Masz, bądź miałeś, możliwości opanowania i władania jednym z najpiękniejszych i najtrudniejszych języków świata. Nie wykorzystałeś jejMALIN pisze:Ja tak to nazywam "minusowym spóźnieniem" gdy jest opóźniony około 1 minuty a "spóźnieniem" gdy kilkanaście minut
Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
10 min., bez przesady. Mam koczować na przystanku tylko dla tego, że może sobie kierowca za wcześnie przyjedzie?. 5 min. to jest max.Walas pisze:na autobus wychodzi/przychodzi się ok. 5-10min. wcześniej
Należy też pamiętać, że czas w autobusach jest często synchronizowany więc nie zawsze może się zgadzać z wcześniejszym ustawieniem w telefonie czy zegarku.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
teraz wakacje się skończą, więc pewnie problem zniknie, ale i tak napiszę. 508 chyba ma zbyt luźne czasy w międzyszczycie, już dobre kilka razy jadąc 510 i ruszając o tej samej porze z Nowodworów (np kursy o 12:25) przy Parku Kaskada oba wozy meldowały się razem, mimo tego, że 510 jedzie przez Picassa i Porajów a 508 prosto... Chyba powinno być odwrotnie, skoro to 510 jest do ubicia 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Będzie do ubicia, gdy zostanie zastąpione przez 17, tak to ujmijmy.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Aż boli:PMALIN pisze:Ja tak to nazywam "minusowym spóźnieniem" gdy jest opóźniony około 1 minuty a "spóźnieniem" gdy kilkanaście minut
Polemizowałbym z tym najpiękniejszym - nic nie przebije fińskiego.BJ pisze:Masz, bądź miałeś, możliwości opanowania i władania jednym z najpiękniejszych i najtrudniejszych języków świata. Nie wykorzystałeś jej
Mi służy jako zegarek - zapamiętuję różnicę między czasem wskazywanym przez sterownik wyświetlacza a tym ze sterownika kasowników:)MALIN pisze:To tak właściwie czas w sterowniku wyświetlacza dla kierowcy do czego służy ?
A wracając do tematu - polecam przyjrzenie się czasom na Ursusie, gdzie sygnalizacja świetlna prawdopodobnie działa na fotokomórkę (a przynajmniej ja tego inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć) i przez to wieczorem można po kilka minut stać przed światłami. Prawie 4 minuty stałem do wyjazdu z Pl. Tysiąclecia i ponad 2 do skrętu w Dzieci Warszawy;)
Czy nie ma technicznej możliwości synchronizacji obu zegarów, lub wręcz stosowania jednego, z którego korzystałyby oba sterowniki? Przecież to bez sensu.TeRrahiel pisze:Mi służy jako zegarek - zapamiętuję różnicę między czasem wskazywanym przez sterownik wyświetlacza a tym ze sterownika kasowników:)MALIN pisze:To tak właściwie czas w sterowniku wyświetlacza dla kierowcy do czego służy ?
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Na 174 też tak było. Moja brygada rozpoczynała strefę dla szczytu B, i albo ruszałem z Bokserskiej na -4, albo miałem problem na Świętokrzyskiej, bo bezlik minut się zaczynał, a nawet zatoki nie było, żeby poczekać. A jadący na zmianę kierowca podświadomie nerwowo reaguje na opóźnienia
W ogóle ZTM ma problem z oceną momentu, w którym rozpoczynają się godziny szczytu, 410 też bywało problemowe, szczególnie rano, bo korki nie zgrywały się z rozkładem.