Nowe nazwy przystanków
Właściwie to nie ma w tym konsekwencji - skoro jest POŁCZYŃSKA PARKING P+R to czemu nie AL. KRAKOWSKA PARKING P+R?
Inna rzecz, że w to wyjaśnienie, że likwidacja nazwy OKĘCIE jest po to, żeby nikt nie pojechał tam z zamiarem dostania się na lotnisko, jest czymś, w co nie wierzę i już. Czy to już przesądzone definitywnie i żadne petycje, akcje fejsbukowe itp. tego gniota nie powstrzymają? Ktoś z SISKOMu zrobił petycję o priorytety dla tramwajów, nie można tak samo o zachowanie pięknie brzmiącej i historycznej nazwy Okęcie?
Inna rzecz, że w to wyjaśnienie, że likwidacja nazwy OKĘCIE jest po to, żeby nikt nie pojechał tam z zamiarem dostania się na lotnisko, jest czymś, w co nie wierzę i już. Czy to już przesądzone definitywnie i żadne petycje, akcje fejsbukowe itp. tego gniota nie powstrzymają? Ktoś z SISKOMu zrobił petycję o priorytety dla tramwajów, nie można tak samo o zachowanie pięknie brzmiącej i historycznej nazwy Okęcie?
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Burmistrz Włoch twierdzi, że jest zaskoczony i będzie interweniował.JaBaal pisze:nie można tak samo o zachowanie pięknie brzmiącej i historycznej nazwy Okęcie?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Przecież obecna nazwa jest jedną z najdłuższych (o ile nie najdłuższą) i w wielu miejscach po prostu nie będzie się mieścić.
Przykład: http://www.ztm.waw.pl/bazaS/20110901/154/TO-BEM.HTM .
A możliwości były dwie:
- zmiana POD IM. WARNEŃCZYKA na SEKUNDOWA;
- zmiana POD IM. WARNEŃCZYKA na RADAROWA, natomiast RADAROWA na RKS OKĘCIE.
-
ravenheart
a ja się zapytowywuję dlaczego nadal mamy Ursynów Płd ?JaBaal pisze:Właściwie to nie ma w tym konsekwencji - skoro jest POŁCZYŃSKA PARKING P+R to czemu nie AL. KRAKOWSKA PARKING P+R?
Konsekwentnie ta pętla powinna się nazywać:
AL. KOMISJI EDUKACJI NARODOWEJ - METRO STOKŁOSY - PARKING P+R
W ostateczności ten parking można wyrzucić z nazwy
... NIE NALEżY MYLIć PRAWDY Z OPINIą WIęKSZOśCI...
To bawimy się dalej : METRO WILANOWSKAravenheart pisze:a ja się zapytowywuję dlaczego nadal mamy Ursynów Płd ?JaBaal pisze:Właściwie to nie ma w tym konsekwencji - skoro jest POŁCZYŃSKA PARKING P+R to czemu nie AL. KRAKOWSKA PARKING P+R?
Konsekwentnie ta pętla powinna się nazywać:
AL. KOMISJI EDUKACJI NARODOWEJ - METRO STOKŁOSY - PARKING P+R
W ostateczności ten parking można wyrzucić z nazwy
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
-
Tranzystor
- Colony
- Kontakt:
Na Bielanach i Żoliborzu na pewno chodzi Huta nawet w reszcie miasta metro jest jednak czynnikiem dominującym i Młociny są w użyciu na porządku dziennym. Natomiast P+R przez wiele lat będzie Okęciem dla wszystkim, chyba ze z charakterystyczną dla warszawiaków ironią przechrzci się toto na, jak ktoś już tu proponował, "Pralkę".
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Jak wyobrażasz sobie wprowadzenie zmiany z tygodniowym wyprzedzeniem? Zmiany były wcześniej zapowiedziane, pewnie przez dłuższy czas będzie burdel w informacji pasażerskiej, więc niezbyt rozumiem co masz na myśli mówiąc o jakimś wyprzedzeniu.Tranzystor pisze:Takie zmiany z dnia na dzień są niekorzystne dla pasażerów. Z tydzień wyprzedzenia powinien być, jak już musi być, żeby pasażerowie "oswoili się" z nową nazwą.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie bawimy sięmobil one pisze:To bawimy się dalej
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ja o zmianie Okęcie na P+R Al. Krakowska czytalem w jakiejs gazecie 3 - 4 tygodnie temu, wtedy rzecznik ZTM tlumaczyl, ze zmiana nazwy jest spowodowana tym ze jest nadawana od waznych budowli w danym miejscu, w tym przypadku chodzi o nie oddany wtedy do uzytku Parkin przy petli Okecie. Zreszta to tlumaczenie bylo pokretne, nie umial rzecznik wytlumaczyc, dlaczego akurat P+R Al. Krakowska, a nie Al. Krakowska P+R.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.