Ankieta dla linii 503

Moderator: Wiliam

Linia 503 powinna

1. pojechać trasą przez most Grota, wg koncepcji ZTM
22
25%
2. jeździć obecną trasą bez zmian (most Gdański)
29
33%
3. pojechać mostem Śląsko-Dąbrowskim
11
13%
4. pojechać inną trasą - jaką?
3
3%
5. nie interesuje mnie to - nie korzystam z tej linii na tym odcinku
23
26%

Liczba głosów: 88

drapka

Post autor: drapka » 15 wrz 2011, 12:19

Bastian pisze:
Rosa pisze:Skoro będzie dziadziało 195 to powinno powrócic 503 z normalną częstotliwością i zabranymi dodatkowymi przystankami.
I tu mamy sprzeczność, choćby w przypadku Warneńskiej.
I prawdę mówiąc chyba tylko w tym przypadku. Na pozostałe 195 wystarczy, zwłaszcza że jeszcze jest i 166. Pewnie Warneńska pozostanie na wieki wieków, bo po prostu jet potrzebna, Spacerową mozna wywalić i to chyba wszystko, z czego można odprzystankowic 503. A 195, to 195 i nawet jeśli pojedzie po trasie 503, to przecież będzie musiało pałętać się po wszystkich Torach Stegny, Pieknych, Ordynackich, Nowoursynowskich... Trochę zysku z więszej częstotliwości to jednak zeżre.
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 15 wrz 2011, 12:20

drapka pisze:
Bastian pisze: I tu mamy sprzeczność, choćby w przypadku Warneńskiej.
I prawdę mówiąc chyba tylko w tym przypadku. Na pozostałe 195 wystarczy, zwłaszcza że jeszcze jest i 166. Pewnie Warneńska pozostanie na wieki wieków, bo po prostu jet potrzebna, Spacerową mozna wywalić i to chyba wszystko, z czego można odprzystankowic 503. A 195, to 195 i nawet jeśli pojedzie po trasie 503, to przecież będzie musiało pałętać się po wszystkich Torach Stegny, Pieknych, Ordynackich, Nowoursynowskich... Trochę zysku z więszej częstotliwości to jednak zeżre.
Dlatego wszystkie Tory, Łazienki itp jako NŻ na nowym 195.

drapka

Post autor: drapka » 15 wrz 2011, 12:21

bepe pisze:drapka napisał/a:
ja tam przynajmniej mam takie dziadowskie szczęście, że jak na te pętlę zajeżdżam, to mogę cmoknąć w światełko odjeżdżające 179.

Pół biedy jak możesz sobie pomachać 179 - najwyżej będziesz w domu parę minut później. Gorzej, jak machasz odjeżdżającemu w stronę Śródmieścia 503 i spóźniasz się przez to do pracy.
Też nie jest to niemożliwe. To sama końcówka dosyć pokręconej trasy i często się zdarza, że 179 jest zwyczajnie opóźnione.

[ Dodano: |15 Wrz 2011|, 2011 12:26 ]
Lukasz436 pisze:Pełne 195 - to ja mam pecha - zazwyczaj wybieram tą linię ze względu na brak dużej ilości pasażerów
O nie. Zwłaszcza, jesli nie ma pewności, że się na gniota nie trafi :) Rano - do centrum - faktcznie: pusto, szybciutko, ale międzyszczyt i popołudnie na Ursynów to już marne szanse na usiąście. Usiądzenie.

[ Dodano: |15 Wrz 2011|, 2011 12:27 ]
Lukasz436 pisze:Dlatego wszystkie Tory, Łazienki itp jako NŻ na nowym 195
Ale to zawsze się trafi jeden ktoś, kto zatrzyma. Niby Spacerowa dla 503 zrobiła się nż, bo mało wykorzystana, a zawsze mi się autobus zatrzymuje. Przy czym w porównaniu z Warneńską rzeczywiście frekwencja dużo mniejsza.

[ Dodano: |15 Wrz 2011|, 2011 12:41 ]
chester pisze:Trochę w tym zaczyna być przesady. W kontekście żądań jednoperonowych przesiadek poszkodowani są bez wyjątku wszyscy pasażerowie metra, którzy doń, lub z niego, muszą się przesiąść. Naprawdę odcinek Ursynów Płn. pętla - przystanek w którąkolwiek ze stron to nie jest koniec świata. Każda przesiadka z metra trwa dłużej.
No tak, ale tam plusy z jazdy metrem nie przesłaniają minusów przesiadki. A tu jak się ludziom zabiera bezpośredni dojazd co kwadrans i każe drałowac 100 metrów na przesiadkę, to średni zysk z ktrótszego oczekiwania nie za bardzo jest w stanie wykazać swą wyższość nad dziadziejącym 195...
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 15 wrz 2011, 13:54

Warneńska będzie coraz bardziej oblegana (po zachodniej stronie Sikorskiego budują się lub już są pobudowane 10 - 15-piętrowe budynki). Ze Spacerowej, mimo słabego wykorzystania, chce się zrobić węzeł przesiadkowy (chyba w/ze 131/167 w... sam nie wiem co czerwone).

Co do pl. Wileńskiego, to widać ZTM musi poprowadzić lepiej akcję informacyjną na temat zamknięcia tego obszaru.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 15 wrz 2011, 14:23

tarantula01 pisze:Co do pl. Wileńskiego, to widać ZTM musi poprowadzić lepiej akcję informacyjną na temat zamknięcia tego obszaru.
A czy była już jakakolwiek akcja prowadzona (poza bardzo ogólnikową)? :>

bepe

Post autor: bepe » 15 wrz 2011, 14:35

Lukasz436 pisze:Ale tak jak napisałeś ta przesiadka jest lepsza od każdej innej z metra.
Ja nic takiego nie napisałem. Co więcej - właśnie zamierzam ten argument podważyć.
chester pisze: W kontekście żądań jednoperonowych przesiadek poszkodowani są bez wyjątku wszyscy pasażerowie metra, którzy doń, lub z niego, muszą się przesiąść
Jest pewna drobna różnica między przesiadaniem się do metra a przesiadkami z autobusu do autobusu. Po pierwsze - innej przesiadki do metra zorganizować się nie da. A po drugie - czas podróży metrem na jego trasie jest na tyle krótki, że rekompensuje pewne niewygody związane z przesiadaniem się i czas, jaki się na to traci. Na przesiadce autobus-autobus nie zyskuje się w zasadzie nic.

[ Dodano: |15 Wrz 2011|, 2011 14:36 ]
drapka pisze:Też nie jest to niemożliwe. To sama końcówka dosyć pokręconej trasy i często się zdarza, że 179 jest zwyczajnie opóźnione.
Oczywiście - sam nie raz biegałem za 503. A jak na 179 jedzie PKS, to co najmniej 5 minut opóźnienia gwarantowane. I weź tu się przesiadaj.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 15 wrz 2011, 15:30

person pisze:
tarantula01 pisze:Co do pl. Wileńskiego, to widać ZTM musi poprowadzić lepiej akcję informacyjną na temat zamknięcia tego obszaru.
A czy była już jakakolwiek akcja prowadzona (poza bardzo ogólnikową)? :>
Była - ta ogólnikowa. Kolejna odsłona zacznie się być może dzięki temu od słów: Przypominamy..., a nie Informujemy ...
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 15 wrz 2011, 22:00

Luźna propozycja:
195 - NATOLIN PŁN. jak 503 PL. PIŁSUDSKIEGO 8/10/10
395 - URSYNÓW PŁD - ciszewskiego - pileckiego - herbsta - romera - ... - PL. PIŁSUDSKIEGO 15/--/--
210 od Metra Stokłosy jak obecne 195 co 30/30/30

Awatar użytkownika
chester

Post autor: chester » 16 wrz 2011, 6:18

bepe pisze:Jest pewna drobna różnica między przesiadaniem się do metra a przesiadkami z autobusu do autobusu. Po pierwsze - innej przesiadki do metra zorganizować się nie da. A po drugie - czas podróży metrem na jego trasie jest na tyle krótki, że rekompensuje pewne niewygody związane z przesiadaniem się i czas, jaki się na to traci. Na przesiadce autobus-autobus nie zyskuje się w zasadzie nic.
aby wsiąść w 148/185, mam do wyboru jazdę metrem jeden przystanek, lub kilka ich autobusem. Metrem jestem wolniej.
A zreszta, prócz paru chlubnych wyjątków, przesiadki z tramwaju tez wymagają podejścia.
Lukasz436 pisze:395
starczy do Stegien. Bedzie częściej, a i te przesiadki jednoperonowe w końcu beda... A o ile może wzrosnąć częstotliwość...
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 16 wrz 2011, 12:00

Szanowni Państwo,
Dziękuję za wszystkie opinie wyrażone na tym forum. Chciałbym przekazać je do ZTM, jako część konsultacji społecznych, które prowadzę w tej sprawie w internecie. Aby to zrobić i przede wszystkim żeby dla ZTM głosy były wiążące (wypowiedzi z forum nie są), proszę wszystkich tu wypowiadających się, o przesłanie do mnie swojej opinii wraz z pełnymi danymi adresowymi (ulica nr domu i nr mieszkania). Posiadam zezwolenie na przetwarzanie danych osobowych w zakresie wynikającym z pełnienia funkcji radnego, więc proszę się nie obawiać o niewłaściwą ochronę swoich danych.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 16 wrz 2011, 12:27

tarantula01 pisze:Szanowni Państwo,
Dziękuję za wszystkie opinie wyrażone na tym forum. Chciałbym przekazać je do ZTM, jako część konsultacji społecznych, które prowadzę w tej sprawie w internecie. Aby to zrobić i przede wszystkim żeby dla ZTM głosy były wiążące (wypowiedzi z forum nie są), proszę wszystkich tu wypowiadających się, o przesłanie do mnie swojej opinii wraz z pełnymi danymi adresowymi (ulica nr domu i nr mieszkania). Posiadam zezwolenie na przetwarzanie danych osobowych w zakresie wynikającym z pełnienia funkcji radnego, więc proszę się nie obawiać o niewłaściwą ochronę swoich danych.
Rozumiem że tylko ze strony Tarchomina można przesyłać opinie. W sensie na Tarchomiński odcinek.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 16 wrz 2011, 13:27

Tak, na północno-prasko - żoliborsko (potencjalnie) - śródmiejski.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

2660

Post autor: 2660 » 17 wrz 2011, 17:36

Fajnie jakby 503 pojechalo przez Prage Poludnie i mostem Siekierkowskim na Natolin Polnocny.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 17 wrz 2011, 19:16

Za takie propozycje wylatuje się z tego podforum (-X
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 17 wrz 2011, 19:18

W temacie tego użytkownika to serio, ale to naprawdę serio, jakieś kroki można by podjąć...
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Zablokowany