeniem i idę dziś na Wschodni kupić bilety na IR PomorzeWolfchen pisze:Nie musiCzotyk pisze:Nigdzie nie pisało, że bilety PRów też sprzedają.Ja na Centralnym kupowałem bilety chyba na wszystkich możliwych przewoźników kolejowych w Polsce (wyłączając SKM Trójmiasto i WKD).
Jedyny problem był z kupnem biletów kolejowych do Lwowa w kasie PICu na Zachodnim...

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
Nigdzie też w kasach na centralnym nie jest napisane, że sprzedają bilety na TLK, IC i EIC a jednak...
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Oczywiście. Toć napisałem: w każdej kasie, bilet na każdego przewoźnika.
Co by musiał zrobić pasażer na stacji w takim Mińsku Mazowieckim, który by chciał skorzystać z pociągów pospiesznych? Kupować u konduktora? Nie. Kupuje w kasie. Kasa jest KM.
Jedynym utrudnieniem w przypadku KM jest to, że nie w każdej można rezerwować miejscówki.
Co by musiał zrobić pasażer na stacji w takim Mińsku Mazowieckim, który by chciał skorzystać z pociągów pospiesznych? Kupować u konduktora? Nie. Kupuje w kasie. Kasa jest KM.
Jedynym utrudnieniem w przypadku KM jest to, że nie w każdej można rezerwować miejscówki.