Absurdy miejskie i nie tylko
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Gdy prowadzę wycieczkę każę kierowcy zatrzymać się wzdłuż miejsc zajętych przez osobówki i blokować im wyjazd.Pawel_ pisze:Cmentarz cmentarzem, ale co w przypadku, gdy pod Łazienki podjadą nagle trzy czy cztery autobusy turystyczne i nie mają gdzie stanąć, bo szanowne osobówki zajęły im miejsce...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Po dzisiejszym (wczorajszym) dniu mogę śmiało stwierdzić, iż 'uprzejme' donoszenie na Straż Miejską na osobówki zastawiające wyjazd z Dworca Zachodniego nic nie dają. Raz dzwoniłem - wszystko poszło szybko, ładnie, przyjęli zgłoszenie i podziękowali. Za półtorej godziny byłem pewny, że wyjadę na luzaku. O nie, nie, nie... Było jeszcze gorzej. Nie dość, że jest tam zapadnięta studzienka, na której stoi cholernie ciężki słupek, to i z lewej strony samochody skutecznie blokowały wyjazd. Stanąłem na środku, awaryjne... i drugi telefon - na początku miło, sympatycznie... Jednak jak Pani zaczęła wymyślać, abym podał numer linii, a to numer boczny, a to coś innego... A to, że muszą porobić zdjęcia zanim zaczną holować... i inne duperele... Posłałem im parę 'uprzejmości, Pani zamiast miło i spokojnie mówić - wszak rozmowa jest nagrywana, a za takie odnoszenie się do 'klienta' na infolinii nie jest mile widziane u 'szefów' - i na tym rozmowa się skończyła, a ja musiałem dalej męczyć się z wyjazdem i podnosić wóz najwięcej, jak się da. 
PS. Holownik się pojawił o godzinie 22.30 w miejscu, gdzie kompletnie samochody nie przeszkadzały - przy wjeździe. Dlaczego tam jest zakaz, a nie przy wyjeździe?!
PS. Holownik się pojawił o godzinie 22.30 w miejscu, gdzie kompletnie samochody nie przeszkadzały - przy wjeździe. Dlaczego tam jest zakaz, a nie przy wyjeździe?!