nie wiem czy temat założyłem w dobrym miejscu i dobrze go sformułowałem (w razie czego proszę o korektę). Ktoś z mojej bliskiej rodziny planuje robić kurs prawa jazdy na autobusy i zależy mi na zasięgnięciu opinii - która szkoła w Warszawie lub bliskich okolicach najlepiej przygotuje do zdania państwowego egzaminu w WORD. Obecnie zastanawiamy się nad ITS lub OSK Linia; więc bardzo proszę o komentarze lub rady co do szkół oraz instruktorów
Kurs prawa jazdy kat. D - gdzie najlepiej robiÄ?
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Witam,
nie wiem czy temat założyłem w dobrym miejscu i dobrze go sformułowałem (w razie czego proszę o korektę). Ktoś z mojej bliskiej rodziny planuje robić kurs prawa jazdy na autobusy i zależy mi na zasięgnięciu opinii - która szkoła w Warszawie lub bliskich okolicach najlepiej przygotuje do zdania państwowego egzaminu w WORD. Obecnie zastanawiamy się nad ITS lub OSK Linia; więc bardzo proszę o komentarze lub rady co do szkół oraz instruktorów
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Ja się szkoliłem w Turbo: http://www.oskturbo.pl/kategoria-d.html Mnie szkolił właściciel i jest to człowiek naprawdę z wielkim talentem i bardzo profesjonalnym, życiowym podejściem i na wysokim poziomie. Ciekaw jestem czy mają na chodzie jeszcze tego poczciwego Ikarusa, czy jeżdżą już na czymś nowym. W każdym razie ja przeszedłem całe szkolenie bezstresowo i zdałem bez problemu za pierwszym razem. Polecam.
Ech. Jak brałem sobie dodatkowe godzinki w MZA, bo jeszcze egzaminy były na Ikarusie, a że zdało się za drugim razem, już na Liderze, to w rozmowie dwóch instruktorów: MZA - MZA/Linia zgodnie stwierdzili, że nie umiemy jeździć.. A wtedy Linia miała żyłę złota - czyt. bezrobotnych.tomku pisze:- tak pewno mówią ci, którzy nie załapali się na dorabianie w "Linii" i zazdrość przez nich przemawia.
Ja się do nich nie zaliczałem.
Na tej stronie jest napisane żeDelfino pisze:Ja się szkoliłem w Turbo: http://www.oskturbo.pl/kategoria-d.html [...] Polecam.
Byłem jakieś 2-3 tygodnie w UP przy Ciołka i powiedzieli mi że już nie ma dofinansowania na kat. D. Powiedziano mi żebym próbował pod koniec tego roku lub na początku przyszłego. Czy zapisując się np. na kurs na prawko w tejże szkole to dofinansowanie jest załatwiane w jakiś tam sposób przez szkołę czy jednak trzeba się w UP dowiadywać? Wie ktoś coś?Istnieje możliwość sfinansowania kursu przez Urząd Pracy!