Nasze międzynarodowe podróże
Moderator: JacekM
Pewnie między 300 a 400 pln. Można do nich napisać maila, zwykle dosyć prędko odpisują.Siecool pisze:2. Ile kosztują te przejazdy tak normalnie? Strona IC uważa to za tak pilnie strzeżoną tajemnicę, że nie mogę tego nigdzie znaleźć
[ Dodano: |16 Wrz 2011|, 2011 14:01 ]
Zależy od dnia tygodnia i tego, na ile wcześniej próbujesz je kupićSiecool pisze:1. Jaka jest szansa na zdobycie biletów z cyklu SparDay do Pragi / Wiednia?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak kupuję na dwa miesiące wprzód, to za 300 zł lecę sobie samolotem... 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
44,40 € w jedną stronę, 62,60 € powrotny. Do tego pewnie jeszcze trzeba mieć miejscówkę. (informacja z jizdenki, więc wiarygodności nie gwarantuję...)JacekM pisze:Pewnie między 300 a 400 pln. Można do nich napisać maila, zwykle dosyć prędko odpisują.Siecool pisze:2. Ile kosztują te przejazdy tak normalnie? Strona IC uważa to za tak pilnie strzeżoną tajemnicę, że nie mogę tego nigdzie znaleźć
Garść pytań. Jaka szansa żeby mając interraila załapać się z Bazylei do Warszawy bezposrednim (z tego wiem chyba niestety tylko wagony RZD wchodza w gre) i ewentualnie jakich dopłat można się spodziewać; jakiej taryfy spodziewać się na dopłacie do kiepury za podróżowanie na interrailu po Polsce (czy taryfa jak w tlk tudzież cenowo podobna jak na Chopinie czy też zbliżona do EC/EIC); oraz jaka szansa żeby w mediolanie wsiasc do pociągu RZD z nicei i dojechać do warszawy z interrailem?
Kiedyś jeździł jeden polski sypialny (3 miejsca w przedziale, brak klimy) i kilka (~4-5) białoruskich (4 miejsca, klima). Polski był kilkanaście złotych droższy.mgr MeWa pisze:Jakie jest zestawienie pociągu do Mińska?
Niestety, jakiś czas temu (bodajże od początku obowiązywania tego rozkładu) zostały chyba uznane za tajemnicę państwową...mgr MeWa pisze:I czemu zestawienia składów znikły ze strony IC (no chyba, że nie potrafię teraz ich znaleźć)?
noidea
Już od dawna nie jeździ. Obecny skład to 5 białoruskich stodół, jedna lub dwie rosyjskie (do Moskwy i w niektóre dni do Petersburga, latem raz w tygodniu także do Irkucka)+oczywiście 3 lub 4 krajowe dwójki (lub zdeklasowane jedynki) w relacji Warszawa Zach.-TerespolAdam G. pisze: Kiedyś jeździł jeden polski sypialny (3 miejsca w przedziale, brak klimy)
Chyba tylko dla Ex, EC, EIC i TLK z kuszetkami/sypialnymi? Dla zwykłych TLK czegoś takiego nie ma.jasiu pisze:i pewnie dlatego ta tajemnica państwowa jest wywieszana w dworcowych gablotach.
Zresztą, skoro jest na dworcu, to co szkodzi, by było również w internecie?!
[ Dodano: |4 Lis 2011|, 2011 18:57 ]
Dwa lata temu polski wagon jeszcze jechał, więc nie takie znowu dawnopietia pisze:Już od dawna nie jeździ. Obecny skład to 5 białoruskich stodół, jedna lub dwie rosyjskie (do Moskwy i w niektóre dni do Petersburga, latem raz w tygodniu także do Irkucka)+oczywiście 3 lub 4 krajowe dwójki (lub zdeklasowane jedynki) w relacji Warszawa Zach.-TerespolAdam G. pisze:Kiedyś jeździł jeden polski sypialny (3 miejsca w przedziale, brak klimy)
noidea
W ub. roku jechałem tym pociągiem i polskiego sypialnego na pewno w składzie nie było. Być może dołączają go w pewnych terminachAdam G. pisze:Chyba tylko dla Ex, EC, EIC i TLK z kuszetkami/sypialnymi? Dla zwykłych TLK czegoś takiego nie ma.jasiu pisze:i pewnie dlatego ta tajemnica państwowa jest wywieszana w dworcowych gablotach.
Zresztą, skoro jest na dworcu, to co szkodzi, by było również w internecie?!![]()
[ Dodano: |4 Lis 2011|, 2011 18:57 ]Dwa lata temu polski wagon jeszcze jechał, więc nie takie znowu dawnopietia pisze:Już od dawna nie jeździ. Obecny skład to 5 białoruskich stodół, jedna lub dwie rosyjskie (do Moskwy i w niektóre dni do Petersburga, latem raz w tygodniu także do Irkucka)+oczywiście 3 lub 4 krajowe dwójki (lub zdeklasowane jedynki) w relacji Warszawa Zach.-TerespolSzkoda - gdy jechało się w 3 osoby, był świetną alternatywą.
Zniknęła ta lista pociągów na stronie IC (stacje/kilometry/kursowanie/zestawienie), a to do niej było przypięte - od rozkładu, który ma już rok. Widocznie nie ma kto tego zrobić.mgr MeWa pisze:Jakie jest zestawienie pociągu do Mińska? I czemu zestawienia składów znikły ze strony IC (no chyba, że nie potrafię teraz ich znaleźć)?
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja sie pytam, czy zdazymy do Berlina nadrobic 10-minutowe opoznienie, bo mam pociag do Getyngi o 12:31, a konduktorka powiada, ze nie jest pewna, czy jedziemy rozkladem z przyjazdem o 12:23, czy 12:46. I jak tu lubic kolej?!
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow